Lumina lui Trodheim de Laura Știrbu

Titlul: Lumina lui Trodheim

Autoare: Laura Știrbu

Seria: Vicontele Verenței Pierdute, vol. 1

Editura: Quantum Publishers

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 296

“Au trecut zece ani de la Revoluția sângeroasă ce a unit ținuturile valahe. Ca să îndeplinească voia conducătorilor însetați de putere, mii de valahi au plătit cu viața, iar sute de familii au fost distruse.

Acum, în Regatul Valahiei Unite domnește pacea, însă totul are să se schimbe. Un criminal nebun evadează din închisoare, creaturi mistice colindă țara și orfanii Revoluției își pregătesc răzbunarea.

Fără să știe că se află în mijlocul tumultului, tânărul Iustinian Mojic își continuă pregătirea militară la academia SanteVel și aspiră să zboare pe dragoni înspăimântători. Visează să ajungă la fel de măreț ca neînfricata zburătoare Liliana Venin, pe care o idolatrizează alături de alți colegi.

Însă ce nu știe el, ca mulți alții, este că există ceva putred care se ascunde în spatele faimei zburătoarei — ceva ce are puterea de a îngenunchea întreaga Valahie Unită.”

”Se naște în ziua de 3 dezbinătoarea de popoare, soață numai unuia, numit în ascuns, la fel ca ea, continuatorul liniei. Regină ajunsă, mare vărsare de sânge se va purta în numele ei, până tot ce cu trudă s-a făcut se va fi destrămat.”

“Imersează-te în lumea fantastică a Valahiei, acompaniază-i pe Iustinian și Liliana în aventurile lor, și află cine este Vicontele Verenței Pierdute!”

Când am auzit prima dată de această serie, până să-i citesc descrierea, cea care mi-a atras cu adevărat atenția a fost coperta. Apoi m-a intrigat sinopsisul! Anul acesta a venit și rândul ei la citit.

O carte captivantă, plină de acțiune și cu mult suspans, prinde cititorul în capcana paginilor sale încă de la început.

Autoarea Laura Știrbu mi-a oferit o poveste fantastică superbă, un basm pe care l-am devorat cu plăcere.

Mi-au plăcut personajele atent construite, academia fiind locul secretelor ascunse, al adevărurilor tăinuite și nu numai. SanteVel este academia unde înveți să te cunoști și să te accepți așa cum ești. Aici te fortifici pentru indiferent ce va veni.

Laura Știrbu a recreat o lume veche, a readus poporul la stadiul vremurilor demult apuse. În acele vremuri în care nu existau mașinile, telefoanele mobile, Internetul, cu atât mai puțin rețelele de socializare. În schimb, avem parte de cai și căruțe, deci — grajduri și bălegar!!!

Iar apariția măreților dragoni zburători este cireașa de pe tort!

În rest, avem parte de aceleași lupte pentru putere, sabotaje, controale ale maselor, secrete și îngâmfări ale unora…

“Zeci de suflete emoționate părăsiră academia militară SanteVel. În afara zidurilor cetății îi aștepta, mai mult sau mai puțin zâmbitoare, viața.”

SanteVel — unitatea de Magi și Zburători nr. 3, era o cetate – școală de munte. Situată în Semenicii Mijlocii, fiind întemeiată de șase conducători de armată acum mai bine de un mileniu și jumătate.

Mi-a plăcut modul în care autoarea și-a plasat acțiunea, creând un fantasy pe cuprinsul țării noastre, în trecut. De asemenea, stilul alert și ușor comico- ironic în care și-a denumit unele personaje, cu siguranță captează atenția cititorului.

Lumina lui Trodheim este o carte frumoasă, care te ține cu sufletul la gură, te emoționează și te face să-ți dorești să poți vedea totul de la început. În același timp, vrei să nu se mai termine.

Liliana și cei patru prieteni ai săi: Mario, Boris, Alfred și Albert, pun la cale ceva, pe ascuns de profesorii lor. Despre ce să fie oare vorba?

“Roșcata trase zăvorul celulei care o interesa și privi cu ochi mari la bărbatul ce se trezi nedumerit.”

Este unul dintre cei mai periculoși criminali din Valahia Unită iar fata îl eliberează. Tare sunt curioasă să aflu despre cine este vorba și care este scopul acestei eliberări…

Șocant este să aflăm că este Vincențiu Leopod, cel mai sângeros criminal al Valahiei, era tatăl ei adevărat, de care nu știuse nimic până acum câteva luni.

”— Armată îți voi stânge! rosti el răspicat. Atâta timp cât o fac pentru tine, să știi că nu mă voi da în lături de la nimic. Setvom ulong Criterion!”

Multe lucruri au rămas încă necunoscute, în ciuda celor ce abia ne-au fost dezvăluite.

În Aquinox — ținutul nisipurilor interminabile, îi cunoaștem pe Boromir și pe nepotul său, Iustinian.

“Visa să ajungă să zboare aproape de Lună și să își lase propria umbră pe pământ, alături de cea a dragonului pe care și-l dorea cu disperare. Adormi cu gândul la giganții înaripați, plutind printre nori.”

Iustinian Mojic și unchiul său Boromir sunt cei care deschid cu adevărat acțiunea cărții. Bineînțeles, alături de Leopod — criminalul evadat și de fiica sa, Liliana.

Lumina lui Trodheim este lectura fantasy ce ne prezintă lumea veche împletită cu elemente fantastice aparte. O carte ce se adresează în special adolescenților și nu numai.

O încântare să fac cunoștință cu stilul autoarei Laura Știrbu.

“— Ai spus că vrei să fii zburător.

— Da, unchiule!

— Atunci, o să ai nevoie de astea. Bătrânul deschise cutia din care scoase o traistă. Rând pe rând, începu să îi prezinte lucrurile din ea: o hartă, o medalie și o scrisoare sigilată.”

De acum înainte avem parte de un drum lung și aventuros în compania lui Iustinian. Un drum care-l va pune la încercare pe tânărul nostru. O călătorie plină de peripeții și pericole, în care Iustinian învață să se descurce singur, să fie încrezător în forțele sale.

Mi-a plăcut stilul cărții, asemănător basmului. Mi-a adus aminte de poveștile copilăriei.

Aventurile lui Iustinian pe drumul spre SanteVel dar și cele de după, ne fac să citim fascinați cartea, să ne minunăm de tot ceea ce aflăm și să ne întrebăm cine este cu adevărat acest tânăr?

Este un puști curajos, dar ceva mă face să cred că este mai mult decât Iustinian Mojic, nepotul lui Boromir…

Lumina lui Trodheim este o lectură fascinantă, plină de suspans și enigme care se cer rezolvate. Este cartea care te face să visezi la dragoni și zburători.

Chiar și eu îmi doresc să devin studentă la SanteVel… A, stai așa! Sunt deja Mag la SanteVel, dacă mă iau după insigna de la autoare!

Nota mea pentru carte este 10!

20 de gânduri despre &8222;Lumina lui Trodheim de Laura Știrbu&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.