Dar veșnicia n-are timp de Raluca Alina Iorga

Titlul: Dar veșnicia n-are timp

Autoare: Raluca Alina Iorga

Editura: UP

Anul apariției: 2023

Număr de pagini: 194

„Oare ce va rămâne din mine, după ce întunericul va fi înghițit totul, iar arșița va fi pârjolit ultima fărâmă din omul Vlad?

Eu sunt Dracula și nimic nu îmi va sta în cale, nici măcar inima.”

O lectură îndelung așteptată, cu răbdare și speranță, căreia astăzi i-a sosit timpul să o descopăr.
Cu un prolog plin de durere și amărăciune, din care durerea răsare cu fiecare cuvânt așternut, autoarea ne face cunoștință cu Rareș, un tânăt al cărui tată și frate au decedat subit într-un accident de mașină. Cu fiecare rând parcurs, se instalează în sufletul cititorului o stare emoțională aparte: o durere care-ți frânge inima și speranță care ți-o lipește la loc.
Cu aceeași măiestrie descoperită la prima scriere a autoarei, aceasta ne prezintă povestea lui Rareș, suferința acestuia, dar și prietenia dintre tânăr și Daniel.
Peste ani de la tragedie îl regăsim pe Rareș, procuror la DIICOT, dar în continuare bântuit de vise stranii.
„Mă numesc Rareș Basarab, iar aceasta este povestea mea, o poveste pe care, la un moment dat, o voi desluși.”

De asemenea, facem cunoștință cu Iris, eroina cărții, pe care autoarea ne-o prezintă pe vremea când era o fetiță de doar 10 ani, plictisită de vremea urâtă de afară care-i dă planurile peste cap.
Dar se pare că totul este schimbat instant, când tatăl ei îi povestește despre Ordinul Dragonului și despre Vlad Basarab.
Sufletul fetei este încântat de această poveste care-i va rămâne în amintire chiar și peste ani.
„Am să îi fac eu dreptate lui Vlad.”

Dar veșnicia n-are timp este cartea pe care o citești cu sufletul la gură, cu inima deschisă, pășind printre ruinele istoriei și descoperind speranța.
Iris și Rareș se întâlnesc la un club de echitație din București, unde tânărul este impresionat de frumusețea și ochii tinerei care sunt atât de asemănători celor din visele sale.
De fiecare dată când o întâlnește are o senzație stranie, luptându-se constant cu impulsurile contradictorii: să fugă de aceasta sau să se îndrepte spre tânără.
O poveste ce îmbină magistral prezentul și trecutul, un salt continuu între lumea reală și istoria demult apusă, fac din romanul Dar veșnicia n-are timp o călătorie plină de peripeții și pericole, cu multiple răsturnări de situație și aromă de dor.
Autoarea Raluca Alina Iorga ne arată încă o dată că penița sa magică poate purta cititorul prin negura timpului, permițându-i să trăiască prin intermediul lecturii, realitatea tăinuită din spatele evenimentelor istorice, care nu se regăsește în cărțile de istorie.
Asistăm la luptele constante purtate de Rareș cu sine însuși, la lupta cu visele constante care-i tulbură somnul noaptea și la ochii albaștri care-l urmăresc de dincolo de vălul trecutului demult apus.
Pe de altă parte o avem pe Iris care încearcă să-și țină sentimentele ascunse, deoarece crede că nu ar fi crezută. Cu toate acestea, nu este capabilă să reziste atracției exercitate de Rareș asupra ei.
Acțiunea de complică atunci când Turcia împrumută României pentru a expune la Muzeul de Artă, sabia lui Ștefan cel Mare, iar aceasta este furată…

Avem parte de o cursă contra cronometru pentru recuperarea acesteia și, în același timp, și lupta cu visele care par a deveni din ce în ce mai dese.
Apoi mai este Iris, care pare că a renunțat la încercarea de a face ceva pentru a-și salva sentimentele.
Cu drag recomand această carte! O clipă de neuitat petrecută la granița dintre realitate și vis, unde emoțiile sunt mai profunde și unde izul istoriei se manifestă din plin.

O poveste de dragoste care transcede granițele timpului și care își creează propriul loc în univers.

2 gânduri despre &8222;Dar veșnicia n-are timp de Raluca Alina Iorga&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.