Refugiul dintre valuri de Yasmine I. Bonciu

Titlul: Refugiul dintre valuri

Autoare: Yasmine I. Bonciu

Seria: Castelul din Infern, volumul 2

Editura: Creator

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 638

„Totul pare o căutare în zadar. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu Avril, asta până când apare o tânără sirenă. Marina… un nume, o identitate și un trecut pe care nu și-l amintește. Aceasta a fost prinsă la mijloc într-un conflict care a lăsat-o cu traume și fără amintiri. Zeii Olimpului cred că ea este cea care le poate oferi răspunsurile. Încercând să-și reconstruiască pașii din trecut, ar putea reuși să-și recapete amintirile și să afle ce s-a întâmplat cu Avril.
Chiar dacă Marina și Hayes nu se înțeleg, aceștia trebuie să lucreze împreună dacă vor să reușească.”

„Am strâns ochii și câteva imagini începeau să pătrundă prin bariera minții mele. Sunetul unor valuri ce se spărgeau de o stâncă, eu pe acea stâncă. Mâinile mele pline de sânge. Eu cum încercam să le spăl. O seară răcoroasă în care fugeam pe o plajă pustie. Sunetul unei împușcăruri. Întuneric.”

Acțiunea vilumului de față începe în forță, creând haos în tot Olimpul, odată cu dispariția bruscă a tinerei Avril despre care se crede că a fost ucisă…

„–Nimeni, în afară de Olimpieni, nu mai știa de existența lui Avril.

– Doar nu sugerezi că este cineva din rândul nostru!

– Nu sugerez asta, sunt sigur! Gândește-te, cine altcineva ar mai putea știi cine este Avril? Crima a avut loc la puțin timp înainte de apus, noi încă mai eram în Olimp atunci. Cine mai era în afară de noi? Doar Zeus, restul erau plecați pe pământ din diverse motive…”

Yasmine I. Bonciu ne oferă un început plin de suspans și în acest volum care ne ispitește încă de la început.
„Refugiul dintre valuri” – un volum plin de personaje interesante, care ascund secrete de neînchipuit!

Marina, o sirenă care nu are nici un fel de amintiri, este o enigmă complexă pe care cititorul își dorește să o elucideze. Ajunge să se împrietenească cu spioana lui Poseidon și printr-un concurs straniu de împrejurări ajunge să locuiască în Atlantida, legendarul oraș de sub mare, împreună cu Poseidon și Amfitrita. Ba mai mult, autoarea ne dezvăluie poziția acestui oraș puerdut. Se află aproape de Insula Șerpilor, în Marea Neagră!

„Înainte să mai pot face altceva sau să pot să analizez fiecare detaliu m-am oprit din respirat. Nu! Era imposibil! Dar dovada era în fața mea.

– Marina, ea este Avril Katharaim, Zeița Vegetației, spiritul primăverii… logodnica lui Hayes… și viitoarea stăpână a Infernului.”

O reinterpretare modernă a „Legendelor Olimpului”, plină de suspans și mister, cu secrete ce se cer dezlegate și cu emoții care acaparează sufletul fiecărui cititor.

Marina este un mister care își dezvăluie treptat fațetele, deși doar pentru a provoca și mai multă confuzie. Pe măsură ce un aspect este elucidat, altul pare a fi învăluit în umbre…

„– Tu nu ar fi trebuit să fii încă captivă în lumea cealaltă? Miranda a zâmbit melancolic.

– Se pare că nu mai sunt…”

Yasmine I. Bonciu a creat o poveste fascinantă, unde misterul este la putere. Avem parte de incursiuni în trecut, de noi perspective care schimbă unghiul tabloului, oferind cititorului mai multe posibilități.

O lectură intensă, care taie respirația, crește tensiunea și ne menține atenția asupra enigmei ce privește dispariția lui Avril.

Conștientizăm că fiecare personaj are propriile sale secrete și interese, fiecare căutând cu înfrigurare să își asigure puterea. Zeii Olimpului sunt dezbinați și lipsiți de încredere unii în ceilalți, deși își doresc pacea nu sunt capabili să nu se saboteze singuri.

Doar atunci când domnia lor este amenințată, zeii găsesc puterea de a se uni și a lucra toți pentru un bine comun.

Vă invit să aflați povestea surprinzătoare dintre Avril, Hayes și Marina.
„Refugiul dintre valuri” – un fantasy mitologic modern care ne înfățișează un tablou de legendă, cu o notă de realitate uimitoare, ce ne permite îmbinarea modernului cu legenda.

O creație literară plină de emoții și trăiri intense care iau cu asalt cititorul prin intermediul filelor cărții.

Nu ne rămâne decât să așteptăm cu înfrigurare continuarea acestei serii cu adevărat fascinante!

Mulțumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie.
„– Impostorule! Ești un … vocea mi s-a frânt la final. Pentru câteva secunde ochii acestuia și-au schimbat culoarea, erau roșii. Am început să clipesc des și părul acestuia începea să devină mai lung și plin de volum, era roșu aprins cu partea din față de culoare sidefie. Iluzia s-a risipit. Cred că pe față mi s-a citit confuzia că imediat mâna din părul meu a strâns mai tare, punându-mă cu fața la pământ în timp ce simțeam înțepătura unei seringi.”

Frânturi disparate de amintiri ferecate încep să își facă apariția, dar acestea stârnesc confuzia, punându-ne și noi alături de Marina din ce în ce mai multe întrebări.
Avem parte de multiple răsturnări de situație, de surprize neașteptate. Concluzia este o poveste unde suspansul și misterul sunt strâns împletite, personajele mai bine puse în valooare, o poveste complicată.

Observăm clar o schimbare, o evoluție în scriitura autoarei, care nu face decât ca „Refugiul dintre valuri” să ne conducă spre „Fortăreața dintre nori” care se așteaptă să ducă povestea la un alt nivel!

Mulțumesc mult autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie.

4 gânduri despre &8222;Refugiul dintre valuri de Yasmine I. Bonciu&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.