ROAR •Inimă-de-furtună de Cora Carmack

Titlul original: ROAR

Autoare: Cora Carmack

Editura: Unicart

Traducerea: Gabriela Ghircoiaș

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 582

”Era o prințesă incapabilă să-și păstreze regatul, o fată al cărei viitor fusese deja decis pentru ea. Ăsta era crudul adevăr. Dar nu trebuia să fie așa. Dacă învățase ceva noaptea trecută, asta fusese că lumea nu era atât de categorică, așa cum crezuse ea. Și între alegeri rele și foarte rele, poate că de fapt mai exista o cale, pe care ea nu o cunoscuse până cu o seară în urmă.” 

“Carmack strălucește prin acest roman fantastic și extrem de atractiv, cu accente romantice.” — Jennifer L. Armentrout, autoare de bestselleruri New York Times

Cora Carmack este o autoare de bestselleruri evidențiată de New York Times și USA Today. Încă din adolescență a preferat literatura fantasy, iar acum este încântată să-și aducă obișnuitele personaje și idile fascinante în lumea magiei și a intrigilor, în debutul ei pentru tineri, ROAR. Primele ei romane de dragoste pentru adulți includ “Losing It”, precum și seriile “Rusk University” și “Muse”. Cărțile ei au fost traduse în mai mult de douăsprezece limbi. Cora își petrece timpul între Austin, Texas și New York City și în orice zi poate fi găsită scriind la computer, zburând către diverse orașe din lume sau uitându-se la Netflix alături de pisoiul ei, Katniss. O puteți găsi oricând pe Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Tumblr și pe website-ul ei, http://www.coracarmack.com

“ROAR se numără printre cele mai romantice și deosebite cărți de gen fantasy pentru tineri pe care le-am citit.” — Joshua Gabriel

“Cele mai bune cărți sunt cele care te iau prin surprindere și cartea de față a făcut-o cu desăvârșire.” — Warda

Această carte a așteptat prin biblioteca mea cam un an și jumătate înainte să o iau la citit. Acum, mă întreb de ce am așteptat atât și de ce editura nu a mai tradus și restul seriei…

“Așteptase ani la rând această zi. Fusese ceea ce-l ținuse în viață, atunci când toți ceilalți pieriseră, ceea ce-l ținuse întreg la minte, atunci când nebunia îi era singurul prieten. Îl mânase mai departe, atunci când viața nu mai părea să merite trăită.

Răzbunare, dulce și fulgerătoare.”

O poveste învăluită în mister, unde suspansul este la ordinea zilei. Acțiunea romanului se desfășoară în Regatul Furtunilor de pe continentul Caelira. 

O cunoaștem pe Aurora Pavan la ceremonia propriei sale logodne. Prințesa Furtună în toată măreția ei, doar că tânăra simte că nu se recunoaște sub toate aceste straturi de farduri, coafuri complicate și ținute mult prea decoltate. 

“Rora avea să se prefacă și pe durata festivităților, și în timpul nopții, iar apoi, întreaga ei viață. Avea să pretindă că nu-și dorea cu disperare să fie mai bună de-atât. Astfel. “Mai mult decât era.”

Deși în regatul ei puține erau căsătoriile aranjate, a Rorei era una dintre ele. Deoarece primejdia bătea la porți. Urmează să se căsătorească cu Cassius Locke, al doilea fiu al regatului cu același nume. Cei din familia acestuia aveau faima unor oameni inteligenți, șireți și malițioși. 

“Atunci când locuiești într-un loc atât de nemilos, înveți să protejezi lucrurile care contează. Înveți să fii și tu nemilos. Știu cât de scurtă e viața asta și când iau o decizie, nu dau înapoi, iar eu am decis ce trebuie să fac din clipa în care te-am văzut prima dată.”

Asistăm la primele interacțiuni dintre Rora și Cassius, el hotărât și obișnuit să ia ce își dorește, iar ea timidă și obișnuită să stea în spate, ascunsă, în lumea secretelor.

Oare ce se va întâmpla pe mai departe? 

După speranțe pe care și le face în privința lui pe tot parcursul serii, la final are parte de crunta dezamăgire: 

“— Lasă-mă pe mine să mă ocup de asta! Funcționează, nu-i așa? O modelez mai bine ca lutul.

