Punk 57 de Penelope Douglas

Titlul original: Punk 57

Autoare: Penelope Douglas

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Sorin Petrescu

Anul apariției: 2024

Număr de pagini: 432

„Secrete, minciuni și pasiune în romanul lui Penelope Douglas care a stârnit senzație pe TIKTOK.

Când Misha era în clasa a cincea, un profesor le-a găsit lui și colegilor săi de clasă parteneri dintr-o altă școală, pentru a face schimb de scrisori. Și, astfel, în următorii șapte ani, Ryen a început să fie din ce în ce mai importantă pentru el. Ea îl ajuta să rămână pe calea cea bună și îl accepta așa cum era. Au stabilit doar trei reguli: să nu se caute pe social media, să nu facă schimb de numere de telefon, să nu-și trimită poze. Prietenia lor era frumoasă, deci la ce bun să o strice? Dar apoi, din întâmplare, Misha găsește online o înregistrare video făcută de o fată pe nume Ryen. Și-a spus că trebuie neapărat să o întâlnească. Doar că nu se aștepta să deteste persoana din realitate.
De trei luni, Ryen nu a mai primit nicio scrisoare de la Misha. Oare a murit? Să fi fost arestat? Dat fiind că fata îl cunoaște bine, nu ar mira-o să afle că el a intrat în belea. Ryen simte nevoia de-a ști că cineva o ascultă. Ar fi trebuit să-i ceară numărul de telefon ori să-l roage să-i trimită o poză cu el.

Ryen începe să se simtă din ce în ce mai atrasă de un nou coleg de clasă, care, chiar dacă uneori o face să sufere, în același timp știe și cum să o vindece. Dar ea nu-l poate uita pe Misha. Se poate ca el să fi dispărut pentru totdeauna sau ar putea fi nebănuit de aproape…”

O nouă carte de Penelope Douglas a apărut de curând și, după cum era de așteptat, nu am rezistat să nu o iau la citit.
Ce se întâmplă atunci când doi copii își trimit scrisori constant? Se dezvoltă o prietenie aparte, mai ales când stabilesc să nu se caute unul pe altul și să nu vorbească decât prin intermediul unei foi de hârtie care le poartă tainele.
Misha și Ryen sunt partenerii de conversație din umbră, care au încredere unul în altul cu cele mai ascunse gânduri ale lor.
Nu s-au văzut niciodată, deși curiozitatea ia amploare pe măsură ce trec anii. Mai ales Misha este cel ispitit, când la o petrecere dată pentru a-și promova formația în care cântă, destinul i-o scoate în cale pe tânăra pe care o cunoaște atât de bine. Cu toate acestea, ceva nu i se pare în regulă, se simte dezamăgit că ceea ce și-a imaginat el și realitatea, nu coincid.
Mi-a plăcut stilul autoarei de a scrie, fluid, plin de energie și dezvăluind mici piese din puzzle-ul aceste deosebit pe care îl constituie Punk 57.
Misha și Ryen sunt două personaje cu caracteristici reale, tipice adolescenților, care în fața celorlalți afișează o mască care, de cele mai multe ori, este total diferită de felul lor de a fi.
Astfel, atunci când cei doi se întâlnesc, fără a fi planificat așa ceva, Misha se simte dezamăgit de Ryen pe care o descoperă: o tânără care încearcă să iasă în evidență, să fie populară.
E clar că viața tinerilor acestora are două planuri, pe care autoarea Penelope Douglas le dezvăluie cititorului treptat, permițând fiecăruia să întrevadă prin vălul enigmelor.
Misha este clar că nu mai este același om care era cu câteva luni în urmă: nu mai corespondează cu Ryen deși tânăra continuă să îi scrie, nu mai compune muzică, dar de data aceasta se află în căutarea unui singur țel înainte de a pleca din localitatea natală.
Ryen, pe de altă parte, deși prin scrisorile către Misha este o tânără empatică, cu bun simț și liniștită, în jungla pe care o reprezintă școala este o persoană populară, înconjurată de prieteni falși, puși pe teribilismele tipice adolescenților.
Cel puțin asta este ceea ce percepe Misha atunci când se transferă la școala tinerei…

O poveste ce ne introduce în viața unor adolescenți rebeli, cam imaturi, ce aleargă după popularitate, unde prea puțini au curajul să își înfrunte problemele, să-și asume greșelile și posibilitatea eșecurilor lor.
O carte pe care am îndrăgit-o în ciuda realității epatante pe care o înfățișează, am ajuns să înțeleg deciziile personajelor chiar dacă nu am fost de acord cu acestea…

Povestea dintre Misha și Ryen este una a cărei finalitate nu o poți întrevedea de la început. Avem parte de momente tensionate, de adevăruri ascunse, de piedici și iluzii ce amenință să se destrame asemeni unui castel din cărți de joc.
Iar surpriza a fost că autoarea a creat o legătură între seria „Devil’s Night”. Atât vă spun, restul îl descoperiți citind cartea.

2 gânduri despre &8222;Punk 57 de Penelope Douglas&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.