Zâna Căpșunica — În lumina soarelui de Stefanie Dahle

Zâna Căpșunica
Zâna Căpșunica În lumina soarelui

Titlul original: Erdbeerinchen Erdbeerfee alles Voller Sonnenschein

Autoare: Stefanie Dahle

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2017

“În lumina soarelui

Căpșunica, zâna căpșunilor, este mereu veselă! Chiar și atunci când plouă și căpșunii ei stau triști, cu capetele plecate. Însă zânișoara găsește imediat o soluție ca să le vină în ajutor:  Ea pornește – val- vârtej – în căutarea unei noi căsuțe minunate…

O carte ilustrată despre aventurile zânei căpșunilor, Căpșunica.”

Zâna Căpșunica – În lumina soarelui

O carte cartonată și rezistentă, frumos ilustrată, ce atrage privirea fetițelor. Micuțele cititoare vor fi încântate de paginile lucioase ale cărții și de imaginile atrăgătoare.

O poveste cu mesaj, ca mai toate cărțile pentru copii. Din care aceștia învață multe lucruri folositoare mai târziu și care le stimulează imaginația.

Povestea începe într-o zi ploioasă, în grădina de căpșuni unde zâna căpșunilor sare voioasă dintr-o baltă într-alta. După câteva zile de ploaie intensă, până și micuța zână este îngrijorată: ceainicul în care locuiește este inundat, a înghețat toată și mai și strănută… ba chiar se trezește și udă până la piele din cauza unui șuvoi de apă rece ce pătrunde prin ciocul ceainicului…

Trebuie să facă ceva, dar ce?

Fluturașul Florio, prietenul ei, este și el curios ce are aceasta de gând.

O povestioară simplă, scrisă într-un limbaj pe înțelesul copiilor, această carte este perfectă pentru serile reci și friguroase. Copiii vor fi încântați de faptul că personajele cărții sunt diferite animăluțe și fructe care se găsesc prin grădină, ceea ce sigur îi va face receptivi la mesajul acestei cărți. Munca în echipă, efortul colectiv pentru o cauză bună; la acestea se referă această poveste!

Pornim alături de Căpșunica, într-o adevărată călătorie pentru găsirea unei noi locuințe … de data aceasta, neinundată! Când o găsește, începe procesul mutării în casă nouă, la care are parte de multe ajutoare.

Copiii învață despre ajutorul pe care îl oferi prietenilor, despre bunătate și după cum am mai spus, munca în echipă, care ușurează mutarea.

O seară petrecută împreună cu micuța/ micuțul dumneavoastră devine mai frumoasă având această carte alături! Citind și discutând despre ea, copilul învață și înțelege ce înseamnă prietenii și prietenia! Dar și despre ajutor.

O povestire scurtă dar plină de acțiune, suficient de alertă încât micuții să nu aibă timp să se plictisească.

Ce se întâmplă cu Căpșunica, aventurile ei în noua locuință, le puteți afla citind această carte.

Mulțumesc, Univers Enciclopedic pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

5 gânduri despre &8222;Zâna Căpșunica — În lumina soarelui de Stefanie Dahle&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.