Flora Iute-ca-Săgeata Taina din Pădurea Vrăjită de Eleni Livanios

img_1417

Titlul original: Flora flitzebesen – das geheimnis im hexenwald

Autor: Eleni Livanios

Anul apariției: 2016

Traducerea: Cristina Muică

Număr de pagini: 142

Descrierea cărții:

„Faceți loc, sosește Flora, cea mai rapidă zburătoare pe mătură din orășelul Valea Trandafirilor Vrăjiți!

Flora iubește animalele mai presus de toate. Atât motanul răsfățat Colăcel, cât și corbii vorbitori Nux și Borac sunt unii dintre cei mai buni prieteni ai ei din orășelul vrăjitoarelor.

Așa că Flora se supără foarte tare când află că vrăjitorul trufaș Turdus Merula se poartă urât cu animalele sale magice. Împreună cu prietenii ei, Flora ticluiește un plan temerar: vor elibera animalele magice și le vor ascunde în Pădurea Vrăjită!

Dar lucrurile nu merg chiar cum ar trebui…”

E vremea poveștilor! A inocenței, a magiei, a bucuriei de a citi o poveste frumoasă și de a crede din tot sufletul că este reală! În ultima perioadă mi-am dorit și am reușit să citesc mai multe cărți pentru copii.

Pentru că, o dată cu viața de adult, am uitat să ne mai bucurăm de aceste povești magice, care te îndeamnă la visare.

O carte cu o micuță vrăjitoare. O carte despre curaj și bunătate, despre neacceptarea răutăților la adresa celor care nu se pot apăra.

O fetiță veselă și energică, plină de curaj, năzdrăvană, așa cum sunt majoritatea copiilor.

img_1418

„– Mătura prin aer zboară

Ies păianjenii afară

Să mă vadă cum țâșnesc

Și ce iute mă-nvârtesc!”

Flora, împreună cu motănelul ei Colăcel, dă o raită pe deasupra orașului pe mătura ei zburătoare.

” Flora a început să asculte cu atenție. Turdus era cunoscut în tot orașul, căci consiliul vrăjitoarelor îl însărcinase să se ocupe de animalele magice din orășelul din Valea Trandafirilor Vrăjiți.”

Facem cunoștință cu doi dintre prietenii necuvântători ai Florei- corbii Nux și Borax. Se pare că vrăjitoarele au puteri mari: pot înțelege limba necuvântătoarelor, mai bine zis a animalelor, păsărilor și insectelor.

Avem parte de distracție alături de Flora la concursul de zburat pe mătură, cu obstacole care mai de care mai uimitoare: sălcii care-și învârt coroana cu totul putând dezechilibra vrăjitorii și vrăjitoarele; are o înfruntare în timpul zborului cu Turdus; apoi au urmat slalomul printre stâncile ascuțite care-i solicită atenția și îndemânarea; a străbătut o peșteră mai neagră ca noaptea, dând dovadă de mult curaj; ajunge la pajiștea cu flori de mac și de aici a pornit cu toată viteza înainte!

Deși îngrijorată că ar fi putut ajunge ultima, ajunge la final constatând că a câștigat titlul de  cea mai rapidă vrăjitoare a anului.

img_1422

„Flora sporovăia și râdea cu ceilalți copii vrăjitori. Se jucau de-a prinselea printre mesele lungi de lemn.”

Lumea magică a micuței vrăjitoare nu este cu mult diferită de cea a copiilor din ziua de astăzi, doar că poate zbura cu un mijloc de transport aparte!

O fire caldă și veselă, care ține la prietenii ei și care are curaj cât pentru doi adulți. Aceasta este Flora!

Citind această carte, cei mici învață despre curaj și corectitudine, despre prietenie, să-ți pese de cei din jur și de prieteni, să vrei să-i ajuți pe cei care au nevoie sau nu se pot descurca singuri. Este ca un alfabet al bunelor maniere, al regulilor după care trebuie să te ghidezi în viață. Metoda exemplului fiind cea mai sigură cale de a-i învăța pe cei mici aceste valori. Și toate acestea le pot învăța citind această carte.

Atunci când este acuzată că ar fi trișat la concurs de a ieșit pe primul loc, nu îi convine. Dar, este dispusă să se întreacă din nou cu cel care a acuzat-o pentru a-i demonstra că nu s-a folosit de subterfugii:

” Nu va fi doar un concurs de zbor, ci și o încercare a curajului. O să zburăm prin pădurea de iederă iute ca săgeata. Atât de repede încât fantoma n-o să ne poată înhăța.”

Această întrecere cere atenție, dexteritate și o inimă cutezătoare. Iar Flora demonstrează că posedă toate aceste calități.

Trecem alături de Flora prin diferite întâmplări, cunoaștem diferite animale magice, vrăjitoare bune, vrăjitori răi. Toate acestea stârnesc imaginația și aduc un zâmbet pe chipul micuților care vor fi fascinați de această vrăjitoare temerară care pune suflet în tot ceea ce face. În mod sigur, Flora va deveni un model pentru ei!

Este curajoasă și dă dovadă de asta, atunci când vrea să salveze animalele magice atunci când află că nu sunt tratate frumos de cel care ar fi trebuit să le îngrijească.

Reușește să le salveze? Prin ce aventuri vor trece pentru a reuși ceea ce și-au propus?

O carte cu scris mare și ușor de citit pentru prichindeii care știu deja să citească, are mici ilustrații, ceea ce nu permite micului cititor să se plictisească.

O poveste frumoasă, atât pentru copii cât și pentru părinți!

Mulțumesc Univers Enciclopedic pentru cartea oferită spre recenzie! Cartea poate fi comandată de aici. 

Nota mea pentru carte este 10!

6 gânduri despre &8222;Flora Iute-ca-Săgeata Taina din Pădurea Vrăjită de Eleni Livanios&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.