Înger sub acoperire de Lavinia M. Fulga

Titlul: Înger sub acoperire

Autoare: Lavinia M. Fulga

Seria: Brooklyn College, volumul 1

Editura: Letras

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 369

„Ferm convins că n-o să mai poată iubi pe altcineva, lui Jayden Turner îi trece prin cap că poate de asta a fost creat: să fie singur. Un singur telefon, neprevăzut, îi poate schimba cursul vieții.

~Oare încep să simt ceva pentru ea? Nu, nu sunt bun pentru ea. Niciodată nu o să fiu. Nu pot fi cine vrea ea să fiu. Nu pot fi cine vreau eu să fiu pentru ea.~

Va reuși Sidney să șteargă imposibilul din dicționarul lui?”

O tânără autoare care m-a impresionat cu lejeritatea cu care scrie, cu sinceritatea emoțiilor pe care reușește să le transmită prin intermediul cărții sale.

Personaje puternice, cu care destinul nu a fost tocmai blând, firi puternice care au avut forța să se ridice după ce soarta i-a trântit la pământ.

O poveste pe care am văzut-o crescând și luând formă, capitol cu capitol, și care mi-a oferit momente de furie și supărare, dar și de fericire și bucurie.

Lavinia, îți mulțumesc pentru dedicație. Nu era nevoie de mulțumiri. Pur și simplu te-am încurajat deoarece ceea ce făceai, făceai bine!

Dar, să revenim la „Înger sub acoperire”… În primul rând vreau să menționez cât de mult îmi place coperta. Transmite emoții, te incită să descoperi personajele și povestea din spatele acestei coperți.

„Sean…. iubitul meu, ba nu, fostul meu iubit m-a părăsit ca pe o cârpă, de parcă nu aș fi însemnat nimic pentru el sau atât de puțin, încât nici nu a avut bunul simț ca să-mi trântească asta în față.”

Un început abrupt al cărții, ce ne introduce în poveste, bagajul de emoții frânte ale lui Sidney; o adolescentă care a ales să traverseze oceanul pentru a scăpa de toate. Va reuși această schimbare să îi aducă și liniștea sufletească? Rămâne de văzut…

„… colegiul Brooklyn arată exact așa cum mi-am imaginat. De îndată ce șoferul oprește și cobor din mașină, mobilul pus pe modul silențios începe să vibreze.”

Nu este nimeni altul decât fratele ei super-protector, care vrea să se asigure că totul este în ordine… Andrew! Acesta, obișnuit să-i poarte de grijă, fiind singurul membru al familiei pe care-l mai are, îi comunică scurt:

„– Uite ce e, Syd. Un vechi prieten de-al meu o sa treacă pe la tine, ceva mai încolo. O să-l rog să îți facă un tur al orașului și să…”

Hmmm, atâtea mii de kilometri îi despart, dar Andrew tot încearcă să-i poarte de grijă!

O altercație și un schimb ironic de cuvinte între Sydney și un tip cu un motor, este momentul care-i va schimba viața, deși nu realizează acest lucru pe moment…

„Deși s-a comportat ca un măgar, nu am putut să nu-i observ ochii căprui, pătrunzători, ai șatenului arțăgos, sau trupul lui îndelung lucrat.”

Beth, prietena lui Sydney, care-i este și colegă de cameră la Brooklyn College, este cea care l-a convins pe Andrew să o lase să vină la studii în State. O prietenă studioasă și puțin plinuță, căreia Sydney i-a dus dorul pe perioada cât au fost despărțite.

La poli opuși, total diferite una de cealaltă, dar împreună, cele două fete sunt o adevărată forță.

Jayden, pe de altă parte, este un tânăr răzvrătit, ce are probleme cu legea, un rebel în aparență… în realitate este un tip care ne va cuceri odată ce îi descoperim povestea.

Destinul se ține de glume, iar Jayden este pus într-o situație inedită:

„Minunat! mă felicit eu, în gând! M-am ales pe cap cu o adolescentă, și încă una suferindă!”

O carte young-adult care se adresează tinerilor de 20 de ani sau cam pe-acolo. Plină de tensiune, energie – fie ea pozitivă sau negativă, de emoții puternice, captivantă. O carte ce ne arată că lipsa de comunicare poate cauza probleme. Că maturizarea aduce cu sine încrederea și responsabilitatea. Dar până acolo, avem un drum lung și anevoios de străbătut.