Rora simți că-i țiuiau urechile, ca atunci când auzea un zgomot foarte puternic și extrem de aproape.”

Un concurs de împrejurări generat de curiozitate o poartă pe Rora la periferia orașului, unde descoperă o lume nouă, necunoscută ei: Ochiul este o piață unde găsești de toate pentru toate buzunarele. Aici îl întâlnește pe Locke, un tânăr vânător de furtuni care nu s-a născut având acest dar. Dar, ajunsă în cortul acestuia și al echipei sale, rana din braț își spune cuvântul… 

“Rora închise ochii să înfrunte amețeala, dar când încercă să-i deschidă din nou, bezna îi șopti să stea cuminte. Așa că se supuse.”

Aflând atât de multe despre oamenii lipsiți de magie dar care reușesc să le deprindă cu muncă și studiu, Rora este șocată. Ea știa că nu mai există asemenea oameni, cu atât mai puțin vrăjitoare. 

Apoi află că mama ei, fără să o consulte în prealabil, a devansat data nunții cu Cassius. Iar așa ceva ea chiar nu poate accepta. 

“Era destul de devreme și încă nu-i vedea pe vânători nicăieri în apropiere, așa că porni în direcția obișnuită, dând pinteni de galop calului. În foarte scurt timp, dispăru din cadrul vizual al străjerilor de pe zidurile orașului. Galopa constant, bucurându-se de ultima plimbare prin lanurile de grâu familiare, care curând aveau să sclipească în lumina răsăritului.”

De aici ne așteaptă o aventură uimitoare, plină de magie și suspans, prin care autoarea Cora Carmack ne poartă cu măiestrie. ROAR Inimă-de-furtună este o carte absolut fascinantă! Ne dezvăluie un tărâm în care magia este și bună și rea, iar ființele umane aflate la conducere încearcă să o manevreze după bunul lor plac și în interesul propriu. 

“Acestea fiind zise, trase adânc aer în piept și își luă rămas bun. De la Pavan. De la Aurora. De-acum încolo, nu mai putea fi decât Roar.”

Antrenamente intense pe teren accidentat, stimulând apropierea diferitelor tipuri de furtuni, o întăresc pe Rora mai mult decât au făcut-o antrenamentele de la palat. Tânăra devine din ce în ce mai pregătită, iar sub atenta supraveghere a lui Locke, aceasta devine o adevărată furtună. 

Prima tornadă cu care are de-a face grupul ei o scoate pe Rora complet din minți, reacționează dur, încearcă să-l rănească pe Locke și când realizează că emoțiile ei o iau razna, îi cere acestuia să o lovească puternic, suficient cât să leșine. 

Atunci când a plecat din Pavan, fata avea de gând doar să scape de căsătoria cu Cassius, nu să se simtă atrasă de tânărul vânător Locke… Ambii se luptă cu emoțiile pe care celălalt le stârnește, încercând să rămână indiferenți. 

“— Îmi pare rău că v-am pus pe toți în pericol, șopti ea. Dacă vrei să plec, înțeleg.

— Și la ce te-ai întoarce dacă ar fi cazul?

Ea ezită, dar apoi decise să-i mai dezvăluie din adevăr.

— La mama. Și la o viață care în cel mai bun caz mă înăbușă, în cel mai rău mă sufocă.”

ROAR Inimă-de-furtună mi-a oferit o lectură plină de răsturnări de situație ce incită imaginația cititorului, um mister de dezlegat. 

Aurora este un personaj puternic, o vedem maturizându-se, abandonând teama, făcând față fricii și emoțiilor, înfruntând furtuni sau antrenându-se. Un personaj pe care îl îndrăgești încă de la început, iar pe măsură ce o cunoști, tânăra Rora se dovedește a fi mult mai mult decât te-ai așteptat.

Autoarea Cora Carmack m-a încântat cu acest prim volum din serie pe care îl recomand cu drag iubitorilor de fantasy. 

“Ascult-o cum rage. Ascultă-i vaietul.

Ascultă durerea ce trăiește-n vijelie.” 

Aventură plină de magie și pericol, maturizare și încredere în propriile puteri, prietenie și încredere, răutate și dorința de putere, toate acestea le observăm citind cartea. 

8 gânduri despre &8222;ROAR •Inimă-de-furtună de Cora Carmack&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.