Salina Turda

Salina Turda se numără printre cele mai frumoase atracții turistice ale țării.

Inclusă în circuitul turistic în 1992, Salina Turda a ajuns la desăvârșire în 2010, ca urmare a unui proces complicat de reamenajare.

An de an, tot mai mulți vizitatori vor coborî în subteran pentru a respira sănătate.

Salina Turda este atestată documentar încă din 1271, când sarea era mai valoroasă decât aurul.

Apoi, în 1528, Hans Dernschwam scria că “minele de sare de la Turda produc atât de mult, încât acoperă nu numai lipsurile din Transilvania, dar toată Ungaria până la Buda tot de aici este aprovizionată cu sare.”

O mină renumită, acum deschisă spre vizitare turiștilor.

Am avut ocazia să o vizitez într-una din cele câteva zile cât am stat la Alba Iulia. Am fost uimită de prețurile mari plătite pe biletul de intrare… 30 lei/ adult, 15 lei/ copil….

Cam mult dacă ținem cont de faptul că în interior, dacă vrei să joci mini golf sau bowling sau dorești să te plimbi cu bărcuța pe lacul amenajat ori să te plimbi cu roata mai trebuie să plătești o sumă de bani deloc neglijabilă…

Sunt de acord că este benefic aerul din mină, dar costurile totale nu sunt pentru oricine.

Mi-au plăcut amenajările făcute în salină, chiar interesante. Totuși, trebuie să vă înarmați cu răbdare pentru cozile la care stați pentru a coborâ în mină atât la scări cât și la lift.

Salina este deschisă de dimineața și până seara la ora 19:00 când are loc ultima coborâre. De asemenea, Salina pune la dispoziția turiștilor ghizi care oferă o multitudine de detalii despre istoria acestei saline renumite.

Au fost câteva ore frumoase!

13 gânduri despre &8222;Salina Turda&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.