Milioane de motive de Lexi B. Newman

Titlul: Milioane de motive

Autoare: Lexi B. Newman

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2023

Număr de pagini: 332

„Rămas orfan la șaisprezece ani, Seth Russell se hotărăște să-și ia viața în mâini și să plece din orașul natal pentru un nou început în Colorado. În noaptea plecării, Nicole Kimble – fetița terifiată din vecini, care la doar zece ani abia reușește să supraviețuiască – îi cere ajutorul. Dornic să o salveze de părinții alcoolici și violenți, Seth decide să o ia cu el în Parker, punându-și în pericol atât libertatea, cât și viitorul, și neavând nici cel mai mic habar că trecutul nu e ceva de care poate scăpa, pur și simplu.”

Au trecut ceva ani de când nu am mai citit o carte de-a autoarei, iar cu ceva timp în urmă această carte m-a ispitit.
Sincer, descrierea cărții m-a purtat cu gândul la o altă carte care m-a impresionat enorm: Partea urâtă și minunată a lucrurilor, a lui Bryn Greenwood, deși nu seamănă decât o idee cu aceea.

O carte ce se citește ușor, pe care o savurezi filă cu filă.
Prologul ne dezvăluie cum au ajuns Seth și Niole să plece împreună într-un oraș uitat de lume, aflat la mare depărtare de orașul natal. Este o poveste impresionantă, astfel ajungând să îl apreciem pe Seth și să descoperim ce fel de caracter are.
Romanul se continuă cu prezentul, după zece ani, când Seth este un adult în toată firea, iar Nikki este studentă. Cei doi locuiesc în continuare împreună.
Ceea ce îmi pare cu adevărat incredibil este faptul că timp de zece ani, pe Nicole nu a căutat-o nimeni. Da, înțeleg că avea părinți alcoolici și abuzivi, dar totuși…

Revenind în prezent, aflăm că Nikki este îndrăgostită de Seth, ba mai mult, cu patru ani în urmă aceasta i-a declarat sentimentele. Seth a dovedit că este un tip integru și cu capul pe umeri, a înțeles că puștoaica este tânără și impresionabilă.
De foarte mulți ani Nicole și-a dorit să meargă în vacanță cu Seth, ceea ce nu a fost posibil până acum.
Avem parte de bucurie, încântare și nerăbdare din partea tinerei, emoții pe care autoarea reușește să le transmită cititorului cu brio.
Pe măsură ce citeam, am realizat că Leci B. Newman a reușit să devină mai profundă, alocând personajelor ei o putere și maturitate pe care nu o regăsim la personajele ei anterioare.
Se pare că vacanța aceasta cu prietenii se dovedește a fi mai mult decât ar fi putut spera! Nu neapărat mai bun.
Treptat ajungem să-l cunoaștem mai bine pe Seh, să îi înțelegem deciziile și refuzurile constante de câte ori tânăra aduce în discuție ceea ce simte pentru Seth.
O lectură plină de emoție, care te sfâșie și te lipește la loc.
Seth se dovedește a fi un erou aparte. Un puști de 17 ani care ia un copil de 10 ani cu el și pleacă în lume. Neverosimil, nu?
Dar dacă te gândești că scapă acel copil de chinurile iadului, chinuri la care o supun chiar cei care ar trebui să o iubească și să o protejeze chiar cu prețul vieții… parcă nu mai pare la fel de condamnabil.
Vacanța se dovedește a fi momentul în care toate vălurile cad, când adevărul explodează cu puterea vântului turbat și care amenință să dea totul peste cap.
Iar șocul cel mare îl avem când răspunde înfuriat la întrebarea pe care tot el i-a adresat-o lui Nikki, anume, dacă aceasta are habar câte coaste a avut rupte de părinții ei până să o ia cu el…

” Toate, răspunde tot el, aspru. În afară de coloană, toate oasele tale au fost rupte sau fisurate cel puțin o dată, motiv pentru care radiografiile tale au înspăimântat toți medicii care au avut de-a face cu tine. Dacă nu le-ar fi văzut cu ochii lor, probabil n-ar fi crezut niciodată că sunt radiografiile unui copil, nu ale unui adult cu un trecut tumultos și pasionat de escaladări.”

Acesta a fost momentul care m-a lăsat mască. Pur și simplu acum am realizat că dacă Seth nu o lua cu el, cel mai probabil tânăra ar fi murit până acum…

Autoarea ne oferă o mulțime de răsturnări de situație, de surprize neașteptate și de emoții, într-o poveste care ne oferă Milioane de motive de a crede în dragoste, în bunătatea oamenilor și într-o a doua șansă la o viață mai bună.
În timpul vacanței lui Nikki și Seth alături de prietenii lor din Parker, pe lângă frica pe care o simțim atunci când fata se întâlnește cu părinții ei de care a fugit cu atâția ani în urmă, avem parte și de trezirea la realitate a lui Seth, care este în sfârșit capabil să-și recunoască sentimentele pe care le are față de Nikki.
Mai mult, în peisaj apare cel mai bun prieten al lui Seth, Noah!
Am fost surprinsă mai mult decât plăcut de evoluția autoarei, de modul în care a construit povestea, de suspansul și emoțiile pe care le-a redat.
Seth a fost preferatul meu! Cum să nu fie? Ce puști de 17 ani își asumă responsabilitatea unui copil de zece ani?
O lectură frumoasă, care mi-a mers la suflet!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.