Totul se termină cu noi de Colleen Hoover

Titlul original: It ends with us

Autoare: Colleen Hoover

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Cristina Buzoianu

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 416

Uneori, cei care te iubesc, te rănesc cel mai tare.”

”Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a împiedicat-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Ryle este un tip hotărât, încăpățânat și poate chiar puțin arogant. Este, de asemenea, sensibil, deștept și foarte atras de Lily. În plus, arată dumnezeiește în uniformă de medic. Lily nu și-l poate scoate din minte. Însă el respinge categoric ideea de a avea o relație serioasă și de lungă durată. Totuși, în curând, Lily devine excepția de la această regulă și-l face pe Ryle să-și dorească mai mult decât o aventură de o noapte cu ea.

Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame.

Cu acest roman îndrăzneț și profund, Colleen Hoover explorează orizonturi noi și spune o poveste sfâșietoare despre iubire și sacrificiu.”

“Nu există oameni răi. Toți suntem oameni care uneori fac lucruri rele.”

”O carte de neratat! Plină de drame sfâșietoare și adevăruri dureroase…” — KIRKUS

După cum ne-a obișnuit deja, autoarea Colleen Hoover ne oferă povești de viață emoționante, scrise cu sufletul, care rămân în inima cititorului mult timp după ce a dat și ultima pagină.

Efectiv trăiești cartea! Suferi alături de personaje, ești fericit sau supărat pe ele, o simți!

Colleen Hoover are darul de a crea personaje puternice, sensibile, pe care îți dorești să le poți întâlni și în viața reală!

Datorită poveștilor sale de dragoste, cititorii ei din toată lumea abia așteaptă apariția fiecărui nou roman al său.

De data aceasta, Totul se termină cu noi s-a dovedit a fi exact ceea ce am sperat, ba chiar mai mult de atât. O poveste care te prinde în mreje, personajele sunt captivante, foarte reale; și efectiv, paginile cărții zboară una după alta. Ajungi la final și nu știi când a trecut timpul, când s-a terminat povestea… Parcă ai fi vrut ceva mai mult, deși nu mai era nimic de spus.

M-a impresionat mult această dedicație:

“Pentru tatăl meu, care a încercat din răsputeri să nu ne arate latura lui cea rea.

Și pentru mama mea, care s-a asigurat că nu vedem niciodată ce-i mai rău din el.” — Colleen Hoover

Asta înseamnă să fii părinte!

Este vorba despre sentimente, despre alegeri și despre speranțe împlinite. Despre ceea ce-ți umple sufletul de bucurie!

Avem parte de un început în care eroina trebuie să asimileze faptul că tatăl ei a murit… și unde o poate face cel mai bine dacă nu pe acoperișul unei clădiri?

Cu atât mai mult cu cât aici întâlnește un tip care-i spune, ordonă mai bine zis, să coboare…

“Se uită la mine. Mă privește cu adevărat. Ochii lui îi întâlnesc pe ai mei și mă cercetează, insistent, de parcă mi-ar putea citi pe chip toate secretele. N-am văzut niciodată ochi atât de întunecați ca și ai lui. Sau poate că am văzut, dar par mai întunecați când sunt ai cuiva atât de intimidant. Nu-mi răspunde la întrebare, dar curiozitatea mea nu este ușor de stăpânit. Dacă el mă poate obliga să mă dau jos de pe o margine de acoperiș, unde mă simțeam foarte liniștită și confortabil, atunci mă aștept să mă distrez cu răspunsuri la întrebările mele indiscrete.”

Lily și Ryle se cunosc în acea seară, iar lucrurile pe care și le împărtășesc cei doi, sunt cele care te fac să-i privești cu curiozitate.

Lily a ținut un anti-elogiu la înmormântarea tatălui ei, fiind unica atitudine pe care a luat-o în fața abuzurilor repetate ale acestuia asupra mamei ei.

Ryle, pe de altă parte, este un viitor medic neurochirurg, care a asistat la moartea unui băiețel. Ce a dus la această moarte? Inconștiența părinților care au lăsat o armă nesupravegheată la îndemâna a doi copii. Unul dintre frați se joacă cu ea, aceasta se descarcă accidental, iar celălalt frate își pierde viața pe masa de operație. Mai târziu descoperiți că această întâmplare are o foarte mare importanță în poveste.

Acestea sunt două situații care nu au cum să nu afecteze un om. Sunt situații la care fiecare trebuie să reflecteze.

După aceea, aflăm prin intermediul jurnalelor ei din copilărie, despre fostul ei iubit, Atlas, un băiat fără adăpost… dar educat, elev în clasa a doisprezecea. Acesta locuia într-o locuință abandonată, învecinată cu partea din spate a curții ei.

Este uimitoare această carte. O poveste de dragoste cu multe momente amuzante dar și tragice, în același timp o lecție de viață. O poveste despre o relație abuzivă, despre luarea unei atitudini și despre hotărârea de care trebuie să dai dovadă atunci când treci prin așa ceva.

