Pasărea măiastră de Lavinia Călina

Titlul: Pasărea măiastră

Autoare: Lavinia Călina

Seria: Prin foc și furtună, volumul 1

Editura: Petale Scrise

Anul apariției: 2024

Număr de pagini: 260

„După o despărțire care i-a zdrobit sufletul, Luiza se mută într-un oraș mic, căutând să-și refacă viața. Aici, însă, nimeni nu e cine pare a fi la prima vedere, iar apariția unui nou vecin amenință să-i distrugă echilibrul fragil, proaspăt câștigat. Apropierea de el o aruncă pe Luiza în mijlocul unui război. Unul ce dăinuie de secole între lumea ei și Tărâmul Celălalt, un loc de care a auzit doar din basme.

Pasărea Măiastră a dispărut fără urmă de pe tărâmul zmeilor. Creaturi malefice și întunecate, zmeii ar face orice să o aducă înapoi și nu vor permite ca o simplă muritoare să le stea în cale.”

Când vine vorba despre cărțile autoarei Lavinia Călina ai parte de surprize! Cu un stil lejer, lin, aceasta te introduce atât de repede în poveste încât nu-ți dai seama cum ajungi la jumătatea poveștii.
O cunoaștem pe Luiza, care ne acaparează atenția și atât de brusc ne atrage în problemele vieții ei, încât nu mai putem lăsa cartea din mână.

O îmbinare între lumea modernă și plină de probleme cotidiene, unde-i întâlnim pe Luiza și Ciprian, fiecare dintre ei încercând să răzbată prin propriile confruntări.
Apoi, autoarea Lavinia Călina ne poartă în tărâmul fantastic al basmelor copilăriei, în poveștile cu zmeii care răpeau fetele de împărat…

Pasărea măiastră este o carte încântătoare, care uimește cititorul prin modul simplu în care autoarea face saltul de la modern la basm, de la realitate la fantastic.

Se pare că tărâmul ființelor fantastice nu este un mit ci o realitate, deși acele ființe nu sunt așa cum ni le închipuim noi… Luiza se trezește prinsă la mijloc în lupta dintre Tărâmul Celălalt și poveștile lui Ciprian, pe care tânăra nu le-a crezut.
O mașină stricată se pare că aduce dușmanul în calea sa, ba mai mult, crezând că încheie un contract pentru a-i fi reparată mașina, Luiza semnează hârtiile fără a le citi.
Astfel, se trezește că își arvunește viața pentru 200 de ani, în acel tărâm, dar asta abia după ce i se vor îndeplini 7 dorințe. Să nu uităm că una dintre ele a fost deja exprimată: să îi fie reparată mașina.
Deși familiarizată cu cărțile anterioare ale autoarei, tot a reușit să mă surprindă!
Continuăm aventura prin lumea zugrăvită cu talent de autoarea Lavinia Călina! Asistăm neputincioși la problema Luizei, ce pare de-a dreptul fără rezolvare, dar nu pot să nu mă întreb dacă Vera a știut că se putea întâmpla așa ceva dacă Luiza suna la acel număr de telefon.
Ciprian și frații săi sunt cei de la care vine rezolvarea, deși este una drastică: tânăra ajunge îngrozită la ușa acestuia după întâlnirea cu cel ce se dovedește a fi regele balaurilor, și aici mi s-a părut interesantă analogia făcută de autoare, David fiind un nume profetic!
Luiza ajunge să descopere că tot ceea ce erau în copilărie basme de adormit copiii, apoi ce a descoperit în școală despre basmul cult și ființele supranaturale, totul există în realitate!
O lectură mai mult decât captivantă, plină de suspans și pericole ce amenință să stârnească haos.
„De când mă știu n-am avut niciodată curajul să lupt pentru ceea ce îmi doresc, să fac eu primul pas într-o direcție, să înot împotriva curentului.”

Cu toate că are talentul de a-și epuiza rapid dorințele, că se inflamează ușor și răbufnește rapid, fără a-și filtra vorbele, Luiza se dovedește a fi un personaj foarte interesant, plină de curaj și care nu renunță la luptă nici măcar atunci când sorții par a fi împotriva ei.
Astfel, atunci când Ciprian o refuză categoric, tânăra folosește una dintre dorințe pentru a-l convinge pe David să o antreneze spre a face față celor ce o vor aștepta pe Tărâmul Celălalt.
Așa că, noapte de noapte, este supusă antrenamentului alături de 3 dragoni aflați la comanda Amarei, căreia se observă de la o poștă că-i face plăcere să o supună la asemenea încercări.
Davurând această aventură fantastică nici nu realizezi cum zboară paginile, ești concentrat să nu ratezi nimic din tot ce se întâmplă.
Și, slavă Domnului, avem parte de multe răsturnări de situație și piedici ce par a fi de netrecut, dar se pare că o minte cu multă imaginație va găsi întotdeauna soluții la care nu te-ai aștepta în mod normal.
O lectură care mi-a încântat sufletul! Abia aștept continuarea.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.