Roma. Pasiuni întunecate de Rodica Mijaiche

Titlul: Roma. Pasiuni întunecate

Autoare: Rodica Mijaiche

Seria: Pasiuni, volumul 2

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2017

Număr de pagini: 264

”Regina a fost adoptată de fermecătorul Franco Nunzio, care toată viața și-a dorit o fiică, dar n-a fost să fie. Asta până în ziua în care a zărit-o la marginea minunatei Fontana di Trevi, fiind vrăjit pe loc de copila brunetă cu ochi verzi amețitori.

Dar viața în Familia Nunzio n-a fost așa cum și-a imaginat-o Regina. Nici pe departe. Obligată să suporte hărțuirile constante ale fratelui ei vitreg, indiferența mamei adoptive și lipsa prezenței tatălui adoptiv, tânăra hotărăște să-și ia viața în propriile mâini, părăsind Roma pentru Manhattan.

Alessandro Martinez a crescut în laboratoarele tatălui său, Alberto Martinez, fondatorul A&A Health Care, visul lui fiind să-i calce pe urme și să devină un chimist recunoscut. Însă nu tot timpul lucrurile se întâmplă după un plan prestabilit. După ce asistă la uciderea tatălui său, Alessandro se vede nevoit să se retragă în colțurile întunecate ale Bronxului, așteptând momentul propice răzbunării.

Regina, fotomodel de succes și Alessandro, bărbatul din întuneric, vor lupta cu proprii demoni, dar și cu trecutul fiecăruia.

Vor fi destul de puternici pentru a depăși obstacolele ce le apar în cale?”

Volumul al doilea al seriei “Pasiuni” ne aduce în prim plan o poveste în care dragostea și ura, familia și singurătatea, merg mână-n mână.

Autoarea Rodica Mijaiche ne oferă o poveste plină de pasiune și pericol, de dragoste și ură, de dorință de răzbunare și de bunătate; care ne captivează de la primele pagini.

“Roma. Pasiuni întunecate” a fost un volum mult așteptat, deoarece Alessandro mi-a stârnit interesul încă din primul volum. Un tip rapid și puternic, învăluit în mister și întuneric, ce sălășluiește în umbre și care observă tot ce se petrece. Dispus să aștepte oricât pentru a-și atinge scopul.

Regina, fotomodelul renumit și prietena Alyssei, este o tânără ce are propriul ei trecut care o bântuie și o face să se ascundă și să fie mereu în alertă.

De asemenea, mi-a plăcut faptul că autoarea mi i-a readus în scenă pe Alyssa și Alexander!

În același stil alert și plin de suspans ca și până acum, Rodica Mijaiche ne încântă din nou! Nu ai cum să nu citești avid, să nu te implici în viața tumultoasă și plină de pericole știute și neștiute care se abat asupra personajelor noastre aflate mereu la mâna destinului.

Volumul de față este o carte ce te poartă din Bronx și până la Roma, pe urma unui pericol ce pândește din umbră și pe care, cei doi protagoniști, trebuie să-l înlăture.

Coperta cărții îmi place foarte mult, ea însăși sugerând ideea de mister, ce-ți permite să simți pericolul pândind în noapte…

Se citește ușor, o savurezi și nu te mai saturi de ea! Ești prins în acțiunea și suspansul cărții, urmărind evoluția unei povești de dragoste pe fondul unei lupte contra cronometru cu un dușman periculos.

Cartea începe cu amintirile Reginei, cum a fost ea adoptată de Franco Nunzio.

“— Ai să vezi, îți va plăcea noua ta viață.

Chipul lui este atât de frumos și de zâmbitor încât îl cred.

Mare greșeală.”

Totul devine și mai rău când află adevărul complet:

“Franco Nunzio e mafiot. E capul mafiei. Mai rău de-atât nici nu poate fi.”

Revenind în prezent, Regina are o întâlnire nu foarte cordială cu fratele ei vitreg, Paolo. Cei doi nu se înțeleg deloc. Sunt chiar dușmani, am putea spune.