Totul se termină cu noi este o poveste despre iubire: iubirea care doare și produce suferință, dar și despre iubirea care te face să te simți liber.

Lily își deschide o florărie la câteva luni după moartea tatălui ei. Ba chiar angajează pe cineva să o ajute — Allysa, o tânără care până atunci nu mai lucrase nicăieri. În urma unui accident, Lily are surpriza de a constata că angajata ei este sora lui Ryle — tipul de pe acoperiș.

“Nu-mi place că e fratele Allysei. Presimt că nu e ultima oară când îl voi vedea.”

Și câtă dreptate are… nici nu-și dă seama!

Mi-a plăcut foarte mult această carte. Este povestea lui Lily în totalitate. Alternanța prezent – trecut face și mai incitantă această carte. Relația cu Atlas stârnește interesul și-n același timp îți dorești să afli de ce și cum s-a sfârșit.

Apoi, cititorul devine curios și-n privința lui Ryle și a ceea ce se întâmplă în prezent.

Relația cu Ryle începe într-un mod bizar: un bărbat îngenuncheat care se roagă de Lily să petreacă o noapte cu el ca să o poată da uitării… și când aceasta acceptă, în timp ce ea se pregătește, el adoarme buștean!!!

”Și da, Lily. Ai dreptate. Te-am rănit, dar și pe mine mă doare. Și până în seara asta… N-am știut de ce.

— De ce te doare? îl întreb și habar n-am cum să găsesc puterea de a vorbi după o asemenea mărturisire.

Își lipește fruntea de a mea și spune:

— Pur și simplu. Pentru că nu știu ce fac. Mă faci să-mi doresc să fiu o persoană diferită, dar dacă nu voi ști să fiu cel de care ai nevoie? Este ceva nou pentru mine și vreau să-ți dovedesc că te doresc mult mai mult decât pentru o aventură de o noapte.”

După ce aflăm mai multe despre Ryle și despre non-relația lui Lily cu el, este timpul să-l cunoaștem mai bine și pe Atlas.

Acesta are 18 ani, iar mamei sale nu îi pasă deloc de el. Imediat după ce a împlinit 18 ani, s-a certat destul de tare cu tatăl lui vitreg iar acesta l-a dat afară din casă… O perioadă a locuit la prietenul lui, dar acesta s-a mutat cu părinții în alt stat… Acum, Atlas locuiește într-o casă aproape dărâmată și doarme pe un prosop, învelindu-se cu altul…

Nu vrea decât să treacă cu bine peste toate până pleacă la școala militară. Cursurile încep abia în luna mai…

O poveste absolut cutremurătoare are acest tânăr. Nu ai cum să nu te înfiori atunci când îi cunoști povestea. Oare ce s-a întâmplat cu el?

“Nu toți cei fără adăpost au ajuns așa din vina lor. Unii trăiesc pe străzi pentru că nu au ajutor suficient pentru a depăși situația.”

Iar soarta pare hotărâtă să încurce și mai tare lucrurile!

Când ia masa cu Ryle și mama ei la un restaurant nou, chelnerul reușește să o șocheze: este nimeni altul decât Atlas, pe care-l revede după 9 ani!

“— Nu vreau să spun decât că… îmi doresc ca acest lucru să se fi întâmplat acum un an.

Mă cutremur când îi aud cuvintele și încerc să nu mă las afectată de ele. (………)

Da, plâng.

Dar o să mă simt mai bine. Așa este natura umană: se vindecă de o rană veche, pentru a lăsa locul unui nou început.”

De aici, avem parte de răsturnări de situație, unele mai dramatice decât altele, pe care vă las să le descoperiți. Cert este că suferim alături de Lily, Ryle și Atlas. Și îi înțelegem pe fiecare dintre ei.

Oare cum se va sfârși această poveste sfâșietoare și emoționantă în același timp? Își va găsi Lily jumătatea perfectă?

Citiți cartea!

Nota mea pentru carte este 10!

Publicitate

39 de gânduri despre &8222;Totul se termină cu noi de Colleen Hoover&8221;

  1. Nu am citit nicio carte scrisa de Colleen Hoover, nu stiu de ce… de fapt, nici nu am carti de-ale ei in biblioteca, dar parca nici nu m-au atras atat de mult, probabil din cauza ca nu le-am analizat mai cu atentie. Cred ca le voi da o sansa 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Este o carte superbă la care am plans mult, cum nu am mai facut-o de multa vreme … poate chiar niciodata …💞 Felicitări pentru recenzie Geo😊
    Dupa ce am tetminat cartea … mi-a ramas un gand in minte toata ziua … un indemn pentru toate femeile abuzate … pentru ca mi-as fi dorit ca si mama mea sa fie o Lily😑
    „Draga femeie … intr-o lume plina de Ryle … fii o Lily!”

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.