Încercările iubirii de Ivo Dima

Titlul: Încercările iubirii

Autoare: Ivo Dima

Seria: Iubiri de neuitat, volumul 4

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 336

”Robin King și-a pus inima pe tava cardiologului Caleb King, care se întâmplă să fie și soțul ei. Dar de-a lungul căsniciei, Robin e dezamăgită de răceala care se instalează între ea și bărbatul pe care îl iubește, și încearcă să își salveze mariajul cu fiecare bătaie a inimii sale. Prinsă între un trecut dificil și un viitor care pare imposibil, ea trebuie să treacă prin toate încercările pe care i le oferă dragostea, pentru a fi fericită alături de singurul bărbat pe care îl poate iubi.

Așchia nu sare departe de trunchi. Caleb King s-a sacrificat de dragul prietenului său și acum e căsătorit cu o femeie de care s-a îndrăgostit iremediabil, pe care o ignoră în favoarea carierei sale de vis. Dar planurile lui eșuează lamentabil, împreună cu încercările sale patetice de a o ține pe Robin cât mai departe de el și se trezește satisfăcut în sala de operații, dar singur în pat.

Pus față în față cu încercările dificile ale dragostei, Caleb își dă seama că e pe cale să își piardă sufletul pereche, cel pe care nu îl poate salva cu nicio operație.”

Ce se poate întâmpla atunci când cariera este mai importantă decât căsnicia?

O lectură incitantă și plină de emoții, de durere, sentimente rănite și iubire.

“— Vreau să divorțăm! am trântit-o.”

Stați calmi că nu divorțează. Doar că în căsnicia lor a intervenit monotonia și nu prea mai vorbesc unul cu altul cu adevărat.

Ca să nu mai spunem că pe plan profesional Caleb este un viitor medic, Robin este o asistentă; iar în cadrul spitalului unde lucrează amândoi, o altă stagiară îi cam face ochi dulci soțului ei:

“— Nu te iubește, a spus încercând să mă rănească.

Am zâmbit și mi-am mușcat buza de jos, încercând să nu izbucnesc într-un râs isteric.

— Poți să îți repeți asta la infinit, dar nu o să schimbe nimic. Nu știi absolut nimic despre mine sau despre relația mea cu Caleb. Așa că taci naibii din gură și stai departe de noi.”

Robin provine dintr-o familie cu părinți separați, sora ei crescând alături de mamă, ea alături de tată… Mama nu a fost una tocmai preocupată de creșterea copiilor, de aici rezultând faptul că sora ei Ellie o urăște pe mama, iar cu Robin se înțelege la limită.

“— Ce bine că ai găsit-o! Am adus și eu soluția.”

Caleb, în încercarea de a rezolva situația, îl aduce pe fratele lui, Hayden. De câte ori se întâlnesc  cei doi, iese un adevărat război mondial.

Revenind la relația dintre Caleb și  Robin, aceasta are un moment de cotitură, iar vorbele aruncate de bărbat o fac pe tânăra noastră să ia hotărârea de a-l părăsi. Este mult prea rănită pentru a mai putea lupta.

“— Și dacă timpul e prea mult? Dacă o pierd în defavoarea altui bărbat?

Mama mi-a luat mâinile în ale ei și m-a privit în ochi.

— Atunci înseamnă că ai primit pedeapsa pentru păcatele tale.”

Mi-a făcut o deosebită plăcere să-i reîntâlnesc pe Savannah și Jax King. Am realizat că sunt socrii lui Robin.

Revenind la cei doi tineri, Robin hotărăște să își continue studiile și să facă facultatea de medicină. Astfel ajunge la Harvard.

Și nu doar atât. Este hotărâtă să termine această facultate.

Încercările iubirii mi-a arătat că iubirea poate produce multă suferință, nu doar să aducă bucurie și fericire.

Exemplul cel mai bun în acest sens este chiar mama lui Robin, Linda. Femeia asta este de un egoism feroce, nu-i pasă decât de binele și confortul ei. De fiicele sale nu este interesată decât dacă are ceva de câștigat de pe urma lor… Pe Linda mi-a venit să o bat de câte ori a apărut în carte.

Cel de-al doilea cuplu care se întrevede la orizont este Ellie și Hayden. Atracția dintre cei doi încinge atmosfera, iar faptul că tot timpul încearcă să aibă unul din ei ultimul cuvânt spune multe. Avem parte de multe dialoguri spumoase între cei doi, care fac deliciul lecturii.

Din păcate, nici acest cuplu nu a scăpat de mașinațiunile Lindei, doar că ce le-a făcut lor este de-a dreptul grotesc. Ellie a rămas însărcinată și nu i-a spus lui Hayden, dar a născut o fetiță. Linda a fost cea care a ascuns copila și care nu vrea să le spună acestora unde se află….

“— Am auzit-o pe Linda discutând cu femeia care o are pe fiica voastră. A plătit-o pe asistenta de la spital să ia fetița și să se ascundă. L-am pus pe unul dintre bodyguarzii mei să o urmărească și am aflat unde e micuța noastră.”

După trei ani de zile, Robin revine de la Boston la New York, de data aceasta fiind medicul rezident care va lucra alături de Caleb. Vă puteți închipui că soțul părăsit cu trei ani în urmă nu a primit-o cu bucurie…

O luptă în numele iubirii, suferințele prin care treci înainte să atingi fericirea; toate te pregătesc pentru viață! O viață care la final, te face să realizezi că a meritat să suferi dacă ai un asemenea premiu la destinație!

Mulțumesc editurii Stylished Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

4 gânduri despre &8222;Încercările iubirii de Ivo Dima&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.