De ce povești de dragoste?

image

” O carte bună începe întotdeauna cu o poveste de dragoste” spunea autoarea mea preferată – Jane Austen.

Sunt de acord cu ea de cele mai multe ori. Sunt puține cărțile pe care le citesc și care nu au o poveste de dragoste, asta dacă nu sunt inexistente- cărțile, nu poveștile de dragoste. Ba chiar, nu mă deranjează deloc dacă acea poveste este una tristă sau chiar tragică… uneori, faptul că nu rămân împreună este suportabil atâta timp cât povestea în sine este emoționantă!

Deși, recunosc, adesea vreau finaluri fericite, de basm. ” Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” este deviza mea la alegerea cărților. Chiar și în cărțile fantasy, care-mi plac foarte mult, tot vreau să existe o intensă poveste de iubire.

De ce îmi doresc așa ceva? Păi răspunsul mi se pare evident!

Viața reală este grea, tot timpul pe fugă, plină de stress, așa că, într-o carte mă interesează să descopăr o mare poveste de dragoste!

Ceva care să-mi facă inima să bată mai tare, să-mi aducă un zânbet pe buze sau, să mă facă să sufăr și să plâng în hohote…

Asta caut eu la o carte!

Acum, dacă pe lângă acestea, mai am parte și de ceva suspans și hohote de râs…cu atât mai bine!

De ce nu??! Că doar o viață avem și mi se pare normal să citesc doar ce-mi face plăcere, nu din obligație sau mai știu eu ce… Pe lângă faptul că, în școală am citit suficientă literatură clasică și modernă cât să-mi ajungă!

Deci, vreau povești de dragoste!

Iubire, sentimente, trăiri! Toate între coperțile unor cărți de care să-mi amintesc cu placere!

19 gânduri despre &8222;De ce povești de dragoste?&8221;

  1. Si as putea sa continui la infinit cu raspunsurile!Dar cel mai simplu e pt ca atunci cand deschid o carte in care este si o poveste de dragoste pasesc in viata protagonistilor,devin parte din carte,si toate acestea duc la o stare generala de bine,la o evadare din cotitidian.
    Si sa fim seriosi,la cata ura,discriminare si probleme sunt in viata de zi cu zi,de ce sa citesc ceva trist?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Desi sunt un fan al genului thriller de multi ani, totusi simt din cand in cand nevoia sa citesc ceva romantic. Atunci simt ca vibrez, ma pun usor in pielea personajelor…Si prefer un final fericit pentru ca macar in carti sa vad bucurie, fericire…”si au trait fericiti pana la adanci batraneti”

    Apreciat de 1 persoană

  3. O iubesc pe Jane Austen! Si mie imi este aproape imposibil sa dau un titlu carte fara sa ascunda o poveste de dragoste in dulcile.i pagini. Doar ca mie imi plac mai mult tragediile decat sfarsiturile frumoase, foarte rar sunt multumita de un sfarsit ca in povesti, si pot sa spun ca ‘Mandrie si prejudecata’ a fost una dintre exceptii. Sfarsitul acela mi.a umplut inima de bucurie.
    Frumoasa compunere!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Nu sunt cea mai romantica persoana din lume, dar fara indoiala puterea iubirii face sa vibreze intregul univers, la modul cel mai practic, pe bune. Bineinteles ca sunt multe forme de iubire, iar iubirea de cuplu face si ea parte in mod magistral din acest plan maret. Asadar, orice lectura este imbogatita de prezenta acestor emotii…Continua, Geo, sa citesti astfel de povesti minunate! Si sa le impartasesti cu noi!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.