Frida, mica vrăjitoare a pădurii de Jutta Langreuter

Titlul original: Frida, die kleine waldhexe

Autoare: Jutta Langreuter

Ilustrații: Stefanie Dahle

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2018

”Bale de șopârlă verde,

Iarba rea ce-n cazan fierbe:

Cu licoarea descântată

Necazul s-a dus pe dată!”

”Mica și drăgălașa Frida exersează pentru marele concurs de vrăjitorie, dar toate descântecele îi ies prost. Desigur de vină este o răceală nesuferită, toate animalele din casă sunt de acord cu asta! Ceea ce este într-adevăr excepțional, căci șopârlele și păianjenii Fridei se ceartă mai tot timpul!

Dar prea puțin contează cum se va încheia concursul de vrăjitorie arbitrat de renumitul vrăjitor Barak — micuța vrăjitoare a pădurii reușește un lucru mult mai important: să le facă atât pe animale, cât și pe vrăjitoare să se înțeleagă mai bine și să nu mai fie geloase.

Aceasta este adevărata magie, nu-i așa?”

O carte de povești cartonată, cu foi lucioase și ilustrații deosebite. Rezistentă utilizărilor repetate, este de recomandat micuților ce-și doresc mereu ceva nou.

O poveste frumoasă, cu tâlc, din care cei mici au de învățat. Pune imaginația la treabă și-i face pe micuți să se întrebe… oare cum e posibil așa ceva?

Frida este micuța vrăjitoare a pădurii, neîngrijită ca și mătura ei, puțin aiurită și plină de energie. Această descriere o face cu atât mai plăcută micuților, cu cât și ei au unele probleme cu hainele, pe care nu tot timpul și le păstrează curate și frumos aranjate.

Frida are în căsuță o mulțime de șopârle, păianjeni și pisici care-i doresc atenția. Fiecare dorește câte ceva de la ea… Răcită fiind, nu-i prea ies vrăjile; dar este anunțată că fix astăzi are loc concursul de vrăjitorie. La care trebuie să se îmbrace regulamentar, deoarece vine maestrul vrăjitor cel mai puternic: Barak.

Concursul se desfășoară în Pădurea Basmelor — un loc magic!

La concurs, fiecare vrăjitoare prezintă câte ceva. Dar Frida, care-și propusese să facă un curcubeu, reușește să facă oul de dragon să eclozeze! Uimire mare între vrăjitoare, iar Barak îi oferă acesteia premiul I.

Cum reușește Frida să le dea vrăjitoarelor o lecție? Citiți cartea și aflați!

Este o poveste frumoasă și ușor de citit fie seara la culcare, fie pe vreme ploioasă… Cei mai mari, care știu să citească, pot descoperi singuri povestea și să afle ce va face Frida cu micuțul dragon…

Mulțumesc, Univers Enciclopedic, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

14 gânduri despre &8222;Frida, mica vrăjitoare a pădurii de Jutta Langreuter&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.