Corupt de Penelope Douglas

Titlul original: Corrupt

Autoare: Penelope Douglas

Seria: Devil’s Night, volumul 1

Editura: Epica Publishing House 

Traducerea: Adrian Deliu

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 496

Erika 

Mi s-a spus că visele ar fi dorințele inimilor noastre. Cu toate astea, coșmarurile mele s-au transformat în obsesia mea. 

Numele lui e Michael Crist. 

Fratele mai mare al pretendentului meu e ca filmul ăla de groază la care te uiți printre degete. E chipeș, puternic și total înfricoșător. Starul echipei de baschet a facultății lui, acum ajuns la profesioniști, e mai preocupat de praful de pe pantofii săi decât de mine. 

Eu însă l-am remarcat. 

L-am văzut. L-am auzit. Lucrurile pe care le făcea, faptele pe care le ascundea. Ani de-a rândul am stat cu sufletul la gură, neputând să-l ignor.

Acum am terminat liceul și am mers mai departe la facultate, dar n-am încetat să fiu cu ochii pe Michael. E rău, iar lucrurile urâte pe care le-am văzut nu mai pot rămâne închise în mintea mea. 

Pentru că, în sfârșit, m-a observat și el. 

Michael

O cheamă Erika Fane, dar toată lumea îi spune Rika.

Fata destinată fratelui meu a crescut în casa noastră și e mereu prezentă la masa de seară. Își lasă ochii în jos când îmi fac apariția într-o cameră și încremenește când mă apropii. Simt mereu frica revărsându-se din ea și, chiar dacă nu i-am avut trupul, știu că-i am în stăpânire mintea.

Și, oricum, asta e tot ce vreau, de fapt.

Asta până când fratele meu pleacă la școala militară, iar pe Rika o găsesc la facultate, singură.

În orașul meu. 

Fără apărare.

Ocazia e prea frumoasă ca să fie adevărată, la fel și sincronizarea. Pentru că, vedeți voi, acum trei ani i-a vârât în închisoare pe câțiva dintre prietenii mei din liceu, iar acum ei sunt liberi.

Noi am așteptat. Am avut răbdare. Iar acum, absolut toate coșmarurile ei vor deveni realitate.” 

Dragostea lor îi poate distruge sau îi poate salva. 

Corupt este o carte dură, unde emoțiile iau cu asalt cititorul din fiecare pagină, ajungem să trăim la intensitate maximă acțiunea, fie că este vorba despre perspectiva lui Michael sau a Rikăi. O lectură care te face să suferi, dură și crudă, plină de suspans. Cu personaje puternice și curajoase, dispuse să poarte bătălii de neimaginat, cartea de față ne face să trăim la intensitate maximă, să facem față sentimentelor contradictorii cu care ne confruntăm pe parcursul lecturii. 

O poveste despre lupta dintre frați, ură, prietenia adevărată, lipsa de comunicare, suferință, neînțelegere, atracție dincolo de orice limite. Autoarea Penelope Douglas a dat lovitura și de data aceasta! 

“În aparență, totul era desăvârșit. Deseori, privind în jur, la cunoscuții mei și la familiile lângă care crescusem, cu averea și hainele lor de firmă, mi se părea că văd un strat de vopsea, folosit ca să acopere lemnăria putredă. Existau destule fapte întunecate și caractere urâte în Thunder Bay, dar cine se sinchisește că se dărâmă casa, atâta timp cât arată frumos?”

O petrecere care nu este pe gustul Erikăi, despărțirea de Trevor care se dovedește a nu fi mulțumit cu decizia fetei, șocul și emoțiile de a-l vedea pe Michael, precum și apariția a trei bărbați mascați chiar în fața casei sale; sunt ceea ce captează interesul chiar din primul capitol, stârnind curiozitatea. Apoi, autoarea ne duce cu trei ani în urmă… unde descoperim anumite motive care o fac pe Erika să se teamă. 

“Cu neputință să fie ei.

Și totuși ei erau singurii care purtau măștile acelea…

De ce veniseră aici? De ce se întorseseră, după trei ani de absență?”

O carte plină de suspans și mister, care stârnește din ce în ce mai multe întrebări pe măsură ce avansează. 

Michael, Kai, Damon și Will sunt Cei Patru Călăreți care au făcut legea în orașul natal. Nu îmi dau seama de ce, dar în mod sigur au ceva de împărțit cu Erika, altfel nu se explică de ce caută răzbunarea… 

Pentru început, cartea este împărțită pe două planuri alternante: prezent și trecut – ceea ce înseamnă trei ani în urmă. De asemenea, autoarea Penelope Douglas ne permite să aflăm perspectivele lui Michael și Erika. Astfel, aflăm complexitatea emoțiilor care-i străbat pe cei doi, multiplele fațete care le constituie personalitatea, dar și întâmplările și faptele care conduc spre situația actuală. 

“— Prea mulți încearcă să ne schimbe — a continuat el — și prea puțini vor să fim așa cum suntem cu adevărat.”

Să se refere la libertate? Liberul arbitru? Ieșirea din normele impuse de ceilalți? Să sperăm că vom descoperi. 

Dușmănia fățișă dintre Michael și fratele său, Trevor, mă face să mă întreb de la ce anume a pornit. Pe de altă parte nu înțeleg relația de prietenie și ură dintre Erika și Michael. Atracția este clar prezentă între ei, dar modul în care interacționează cei doi este straniu. Iar relația lor din prezent dă de înțeles că ceva s-a întâmplat iar Călăreții vor răzbunare. Ba chiar consideră că Erika este vinovată de intrarea în pușcărie a trei dintre ei… 

Amenințările din partea lui Damon, unul dintre prietenii lui Michael, sunt cât se poate de clare și explicite. Se pare că cei 4 au de gând să se răzbune pe fată folosindu-se de tot felul de amenințări, care mai de care mai groaznice. 

Corupt ne prezintă lumea celor bogați și puternici, a copiilor acestora care duc rebeliunea la extrem și scapă nepedepsiți, dar mai ales, este o lume a răzbunării care nu cunoaște limite. O carte dură, care te izbește în plin și pe care nu o poți lăsa din mână, stranie în același timp. Altfel decât cărțile acestei autoare pe care le-am citit până în prezent. 

“Și când mă gândeam că odinioară fusesem una de-a lor! Demult, umblaserăm împreună, ținusem pasul cu ei, stătusem alături de ei. Nu fusesem victima lor. Și mă bucurasem de atenția lor. Învățasem să lupt.

Acum, mingea era în terenul meu. N-aveam de gând să le fac viața ușoară și nici să fug.

Nu aveam să mai fug niciodată.

Eram făcută să lupt.”

Când lipsește comunicarea, când te bazezi pe ceea ce ți se spune, mai ales dacă un prieten este cel care-ți spune ceva, nu eziți să ai încredere în el. 

Momentul când cei patru își pun în aplicare răzbunarea și decid să dea cărțile pe față este clipa în care cad toate vălurile. Din păcate adevarul care iese la iveală nu este același cu cel pe care-l știau cei patru băieți. 

Pentru Erika și Michael sunt momente pline de durere, în care fiecare realizează că lipsa încrederii a facut mai mult rău decât bine. 

O lectură incitantă cu adevărat! Sper că volumul doi al seriei va apărea cât mai curând deoarece sunt curioasă să descopăr cum continuă povestea. 

 

15 gânduri despre &8222;Corupt de Penelope Douglas&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.