Fata cu umbrela galbenă de Cătălina Pană

Titlul: Fata cu umbrela galbenă

Autoare: Cătălina Pană

Editura: Petale Scrise

Seria: Zodia ispitei, volumul 2

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 272

„Ceva ieșit din tiparul sumbru îmi atrage atenția în colțul ochiului drept. În marea de umbrele negre, își face apariția, pe lângă colțul clădirii cinematografului, o umbrelă galbenă. Un contrast interesant de privit, cum o singură persoană merge în direcția opusă puhoiului de lume. O femeie. Îi pot desluși cizmele lungi și albastre, trase peste o pereche de pantaloni negri. Restul este acoperit de umbrelă, dar ce văd e de-ajuns cât să-mi aprindă imaginația.”

După cum vorbeam la Gaudeamus cu autoarea, a aosit timpul să citesc și volumul acesta în perioada concediului de sărbători.
Fata cu umbrela galbenă ni-l aduce în prim plan pe Manu, care încă se luptă cu decesul neașteptat al soției sale în urma unui accident rutier produs din vina unui șofer ce a trecut pe roșu la semafor.
Singura pată de lumină și culoare în viața sa este fina lui, Toni și Mia din A ta, Mia, micuța Ema.
Anna este proprietara unei cafenele și atrage pentru prima oară atenția lui Manu datorită umbrelei galbene pe care o are, într-o mare de negru.
Dar, prima întâlnire dintre cei doi se lasă cu scântei și un dialog mai mult decât spumos. Care continuă de câte ori cei doi se întâlnesc.
Atracția dintre cei doi electrizează spațiul de câte ori aceștia se întâlnesc.
„Pentru prima dată în patru ani, îmi doresc ca în noaptea asta să visez. Să o visez pe ea, fata-soare, fata-lumină, fata-căldură, fata cu umbrela galbenă…”

O atracție fulgerătoare, care arde precum o torță, iar cei doi se văd nevoiți să facă față taifunului care amenință să-i ia pe sus.
Dar, fiecare dintre ei are secrete pe care nu dorește să le dezvăluie celuilalt decât dacă este absolut necesar.
Lozul câștigător îl trage Manu, care sparge gheața, dezvăluindu-i Annei că nu a mai fost cu o femeie de ani dr zile, fiind impotent…

Autoarea Cătălina Pană ne ține cu sufletul la gură, permițând fiecăruia dintre personajele sale să ne facă martori si luptelor interioare șo secretelor pe care le păzesc.
Atât Anna, cât și Manu, sunt două suflete zdrumcinate, cu care viața a fost nu tocmai blândă, dar care încă și-au păstrat puterea de a simți.
Fata cu umbrela galbenă ne dă ocazia de s savura o poveste cu un final previzibil, plină de adrenalină, pericol și emoții puternice.
Secretele sunt cele care ne fac să dăm paginile cărții cu interes, dornici să descoperim ce urzește autoarea în timp ce ne întrebăm când vor avea curaj eroii noștri să lase să iasă la lumină adevărul.
Anna, după dispariția bruscă a lui Manu din casa prietenului său Toni și a soției acestuia, Mia, este din ce în ce mai curioasă. Cum nu reușește să primească răspuns de la bodyguard-ul însărcinat cu paza sa, aceasta apelează la aceștia.
Este uimită de faptul că bărbatul față de care a dezvoltat în scurt timp emoții puternice, i-a ascuns cu bună știință ceva important în ceea ce îl privește. Dar atunci când descoperă ce anume i-a ascuns Manu, Anna realizează că dacă ar fi fost în locul acestuia, nici es nu ar fi procedat altfel, cel mai probabil.
Știți ce m-a încântat cel mai tare la cartea asta? Faptul că acțiunea se petrece în devembrie, luna cea mai frumoasă din an!
Magia sărbătorilor de iarnă plutește în aer, chiar dacă Manu nu se simte tocmai confortabil cu această lună, deoarece amintirile dureroase au legătură cu această perioadă. Dar, îndemnat de Toni și Mia, acesta este dispus să facă un efort pentru Anna și să o impresioneze cu un Crăciun de vis.
Mai ales că tatăl Annei le face o mulțime de probleme și pericolul pare a fi mereu pe urmele celor doi.
Avem parte de răsturnări de situație, de pericole ce amenință să transforme totul în haos, de adrrnalină la cote maxime.
O lectură vaptivsntă!



Un gând despre &8222;Fata cu umbrela galbenă de Cătălina Pană&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.