Olympian de Ivo Dima

Titlul: Olympian

Autoare: Ivo Dima

Editura: Vesper Books

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 364

„Ce faci când băiatul de care ești îndrăgostită se transformă din apărător în răufăcător? Ce faci atunci când toate scuturile tale cad înaintea lui, chiar dacă îl vezi dispus să distrugă tot ce a mai rămas frumos în tine?

Întrebările astea mi s-au învârtit prin minte pe tot parcursul timpului în care am fost despărțiți. Eu la psiholog, Miles la școala de corecție.
Eu am învățat să mă apăr, Miles s-a antrenat să mă lovească mai puternic. Eu am învățat să ripostez, Miles a adunat răbdarea necesară pentru a-și duce răzbunarea la bun sfârșit.

Dacă în palatul părinților mei sunt o prințesă răsfățată, în campusul din Olympian sunt o adevărată zeiță, pregătită să își înfrunte dușmanul dornic de un război pe toate fronturile. Dar, când lupta se duce în inimă, oare avem puterea de a alege ceea ce e corect sau ne vom lăsa umbriți de secretele care ne înconjoară și vom distruge și fărâma de iubire care ne leagă?”

A trecut ceva vreme de când am citit o carte scrisă de Ivo Dima și mi s-a făcut dor de poveștile acesteia.
Olympian m-a luat prin surprindere, frapându-mă analogia făcută de autoare cu mitologia greacă, într-un mod absolut genial.
O lectură ușoară, alertă, spumoasă, plină de susans, cu piedici și răsturnări de situație la tot pasul, pe care nu o poți lăsa din mână!
Fascinată de mică de mitologia greacă, crescând cu „Legendele Olimpului” a lui Alexandru Mitru, m-am lăsat ispitită de carte și nu am regretat.
O carte pe care o citești cu sufletul la gură, uimit de modul în care autoarea s-a jucat cu mitologia, adaptând-o unei povești pline de suspans și adrenalină, modernă, amplasată în lumea celor bogați și puternici.
Miles este personajul negativ, care complotează cu prietenii săi pentru a descoperi noi și noi metode de-a o tortura pe fata de care este îndrăgostit…

De ce? Motivul este simplu: după un accident de mașină în care tânăra s-a aflat împreună cu Cameron, fratele geamăn al lui Miles, aceasta l-a abandonat pe marginea drumului… De la acest detaliu pornește dorința de răzbunare și nimic nu pare a fi în stare să-l deturneze de la planurile sale.

Phoebe, fiica nașului lui Miles, este tânăra în jurul căreia se învârte întreaga acțiune, îndrăgostită de Miles, foarte bună prietenă cu Cam, care nu își poate explica de ce tânărul nu o crede atunci când îi spune adevărul despre accident: că a plecat să caute ajutor, nu l-a lăsat pe Cam să moară singur pe marginea drumului.
Un roman captivant și alert, plin de răsturnări de situație și emoții variate, ce oferă cititorului o aventură plină de suspans și cu un final pe care îl intuiești, dar de care nu ești convins decât atunci când dai și ultima pagină.
Tranziția de la suspans și momente tensionate la umor și relaxare este atât de lină încât cititorul nu se simte obosit, ba din contră, curiozitatea îl îndeamnă să citească în continuare.
„Cred că într-o altă viață am fi fost cuplul perfect. Însă acum îmi dau seama că nu vom putea fi niciodată împreună. Neîncrederea lui în mine e mult prea mare și, oricât de mult ar contrasta cu atracția și dorința, nu e de ajuns.”

Iar între dragoste și ură este doar o linie fină de demarcație, linie pe care Miles și Phoebe au depășit-o după accident. Acum, doar se provoacă unul pe altul înainte de bătălia finală.
Sunt indiferenți la rănile pe care și le provoacă pe parcurs, dorința lui de răzbunare fiind cea care o face pe tânără să riosteze pe măsură, ceea ce nu ar fi făcut în mod normal.
Accidentul lui Cam a fost punctul în care totul s-a transformat în haos, unde fiecare știe cine este dușmanul, dar neluând în calcul că cineva din umbră îi pândește…

Olypian capătă reale valențe de thriller, oferind diferite posibilități pentru a fi explorate, în timp ce Miles și Phoebe se întreabă dacă nu cumva există un alt aspect pe care nu îl cunosc, o piesă din acest puzzle care poate așeza întregul tablou într-o lumină diferită și oferind o nouă imagine cititorului, cu mult mai amplă și mai profundă decât cea inițială.
Apar oameni mascați dispuși să facă orice pentru a le provoca suferință… dar care este scopul și cine este păpușarul?
Mă întreb dacă acum, în al șaptelea ceas, Miles va fi capabil să lase deoparte răzbunarea sa și să conlucreze cu Phoebe pentru a descoperi dușmanul din umbră.

Un roman bine scris, care-ți taie răsuflarea, pe care-l savurezi cu multă plăcere și pe care nu ai nici o șansă să-l lași din mână. Un romantic suspans superb!
Au rămas multe nespuse, pe care vă invit să le descoperiți citind cartea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.