Usor, ușor, aflăm despre toate abuzurile pe care Regina le-a suportat de la Maria și fiul acesteia, pe perioada cât a locuit în casa lui Franco.

“— Du-te la Carlo, el va ști ce să facă, are tot felul de cunoștințe și conexiuni, privirea ei calmă a reușit să mă facă să mă relaxez un pic. Va lua legătura cu cine trebuie și te va proteja, Regina, continuă ea și mă prinse de mână, strângând-o încurajator.”

Și Alyssa se dovedește a fi o prietenă de nădejde. Iar Carlo la fel. Cine va fi cel chemat să o ajute pe Regina? Nimeni altul decât Alessandro!

“Pot să jur că am văzut satisfacție în privirea lui la aceste cuvinte. Zâmbetul ce-i apare pe chip mă face să simt cum mă topesc. Oare voi fi în stare să stau în preajma lui fără s-o iau razna. Fără ca hormonii mei să nu-și bată joc de mine?

Întrebări fără răspuns deocamdată.”

Un răspuns pe care cititorii deja îl intuiesc, la cum sfârâie atmosfera când cei doi sunt prin preajmă!

Îmi place foarte mult Regina, o tânără veselă și optimistă, în ciuda pericolelor care o amenință. Dar, avându-l pe Alessandro lângă ea, nu are cum să nu se simtă mai liniștită. Acesta este dispus să mute și munții din loc pentru a o știi în siguranță! Se pare totuși, că pericolul vine din mai multe direcții:

“— Exact. Gill este șeful unei rețele de trafic de carne vie. Fotomodele, continuă și sunt mai mult decât șocată de ceea ce aud. Iar tu, Regina, ești în fruntea listei lui în momentul de față.”

Cu o viteză uimitoare, acțiunea volumului acesta se precipită, totul devenind o luptă pentru supraviețuire. O luptă pe muchie de cuțit. O luptă perfidă, unde fiecare joacă murdar, nu există reguli, doar îndemânarea celui care iese câștigător.

Franco Nunzio face un preinfarct și cere să o vadă pe Regina. Maria, soția lui, îi promite că o va vedea. Așa se face că, Alessandro și Regina revin la Roma, sperând să scape de doctor Gill; dar revine în casa unde pericolul o pândește din toate părțile. Și asta, doar pentru că își dorește să-l vadă pe Franco – tatăl ei adoptiv.

Secrete demult ascunse ies la suprafață. Secrete ce dezechilibrează mica lume a lui Franco și care explică reacțiile și atitudinea soției sale față de Regina…

O poveste incitantă, despre dragoste, atracție, ură și războiul lumii interlope. Despre familie. Despre răzbunare și nebunie. Și despre fericirea până la adânci bătrâneți.

O singură observație am de făcut: pe parcursul lecturii am observat că s-au strecurat și ceva regionalisme în acest volum, iar unul mi-a sărit în ochi — “îmi iasă”… în cale…  în loc de “îmi ies” .. în cale…

“Roma. Pasiuni întunecate” este cartea care te trece prin multe emoții, te face să plângi și să râzi alături de personaje, să suferi cu ele și să fii martor la fericirea lor.

“Alessandro mă cuprinde în îmbrățișarea lui caldă și palmele lui trec ritmic peste spatele meu încordat. Mă simt în siguranță în brațele lui și accept acest cadou cu brațele și inima deschise. Dar tot am sentimentul că de undeva din umbră pericolul pândește precum un șarpe gata să atace pe nepregătite.”

Ce altceva se mai poate întâmpla? Răpirea Reginei, spre exemplu!

Pentru a afla finalul acestei povești de dragoste citiți cartea!

Mulțumesc, Librex Publishing, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

21 de gânduri despre &8222;Roma. Pasiuni întunecate de Rodica Mijaiche&8221;

  1. Felicitari! Foarte frumoasa recenzia. Am savurat fiecare cuvant pe care ni l-ai oferit. Nu am citit nimic de la Rodica Mijaiche, dar recenzia ta ma face sa comand seria. Imi plac numele personajelor mult si actiunea cartii e intensa. Felicitari, Geo! Minunata recenzia!❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.