Contract marital: Anastasia de Alexa Drăgan

Alexa Drăgan
Contract marital vol. 1

Titlul: Contract marital – volumul 1: Anastasia

Autoare: Alexa Drăgan

Seria: Contract marital, vol. 1

Editura: Letras (piața de carte)

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 256

”Un roman de dragoste de Alexa Drăgan 100% românesc și care te ține cu sufletul la gură.”

” O poveste emoționantă, apropiată realității în care trăim… care ne transpune în pielea personajelor cu atâta forță, încât simțim fiecare emoție trăită de personaje. Felicitări. Abia aștept continuarea!” — Lili Matache

”Felicitări pentru această poveste minunată. O citesc de azi-noapte într-una și mi-a plăcut atât de mult! Am mai citit și alte cărți pe această temă, dar aceasta a fost cea mai frumoasă de până acum. Te rog să o continui cât mai repede. Pupici.” — Alexandru Daiana

Mulți dintre noi am auzit de autoarea Alexa Drăgan de ceva vreme deja. Eu personal, am descoperit-o pe wattpad. Când a fost publicat volumul de față, l-am citit cu mare plăcere.

Ce vă pot spune despre această carte? În primul rând, coperta foarte frumoasă care stârnește imaginația cititorului. Apoi povestea complexă, cu emoții ce ies dintre rânduri, personajele foarte bine conturate și dialogurile simple, care scot în evidență povestea.

“Viața m-a învățat că trebuie să profiți de ea lamaxim și că întotdeauna trebuie să valorifici toate oportunitățile care îți ies în cale, căci nu apar de două ori. De aș fi știut înainte cât de adevărat este.”

Facem cunoștință cu personajul principal al cărții, Anastasia Dima, de douăzeci și opt de ani, și povestea ei cutremurătoare.

Autoarea, prin intermediul cărții sale, ne introduce într-o poveste care ne atinge sufletul, îl face să sufere și să se rupă-n bucăți crezând că nu mai poți reuni ceea ce a fost odată. Și totuși…
Captivează prin stilul simplu care debordează de sinceritate, prin modul în care redă emoțiile și sentimentele, prin naturalețea cu care decurge acțiunea. Personajele puternice și pline de energie, cu o mare capacitate de a rezista capriciilor destinului, sunt modele care lasă o amprentă în urma lor!
Autoarea ne învață că destinul are totul pregătit, problemele nu vin mai multe decât pot fi duse, iar la finalul suferinței și deziluziilor vine și speranța. Speranța într-un viitor plin de culoare!
O serie pe care am văzut-o crescând capitol cu capitol, transformându-se în povestea emoționantă care este acum!

Un prolog care ne creează dispoziția necesară de a savura cartea, stârnind imaginația cititorului și curiozitatea acestuia. Cea care m-a cucerit de la prima apariție a fost Miruna, sau Minion după cum îi spune Anastasia. Este o dulceață de fetiță, orfană de mamă, jucăușă și fericită. Un copil care ți se lipește de suflet!

O cunoaștem și pe Izabela, cea mai bună prietenă a Anei, o tipă vulcanică și plină de energie, cumva, la polul opus față de Ana, care este calmă și precaută.

Acțiunea cărții este alertă și plină de neprevăzut. Avem parte de surprize, de răsturnări neașteptate de situație. Dacă la început credeam că este o simplă poveste de dragoste, mai târziu am descoperit că este ceva mai mult de atât.

Mergând la o petrecere cu Izabela, Ana dă peste micuța Miruna acolo, iar aceasta este ferm hotărâtă să o prezinte tatălui ei.

“Este mult mai tânăr decât îmi imaginasem, și Doamne, cât de superb este! Nu știu cum de nu am început să salivez până acum. Are un mers de felină, de zici că se duce să-și atace prada, este înalt ( exact cum îmi place), brunet, și hmmmm ce ochi. Ochi verzi spre gri. Ce pot să zic, este un bărbat după care orice femeie ar saliva, de ce nu și eu???”

Atracția dintre cei doi se simte, efectiv răzbate de la prima privire pe care și-au aruncat-o. Dar, se pare că hainele-l fac pe om, cel puțin așa gândește Dimian… Are loc un incident neplăcut între cei doi, iar Ana fuge îngrozită acasă. Pe Miruna o vede la școală și chiar ajung să vorbească zilnic la telefon. Se atașează de micuță de parcă ar fi fiica ei.

Un stil de scriere lejer, amuzant pe alocuri, plin de energie. Autoarea reușește să-mi mențină interesul asupra cărții, ceea ce este un plus. Pe de altă parte, mai are puțin de lucru la exprimare… deși este scrisă corect, cartea pierde puțin datorită exprimării simpliste.

Cand în sfârșit, ia cina cu Dimian, Ana rămâne efectiv șocată de cererea acestuia:

“— Vreau să te măriți cu mine!”

Damian își dorește o căsătorie de conveniență, pentru a scăpa de procesul intentat de foștii săi socrii, pentru custodia Mirunei… Uimitor este faptul că Ana acceptă. Cu anumite condiții, biineînțeles!

“Întrebarea este: După un an, voi fi în stare să renunț la a mai locui cu Miruna? Mi-e teamă că mai rău îi vom face, prefăcându-ne a fi o adevărată familie…”

De la discuții în contradictoriu, ironii și certuri, cei doi ajung la un pact: vor fi prieteni pe parcursul anului de căsătorie. Atât și nimic mai mult! Dar, cum destinul își vede de planurile sale, Ana realizează până la finalul lunii de miere că este îndrăgostită de soțul ei…

“Aleluia, trebuie să notez în calendar ziua în care ai recunoscut că ești îndrăgostită de soțul tău.”

Oare ce se va întâmpla de acum înainte? Va suferi Ana sau lucrurile se vor aranja pentru cei doi? Rămâne să descoperim…

Anastasia este o fată puternică, plină de curaj, o luptătoare. Viața ei nu a fost niciodată ușoară, dar fata a reușit să răzbată. Damian, în schimb, este genul de băiat rău, care se distrează și este dispus să încerce orice pentru a-și vedea dorințele împlinite. Cu toate acestea, și el a suferit la viața lui, soția sa murind la nașterea Mirunei.

Ana îi povestește lui Damian despre cea mai neagră perioadă din viața ei, despre faptul că a fost hărțuită de o persoană necunoscută, urmărită luni de zile, pentru ca la final să o violeze și să o taie — un fel de marcare a posesiei. Cea mai cumplită experiență prin care poate trece o femeie. Trebuie să fii cu adevărat puternică pentru a face față la așa ceva! Mai ales că agresorul nu a fost niciodată prins…

”— Ai încredere în mine când îți zic că nu voi mai permite să ți se întâmple așa ceva! Orice-ar fi, îl voi găsi pe acel nenorocit și îl voi face să plătească. Niciodată nu se va mai atinge de tine!”

Ușor ușor, odată cu confesiunile, relația lor se modifică. Pe lângă atracție, simt încredere unul în celălalt… și dragoste!

Acțiunea cărții incită și stârnește curiozitatea, face cititorul să ia în calcul mai multe scenarii și să își dorească să descopere finalul acestui volum.

Situația se schimbă dramatic când Damian află că Ana e însărcinată. Și pentru a înrăutăți situația, o pune să aleagă între el și copil…

Ce face Ana? Citiți cartea și aflați!

Nota mea pentru carte este 9.

18 gânduri despre &8222;Contract marital: Anastasia de Alexa Drăgan&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.