Paragrafe

📚 Seanan McGuire — Orice inimă e o poartă

”Nancy știa de ce avea nevoie, și știa că ceea ce trebuia să facă era să rămână nemișcată.

Răsuflă și mai adânc și simți cum inima i se oprește preț de un minut, devenind la fel de nemișcată precum restul corpului ei, ca o sămânță de rodie cuibărită în siguranță în mijlocul fructului. Se pregăti să tragă din nou aer în piept pentru a-i îngădui inimii bucuria unei alte bătăi, când cineva se ivi de după colțul casei. Până atunci, Nancy considerase că mai nemișcată de-atât nu avea cum să stea. În acel moment își dădu însă seama că se înșelase. În acel moment deveni la fel de nemișcată și lipsită de relevanță ca o piatră.”

O poveste despre copiii care au călătorit în lumi magice și s-au întors din diferite motive. Despre căminul unde se readaptează la viața normală, trimiși fiind deoarece părinții nu îi mai doreau înapoi, deoarece doreau ca aceștia să fie la fel ca înainte sau copiii își doreau să se poată întoarce în lumile de unde veniseră. O carte pe care o citești cu sufletul la gură.

📚 Steve Tasane — Copilul E

”De aceea trebuie să îmi spun povestea. Și pe a lui I, și pe a lui U, și pe a lui R. Dacă nimeni nu ne va asculta poveștile, nu vom scăpa niciodată din acest loc. Nu o să ne găsim niciodată o nouă casă. Nu o să avem niciodată povești noi și nu o să ne putem trăi viața.”

Un roman care rupe sufletul în bucăți, care te face să apreciezi ceea ce ai. 

Romanul ne prezintă viața din taberele de refugiați, cu neajunsurile și lipsurile lor, lupta zilnică pentru hrană și îmbrăcăminte, iluziile sfărâmate și nedreptățile care se comit acolo.

O carte pe care o recomand copiilor nemulțumiți de ceea ce au. O poveste care-ți rămâne întipărită în suflet.

2 gânduri despre &8222;Paragrafe&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.