După șocul de a descoperi că tipul cu care a făcut schimb de ironii când a ajuns la colegiu este prietenul fratelui ei, Sydney se trezește că merge la o petrecere în casa acestuia: o casă necunoscută, lăsată singură printre necunoscuți…

„Uit de Dale, norocul lui, dar și că trebuie să fac pe dădaca. Sarcina asta i-o pasez lui Cole, din cauză că e ceva la această blondă, inexplicabil, care-mi spune să stau cât mai departe de ea.”

La acest început am o singură observație: o persoană hotărâtă, așa cum vrea Sydney să pară, parcă cedează prea ușor și acceptă fără a verifica, să meargă cu un necunoscut. Parcă este mult prea încrezătoare…

Deși trecutul lui Sydney ne este dezvăluit încă din primele pagini, autoarea alege să păstreze enigma în ceea ce privește trecutul lui Jayden… Sau, mai bine spus, alege să ni-l dezvăluie bucățică cu bucățică, lăsându-ne cu o mulțime de întrebări, aproape fără a putea întrezări răspunsul, decât spre final. Suspansul acesta este unul dintre punctele forte ale cărții.

„Ironic cum unii oameni au tendința să creadă că cel mai dureros lucru din lume este să pierzi pe cineva. Adevărul e că cel mai grav lucru care ți se poate întâmpla, în tot procesul ăsta de a te gândi la alții, este să te pierzi pe tine însuți. Să uiți cine ești, să uiți că ești special, sau că exiști.”

Foarte adevărat! Nimic nu este mai dureros decât să constați că, atunci când ți-ai pierdut persoana cea mai apropiată, ei bine, odată cu ea, te-ai pierdut și pe tine. O parte importantă din tine: persoană fericită și exuberantă care erai datorită iubirii!

O luptă este această carte! Ca și viața de zi cu zi! O luptă a fiecăruia dintre cei doi tineri. Cu problemele din trecut care le afectează prezentul. O luptă cu sentimentele lor, cu ceea ce simt sau încep să simtă unul pentru celălalt.

Și-n toată această luptă nu reușesc decât să se rănească atât pe ei înșiși, cât și unul pe celălalt… În momentul în care acceptă că au pierdut, realizează că, de fapt, au câștigat!

Dar, până atunci, luăm parte la toate aceste zbateri, frământări interioare, frici care le macină mintea; pentru ca mai apoi, să vedem liniștea și pacea cum se aștern în sufletul lor.

Jayden este cel mai impresionant deoarece, rebeliunea lui a avut consecințe asupra tuturor. Și o face conștient că rănește sentimentele celor care-l înconjoară. De ce o face? Deoarece preferă să rănească el primul decât să-și mai pună sufletul pe tavă și să fie rănit din nou. Efectiv îi este frică să-și mai asume riscuri.

Va reuși până la urmă Sydney să-l convingă? Dacă o va face sau nu vă las pe voi să aflați. Eu pot să spun doar că, această carte te pune pe gânduri. Te face să te întrebi cum ai fi reacționat tu, dacă ai fi fost în locul fiecăruia dintre ei?

O carte lejeră, se citește ușor, cu plăcere, iar la final te binedispune. Corectarea cărții a avut unele momente de scăpare, dar povestea este frumoasă și chiar merită apreciată.

Pentru prima ei carte, autoarea merită apreciată!

P.S. Mi-aș fi dorit ca Lavinia să fi lansat mai întâi povestea părinților lui Jayden. Poate ne-ar fi permis să-l înțelegem mai ușor…

Mulțumesc Lavinia pentru cartea oferită pentru recenzie!

Nota mea pentru carte este 9,5!

13 gânduri despre &8222;Înger sub acoperire de Lavinia M. Fulga&8221;

  1. Am citit cartea 🙂 . O poveste frumoasă, emoționantă, plină de replici ironice si hilare pe ici pe colo, doi eroi frumoşi şi fermecători. O poveste ce mi-a adus zambetul pe buze. Un final pe măsura 😉 ❤ .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.