Gaudeamus – partea a 2-a

Un an întreg am scăzut, am tăiat, calculat și numărat zilele până a sosit momentul zero…

Ziua de sâmbătă a început cu mult entuziasm și cu un drum până la gară… de unde mi-am luat două prietene, pe Dana și Luiza! Apoi am avut deosebita plăcere de a bea o cafea împreună cu Raluca Butnariu, care a fost o surpriză mai mult decât plăcută. Este o tipă sinceră și deschisă, ce privește viața cu entuziasm, luptătoare și foarte efervescentă. Ora petrecută alături de ea a fost o încântare!

Ajunsă la RomExpo, chiar afară ne-am întâlnit cu alte doamne minunate pe care îmi doream să le cunosc personal… Carolina și Corina au fost aceleași fete puse pe glume pe care le știam de la telefon. Bine, pe Cori deja o cunoșteam de ceva vreme! A rămas aceeași doamnă cu suflet cald și zâmbet în ochi, are aceeași bucurie de a se întâlni cu cititorii pe care ne-a arătat-o și până acum.

Îmi pare rău că nu am reușit să stau mai mult de povești cu Anca… dar poate recuperăm data viitoare.

O altă surpriză a fost tânăra noastră autoare Georgiana Sandu! Mi s-a lipit de suflet fetița asta la fel ca și fiica mea! Este o scumpă! Cam timidă, dar are timp să scape de această timiditate. Oricum, după ce ne-a cunoscut, și-a dat drumul… se pare că a fost mult până s-a obișnuit cu zgomotoasele din jurul ei care o tot luau în brațe.

Oli și Tyna au fost prezente de cum am intrat! Așteptam de un an de zile să le revăd, cu toate că vorbim cam zilnic la telefon. Știți cum se spune: niciodată nu-i destul! Cine a spus vorba asta, mare dreptate a avut!

Și am pătruns la Gaudeamus… mai ceva ca turcii care dădeau năvală peste Ștefan cel mare! Cu gălăgie, râsete și veselie mare am pornit să asaltăm editurile, să facem cunoștință cu autorii – chiar dacă nu-i Cunoșteam pe toți, ne-am pupat cu toți!

Sincer, nu știu cum a zburat timpul, poate doar după greutatea rucsacului să îmi fi dat seama, că altfel nu aveam cum. Cert este că, a venit și momentul despărțirii…

De acum ne rămân amintirile, pozele – pe care am cam uitat să le facem, și un an întreg în care să oftăm după o nouă întâlnire!

De data aceasta am vizitat mai multe edituri: Quantum Publishers; Librex Publishing; Univers; Corint; Litera și Nemira; Herg Benet și Paladin; ne-am plimbat printre standuri inspirând adânc mirosul cărților proaspăt scoase de la tipar și am cheltuit banii soților noștri iubitori!

Marea mea dezamăgire a fost editura Rao… care anunțaseră apariția volumului doi al seriei “Regatul spinilor și trandafirilor” de Sarah J. Maas și care a fost absentă de la târg până duminică… Acest lucru nu mi s-a părut deloc Ok, mă așteptam să îl fi găsit la stand încă de joi când am fost prima dată…și ce m-a deranjat cel mai tare a fost răspunsul fetelor de acolo, care tot repetau ca o moară stricată că în câteva ore va ajunge cartea la raft. Bineînțeles că nici până sâmbătă seara la ora 20:00 nu ajunsese, dar ele spuneau același lucru….

Cu speranța că Gaudeamus 2018 va veni cu pași repezi, cu nerăbdarea caracteristică, îmi doresc să ne putem vedea mai des!

Per total, a fost feeric acest târg de carte!

24 de gânduri despre &8222;Gaudeamus – partea a 2-a&8221;

  1. Deja aștept cu nerăbdare data viitoare când ne vom revedea! Am retrăit minunata zi de sâmbătă, 25 noiembrie, prin intermediul impresiilor tale. A fost o experiență de neuitat, un uriaș rezervor de energie pozitivă.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.