Descătușare de Penelope Douglas

Falling away
Descătușare

Titlul original: Falling away

Autoare: Penelope Douglas

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Andra Elena Agafiței

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 332

”Jaxon este băiatul pe care se presupune că ea trebuia să-l evite. 

K.C. este fata pe care el nu o va lăsa să-i scape…

K.C. Carter este o tânără liniștită care întotdeauna a respectat regulile, până anul acesta, când o greșeală o face să ajungă subiect de bârfă în campusul universității, iar viața ei aranjată cu grijă ia brusc o cu totul altă întorsătură. Acum trebuie să rămână în orașul ei natal pe durata vacanței de vară pentru a face muncă în folosul comunității, în urma unei sentințe judecătorești. 

Jaxon Trent este cea mai periculoasă tentație de care K.C. trebuia să stea departe în liceu. Însă el nu a uitat-o niciodată pe K.C. Ea era singura fată care nu-i dădea atenție și care-l refuza întotdeauna. Destinul i-a scos-o din nou în cale, dar apropierea dintre ei reușește să-l tulbure și să-i dea lumea peste cap. Pe măsură ce legătura dintre ei avansează, descoperă multe despre trecutul lui K.C., dar și el ajunge să-i dezvăluie cele mai obscure laturi ale sufletului său.”

Autoarea Penelope Douglas a reușit să mă tenteze cu primele două cărți ale sale: “Intimidare” și “Rivali”. “Descătușare” este cartea pe care o așteptam de ceva vreme și aproape renunțasem să mai sper că va fi tradusă și la noi…

O carte care te face să suferi, un young adult ce te face să-ți pui întrebări în legătură cu părinții care i-au crescut pe acești tineri, o poveste care te urcă și te coboară asemeni unui montagne-rousse. Emoțiile sunt cele care te asaltează din fiecare pagină citită.

O atractie care-ți dă peste cap gândurile, un băiat care ar trebui să nu o atragă și o fată care încă nu și-a descoperit calea… Bineînțeles că povestea este mai complicată de atât!

La doi ani după întâmplările relatate în prolog, K.C. se trezește că viața așa cum o știa până atunci, este pe cale să i se schimbe… Datorită fostului prieten, ajunge să aibă cazier, să facă muncă în folosul comunității și să revină în orașul natal…

Ce te faci însă, când propria mamă nu te primește în casă deoarece o face de rușine în fața prietenelor sale? Nu-mi face impresia că este genul de mamă căreia îi pasă de copilul său mai mult decât de orice altceva pe lume.

K.C. este o tânără care are propriile probleme cărora trebuie să le facă față. Cu toate acestea, de câte ori Jaxon apare în calea ei, fata se blochează. Pur și simplu nu mai poate gândi sau vorbi coerent în preajma lui. Dar, o înțeleg, la cum arată băiatul ăsta!

Cum ar fi, să știi că părinții tăi ți-au dat viață doar pentru a o înlocui pe sora ta decedată la 5 ani, pe care nu ai cunoscut-o niciodată? Că, deși te numești Juliet, ei te strigă K.C.? Cel puțin mama ei, că tatăl s-a sinucis. Asta, după ce a fost internat la spitalul de nebuni… neputând trece peste faptul că și-a ucis propria fiică… Ce nu înțeleg eu, este lipsa ei de reacție, oare de ce nu ripostează?

Și pentru ca totul să fie și mai rău, prietenul ei de pe vremea liceului, o înșeală. Fata are destule probleme cărora trebuie să le facă față. Fără a mai fi nevoită să se confrunte cu atracția clocotitoare pe care o simte față de Jax.

Pe de altă parte este Jax, rebelul care a avut o viață grea, care a cunoscut libertatea mai târziu, când Jared s-a interesat de el… Jared fiind fratele lui vitreg.

“Aveam toate lucrurile pentru care ceilalți își vindeau viețile ca să le obțină. 

 Aveam totul, mai puțin pe K.C. Carter, singura fată pe care mi-o doream.”

Usor ușor, K.C. începe să se schimbe, pe măsură ce relația ei cu Jax avansează. Cei doi devin din ce în ce mai apropiați, își fac confidențe, iar sentimentele lor se amplifică. O poveste cu suișuri și coborâșuri, unde frica de a fi rănit îi face să rănească la rândul lor. Lupte cu sine, încercări de a trece peste problemele apăsătoare pe care le au, victorii și bătălii ce par pierdute, cu toate acestea ne luptăm pe parcursul acestei cărți.

Dar, pericolul bate la ușă… Tatăl lui Jax este eliberat din închisoare iar băieții- Madoc și Jared incluși- sunt hotărâți să-și protejeze iubitele de el și năravurile lui. Plus că vor să scoată cât mai repede un ordin de restricție pe numele acestuia…

Ce se va întâmpla? Până și eu sunt curioasă să descopăr.

Dar, vă asigur că este o carte intensă și solicitantă emoțional. Care te face să suferi și să plângi alături de personaje, să te superi pe ele la unele decizii pe care le iau. Cu toate acestea, le vezi maturizându-se, devenind adulți și apreciind ceea ce au.

Jax și K.C. sunt două personaje care au fost traumatizate când erau copii, atât fizic cât și psihic, de proprii părinți. Care se presupune că ar fi trebuit să-i protejeze. Dar, au devenit persoane adulte responsabile, ce au reușit să își lase trecutul în urmă, să facă în așa fel încât să nu îi mai afecteze atât de mult.

O poveste care te stoarce de puteri și în același timp te umple de energie, pe care nu o vei uita prea ușor.

Nota mea pentru carte este 10!

Publicitate

29 de gânduri despre &8222;Descătușare de Penelope Douglas&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.