Omulețul care aduce somnul de Christine Pätz

Titlul original: Das sandmännchen kommt

Autoare: Christine Pätz

Ilustrații: Renate Cossmann

Editura: Univers Enciclopedic

Colecția: Junior

Traducerea: Cristina Muică

Anul apariției: 2018

”Toți cei pe care-i vizitează Omulețul care aduce somnul adorm liniștiți și visează frumos.

Mâine, oare cui îi va dărui o stea?”

”O cărticică de citit seara înainte să ne cufundăm în lumea viselor.”

Îmi aduc cu drag aminte de vremurile în care le mai citeam copiilor mei povești de noapte bună! Acum au crescut, își citesc singuri…

Fiecare mamă, cred că fiecare părinte, iubește efectiv, acele 5-10 minute petrecute citind micuțului lor o poveste de noapte bună.

“Omulețul care aduce somnul” este un fel de Moș Ene ce vine pe la gene, varianta mai tânără! El ajută micuțele vietăți speriate de foșnetele ce se aud în întuneric, oferind o stea care să le apere somnul…

Dacă-mi place ceva cu adevărat, la editura Univers Enciclopedic, sunt cărțile pentru copii, mai ales cele de noapte bună! Cu ilustrațiile lor frumoase, cu paginile rezistente și lucioase, acestea sunt superbe și de un real folos părinților!

Acest Omuleț ce aduce somnul, împarte steluțe care-i feresc de spaime pe cei înfricoșați, dar și nisip de vise… ce-i poartă ușor pe tărâmul viselor frumoase, acolo unde nimic rău nu se poate întâmpla.

Fie că merge pe la animalele domestice din curte sau la cele sălbatice din pădure, Omulețul are pentru fiecare o steluță sau un strop de nisip de vise care să-i ajute să adoarmă. La fel se întâmplă și cu micuții Matei și Sofia, care sub nici o formă nu doresc să meargă la culcare.

O cărticică folositoare părinților dar și copiilor, rezistentă și atractivă vizual, din când în când, poate fi recitită celor mici.

Mulțumesc, Univers Enciclopedic, pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

6 gânduri despre &8222;Omulețul care aduce somnul de Christine Pätz&8221;

  1. Sigur e foarte frumoasa! Si sa stii ca desi in citesc inca povesti Denisei, realizez ca nu va mai dura mult pana sa isi citeasca singura, asa ca incerc sa ma bucur inca de momentele alea pe care le petrec seara, citindu-i. Chiar imi place, a devenit o rutina deosebit de frumoasa, ca inainte de culcare sa ii citesc o poveste sau un capitol dintr-o carte mai lunga. Cred ca imi va lipsi, cand nu va mai trebui sa ii citesc eu.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.