Evernight de Claudia Gray

image

Titlul original: Evernight

Editura: Leda

Anul apariției: 2012

Traducerea: Ana – Veronica Mircea

Număr de pagini: 348

” Odată ce am început să citesc Evernight, n-am mai putut-o lăsa din mână! De-abia aștept următoarea carte din serie!” – L J Smith, autoarea seriei Jurnalele Vampirilor.

Claudia Gray, pe numele ei adevărat Amy Vincent, este o autoare de romane de dragoste fantasy pentru tineri.

Este cunoscută pentru seria Evernight, devenită bestseller New York Times. A mai publicat romanul Fateful ( 2011) și  scurte povestiri în colaborare cu Cassandra Clare, Rachel Caine sau Kelley Armstrong. În prezent locuiește la Chicago.

Descrierea cărții:

” La Academia Evernight, o școală misterioasă, cu tradiție de sute de ani, adăpostită într-o clădire gotică, elevii sunt ciudat de perfecți: atrăgători, deștepți, dar și …. primejdioși.

Din prima clipă, Bianca realizează că locul ei nu se află la această Academie.

Iar când îl întâlnește pe frumosul și singuraticul Lucas, acesta o previne să aibă grijă de ea și să se ferească de toți ceilalți… deși, în final, chiar și el poate deveni un pericol când secretele întunecate amenință să-i despartă.

Legătura dintre cei doi este însă mult prea puternică. Bianca este gata să riște orice pentru a fi împreună cu Lucas, chiar dacă asta înseamnă să renunțe la lucrurile în care crezuse până atunci.”

Și această descriere a fost tot ce mi-a trebuit pentru a mă face să cumpăr cartea!

Bianca, o tânără timidă, care nu se simte foarte sigură pe ea, are probleme cu adaptarea într-un mediu nou, și o adevărată fobie față de Evernight– clădirea aceasta chiar nu-i place deloc…!

Lucas, un tânăr bine făcut, care printr-o împrejurare destul de stranie, face cunoștință cu ea înainte de începerea școlii. Este singurul cu care Bianca se simte în largul ei.

Nu prea se integrează, deși e acceptată într-o oarecare măsură de colegi, poate și datorită faptului că părinții sunt profesori în școală…ciudat mod de a fi oarecum popular!

Totul este ciudat la Evernight; de la comportamentul elevilor până la secretele, șoaptele și foșnetele din miezul nopții…

Apoi vine ziua când se iese în oraș! Lucas și Bianca merg la cinema și nu prea sunt încântați când văd că-i au ca supraveghetori pe părinții ei…. E ciudat, ca să nu spunem mai mult.

Apar certuri, cei doi nu prea-și mai vorbesc, și asta până în seara Balului Toamnei, când ea și Lucas se Sărută!

Și nu doar atât! Îl mușcă, îi bea sângele până când el leșină… Atunci se sperie, fiindu-i frică pentru Lucas. Dar, Bianca devenise în sfârșit vampir!

Recunosc, până în acest moment nu am avut nici cea mai mică bănuială!

Dar partea cea mai nasoală este că Bianca este nevoită să-i ascundă adevărul lui Lucas, deși datorită mușcăturii – între cei doi s-a creat o legătură.

Și Bianca are mustrări de conștiință, ar vrea să-i spună lui Lucas adevărul dar nu poate…

Asta până într-o noapte când Lucas află că Bianca este vampir și se îngrozește de ea. Ba chiar, pleacă în vacanța de iarnă fără să-și ia rămas bun …

Ce să însemne asta? Se mai văd? Ia Lucas decizia de a nu mai reveni la Evernight?

Dar, revin iar la a fi împreună, deoarece Lucas îi spune că o iubește. Bianca l-a mai mușcat o dată…ceea ce schimbă lucrurile întru câtva între cei doi, încep să se poarte ca doi iubiți, dar…nu durează prea mult…doar până când Bianca, fără să vrea, le spune părinților ei că Lucas a avut un strămoș acum 150 de ani care a fost la Evernight pentru doar o săptămână…

Și astfel se declanșează Chaosul, Lucas fuge – nu înainte de a-i spune fetei că o iubește.

Tatăl ei, îi spune că Lucas face parte din gruparea Crucea Neagră – Vânători de vampiri. Și vampirii pornesc în căutarea lui Lucas!

Nu doar atât! Bianca este ferm hotărâtă să meargă și ea, și asta după ce descoperă cadavrul unui vampir omorât de Lucas…

Ce se întâmplă? Îl găsește pe Lucas?

Toate aceste răspunsuri le puteți afla citind Evernight!

Nota mea pentru carte este 9,9.

43 de gânduri despre &8222;Evernight de Claudia Gray&8221;

  1. Eu si cartile de acest gen nu prea suntem prieteni 🙂 Sunt ok, subiecte bune, dar nu ma atrag pe mine, decat sa fie cine stie ce wow. Citesc, dar nu ma omor dupa gen. Nu am citit cartea, dar niciodata sa nu spui niciodata. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.