Regatul inocenților • Cartea a treia de Theo Anghel

Titlul: Regatul inocențilorCartea a treia

Autoare: Theo Anghel

Editura: Quantum Publishers

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 512

”Cu peste șase sute de ani în urmă, Esrendellul era locuit în bună înțelegere de oameni și elfi. Cu timpul însă, din rândul seminției oamenilor s-au ridicat voci care au cerut independența, inoculând în conștiința poporului convingerea că, astfel, muritorii o vor duce mai bine. 

Conducătorul elf al regatului s-a opus, dar oamenii au pus la cale o lovitură de stat, care, într-un final, a dus la un război nimicitor. Cum soldații elfi erau luptători redutabili, iar rezistența lor în luptă, imposibil de egalat, balanța a înclinat copleșitor în favoarea vechii ordini. 

Totuși, impresionat de îndârjirea cu care oamenii îmbrățișaseră cauza separării celor două seminții, regele elf a consimțit să-și retragă poporul dincolo de Pădurea de Smarald, tărâm locuit doar de elfi, și să-i lase pe muritori să se descurce singuri. 

S-a încheiat un tratat care îi asigura pe oameni că, atâta timp cât se vor orândui în pace și bună înțelegere, niciun picior de elf nu va călca pe pământul noului stat format, Erfenor. 

Lucrurile au mers bine o vreme, dar, cum firea  oamenilor poate fi cu ușurință coruptă de putere, nedreptățile au început să capete accente grotești. 

Familia Toril, una dintre casele nobile ale Erfenorului, stăpână de sute de ani a domeniului Toril din statul Arnor, își ducea viața în liniște și armonie la hotarul cu Esrendellul. 

O întâmplare căreia, inițial, nimeni nu i-a dat vreo importanță, a atras după sine o avalanșă de nenorociri care au zguduit din temelii echilibrul acestei vechi familii.”

„Ai crezut că ai aflat totul despre familia Toril? Că nu pot exista secrete mai apăsătoare decât acelea aflate deja din primele două volume? Dușmanul neîmpăcat familiei Toril nu poate lovi mai mult decât a făcut-o deja?
Continuă fantastica aventură a grupului format din elfi și muritori și fii acolo pe măsură ce și unii, și alții descoperă lucruri noi despre sine.

Vălurile care acopereau misterul morții unuia dintre membrii familiei se îndepărtează unul câte unul, și Nayan află detalii tulburătoare.
Un aliat neașteptat…

Dar mai bine citește volumul 3 și fii gata de o călătorie care va deștepta în sufletul tău emoții copleșitoare.”

A treia carte a seriei începe cu elful meu preferat și cuvintele sale înțelepte:

„Nici eu, nici vreun alt elf dintre cei care îți însoțesc frații în Erfenor. Știu că ai înțeles ce am vrut să spun. Nu mai irosi timpul amândurora cu orgolii fără sens. Cu actul de uniune sau fără, uciderea unuia dintre Nadași ar fi semnalul de începere a sfârșitului pentru Torili.”

O poveste care ne poartă acolo unde părea, la finele cărtii a doua, că nu mai este cale. Dar, odată cu comploturile puse la cale de dușmanii știuți și neștiuți, cu secretele care se dezvăluie treptat și care amenință să arunce o nouă viziune asupra acestei situații de necrezut, pare că membrii familiei Toril sunt cei vizați spre a fi distruși.
În timp ce Chandan își urmează planurile de răzbunare, făcând eforturi să înțeleagă explicațiile date de Raeran și sora sa, Nayan, totul în jur pare a fi desprins cu încetinitorul dintr-un film de groază.
Dar, pe măsură ce acțiunea se continuă și autoarea ne dezvăluie noi direcții spre care nu ne-am îndreptat atenția, constatăm că totul este departe de a permite întrevederea sfârșitului.

Alături de Nayan avem parte de experiențe inedite, traumatizante și înfricoșătoare, dar și de elemente extrasenzoriale, de emoții ce ne sfășie sufletește datorită răpirii de care are parte și experiențelor pe care le trăiește. Dar, toate aceatea o întăresc, o fac mai puternică, cu toate că nu pare chiar așa la început.
Autoarea Theo Anghel m-a surprins cu acest volum, în care personajele mele preferate au fost supuse unor noi cazne demne de antecamerele iadului!
Ce m-a impresionat cel mai tare a fost curajul lui Nayan și puterea de care a dat dovadă în lupta pe care a dus-o cu propriile emoții și dureri, cu amintirea ororilor prin care a trecut, dar și modul în care, după cum i-a spus Saelind, s-a reconstruit.
Un personaj mai mult decât puternic, un adevărat model de tărie și curaj, o forță!
Pe măsură ce șocurile cad asupra fraților Toril, când descoperă duplicitatea bunicului matern și faptul că acesta mai avea o familie și un copil, sau nebunia dușmanului lor, care era îndrăgostit de mama acestora, suntem atrași precum omusca la miere, neputând lăsa cartea din mână.
„Reveneam în odaia din casa bunicului pe nepusă masă, fără să știu ce mă aducea înapoi, la fel cum nu știam ce anume declanșa în mine acea panică debilitantă, capabilă să-mi înfrângă voința.”

Dar lucrurile par a se complica chiar și atunci când crezi că va urma un moment de pace. Astfel că, Nayan descoperă fără să vrea, o mulțime de secrete despre cei pe care-i cunoaște de-o viață, secrete care dor și care i-ar răni și pe ceilalți dacă le-ar afla vreodată.
Dar, cum va reuși să gestioneze situația, ce eforturi va trebui să depună și cât o va costa păstrarea acestor secrete?
„Esrendellul întreg versus Ishaan Toril. Cu toată rușinea de care aveam să mă acopăr în ochii reginei Meril, cu toată dezonoarea pe care aveam s-o port cu mine până la sfârșitul zilelor, trebuia să recunosc că tata atârna mai greu.”

Este copleșitor să descoperi câte sunt dispiși să facă acești frați pentru a-și salva tatăl încarcerat pe care-l așteaptă ștreangul…

Autoarea Theo Anghel ne poartă prin răsuciri maestre de condei, printr-o încrengătură de întâmplări neașteptate, pline de văluri ce stau să cadă și care amenință să scoată la iveală noi și noi secrete tăinuite cu grijă. Ba mai mult, luptele personajelor, redate într-un stil aparte ce face cititorul incapabil să reziste curiozității de a afla pe ce cărări ne poartă povestea, fac din volumul de față un adevărat punct de cotitură.
Pe măsură ce zboară filele parcurse, deși alături de personaje trăim fiecare nouă întâmplare, constatăm că nu suntem mai aproape de final, ci avem din ce în ce mai multe nedumeriri și întrebări.
Ceva m-a deranjat totuși: Raeran și Nayan mi-au părut puțin cam distanți unul față de celălalt. Sper doar să fie urmare a împrejurărilor…
Garantat, volumul de față nu face decât să stârnească și mai mult interesul cititorului pentru a descoperi cum va continua această călătorie plină de suspans și răsturnări de situație.

2 gânduri despre &8222;Regatul inocenților • Cartea a treia de Theo Anghel&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.