Timpul!

image

,,Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.’’ –William Shakespeare

Unde ne grăbim? Pentru ce alergăm toată viața?
Suntem la fel ca praful ce ramâne în urma unei stele căzătoare,luminăm puțin și apoi dispărem în neant.Ne trăim viața in viteză,lăsăm să curgă pe lângă noi timpul, alergăm în cautarea a ceva special și pierdem momente esențiale.
Trăim cu gândul la viitor și uităm de prezent, uităm de micile plăceri ce ne fac viața mai bună și ne oferă zâmbete.
Cum ar fi dacă pentru o zi am trai doar clipa?

Nimeni nu se naște cu garanția scrisă, ” valabil n ani” așa că, ar trebui uneori doar să trăim ziua și să prețuim ceea ce avem, momentele unice alături de cei iubiți, savoarea unei cafele, lectura unei cărți….
Daca mâine ați muri, ce amintiri rămân în urmă?
Momentele mici, fără prea mare importanță acum,vor fi acelea care vor fi păstrate in minte,nu ceea ce am strans,nu goana nebună pentru prosperitate.
Traiți azi în așa fel încât, dacă mâine nu ați mai fi, să nu aveți regrete!
,,Învaţă din trecut, însă nu rămâne angrenat în el. Priveşte către viitor, însă nu rămâne angrenat în el. Trăieşte în prezent, în mod conştient.’’

P. S. Mulțumesc, Luiza!

10 gânduri despre &8222;Timpul!&8221;

  1. Și ca tineri realizăm de multe ori că timpul zboară. Cel puțin eu o fac. Însă cu toate presiunile din jur ajungem să ignorăm asta. Suntem complet conștienți, dar nu facem nimic în legătură cu asta, poate pentru că ni se pare că nu avem timp să ne mai facem griji pentru timp.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.