V de Laura Nureldin

Titlul: V

Autoare: Laura Nureldin

Seria: Revertis, volumul 2

Editura: Herg Benet

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 384

”Vampirii se aseamănă cu oamenii în mai multe feluri decât suntem dispuși să recunoaștem. Exact ca noi, câțiva sunt ok, unii sunt niște mizerabili malefici și cei mai mulți încearcă să păstreze un echilibru.”

Foarte adevărat!

Laura Nureldin este cunoscută cititorilor din România datorită cărților sale fantasy amuzante, cu povești frumoase și pline de emoție și adrenalină.

este a doua carte a seriei Revertis. O poveste cu vampiri și nu numai!

Autoarea are un stil lejer și plin de umor care face cititorul să se relaxeze și-n același timp, să nu poată lăsa cartea din mână.

“Se uită la stropul de sânge care-i țâșnise din piele și, spre oroarea lui, văzu cum lichidul roșiatic intră înapoi în mică înțepătură. 

Ce dracu’, am făcut vreo comoție? Am vreo leziune pe creier? Astea-s halucinații?”

Cu un astfel de prolog sigur a reușit să capteze interesul! Facem cunoștință cu Walker Drake, proaspăt devenit vampir.

“Dar ochii… Irișii lui de un verde închis, ca al acelor de pin, erau acum roșu adânc. De sub ochi până spre pomeți porneau vinișoare albăstrii care-i sporeau paloarea nenaturală.”

În urma unui atac neașteptat într-un gang întunecat, Drake se trezește nervos și descoperă că are un inel pe deget, că nu a fost jefuit, și decide să meargă la doctor. Surpriza vine în timpul consultației, când doctorul îi spune că nu îi aude inima…

Deși realitatea este sumbră și conștientizează că este vampir, Drake nu se simte pregătit să accepte așa ceva:

“Poate că era ceva ce putea fi vindecat sau măcar ținut sub control. Poate că nu o luase complet razna, și toată povestea fusese provocată de nopți nedormite, stres și un stil de viață nesănătos. Prea mulți poate. 

Singura certitudine era pofta dureroasă, disperată, de sânge uman.”

Și este uimit când descoperă că poate controla mintea ființelor umane…

Creatoarea lui, Vareka, îi trimite o scrisoare în care-i spune că acum este vampir, că are unele abilități — pe care le-a descoperit deja și că poate alege să nu mai aibă emoții…

“Poate că, într-o zi, avea să încerce. În fond, avea o eternitate la dispoziție să experimenteze.”

Iar atunci când se întâlnește cu ea, după discuțiile și lămuririle pe care le primește, aceasta îi dă un sfat:

“Lumea îți este partitură, domnule Drake. Cânt-o cum dorești.”

Acțiunea intensă și plină de umor, stilul lejer și plin de suspans în care este scrisă cartea, toate captează atenția. Ca de obicei, când spui Laura Nureldin, spui povești pe care le citești cu sufletul la gură! Este de la sine înțeles că Laura are talent și imaginație, scrie cu umor și atrage atenția tocmai prin noutatea poveștilor și a situațiilor în care decide să-și pună personajele.

“Ar trebui să parcurg un întreg proces. Nu e ca un întrerupător pe care-l apeși din greșeală. Atunci, cum de suna așa de liniștit? Dacă ăsta-s eu cu o urmă de umanitate, ce dracu’ o să fac dacă renunț la ea complet? Mă transform în Darth Vader 2.0?”

Pe lângă Walker și Vareka — creatoarea sa, o întâlnim pe Mia — tânăra pornită să investigheze moartea iubitului ei Jason, deoarece nu a crezut sub nici o formă că acesta a fost mușcat de un animal. Este convinsă că mușcătura aparținea unei ființe umane … sau care, la un moment dat, a fost ființă umană…

O altă parte interesantă din este grupul O’Neg și doi dintre membrii săi: The Elder și V. Aceștia doi stabilesc chiar să se întâlnească…

Cu sufletul la gură se citește romanul! Savurezi replicile spumoase ale personajelor, dramele acestora și te emoționezi pentru fiecare întâmplare din viața lor.

Cu o acțiune desfășurată pe mai multe planuri și având în centru mai multe personaje, este o carte complexă ce continuă povestea din Revertis și care vine cu ceva nou și neașteptat.

Invictus, alias Victor Stark și Vareka, sunt doi dintre vampirii vechi pe care îi întâlnim. Walker și Venice sunt alte două personaje deosebite care ne vor uimi și încânta pe parcursul cărții.

În vreme ce primii doi deapănă amintiri și ceilalți doi se adaptează la viața de vampir, Mia Chambers face cercetări și-l descoperă pe Drake…Știe deja căacesta este vampir.

Acțiunea din devine din ce în ce mai intensă, totul capătă noi și noi dimensiuni, iar cititorul nu poate face altceva decât să savureze rând după rând, povestea.

“— Creatorul meu? Ce-i asta? Așa, ca un Kink, sau ce?

El râse:

— Nu. Chiar e o chestie legată de vampiri. Ai devenit nemuritoare datorită sângelui meu; asta înseamnă că eu te-am creat. Sau că ești creația mea. Mă rog. Pe scurt: sunt tăticul tău, vampiric vorbind.”

Walker este șocat când realizează, în sfârșit, că Mia îl urmărește:

“Mă vânează.”

Ce va face Walker? Dar ce va face Venice după cele povestite de acesta?

Cumva, mă așteptam să pună întrebarea logică:

“— OK. O omori tu sau o omor eu?”

Pe de altă parte, avem povestea Miei și a lui Jay — iubitul mort, nu chiar așa de mort pe cum credea… despre care află că a devenit vampir deoarece dorea să o poată proteja pe Mia de toate pericolele…

Întrebarea este ce va face Mia de acum înainte? Va uita de promisiunea pe care și-a făcut-o sau îl va omorî pe Jason?

Asta descoperiți citind volumul doi al seriei Revertis!

Nota mea pentru carte este 10.

18 gânduri despre &8222;V de Laura Nureldin&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.