Foc de Laura Nureldin

Titlul: Foc

Autoare: Laura Nureldin

Seria: Demoni, vol. 2

Editura: Herg Benet

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 254

”Lisa Whelan s-a schimbat mult din ziua în care a primit Steaua. Aparent, este o fată obișnuită, de optsprezece ani, care se pregătește să meargă la facultate. Însă este tot vrăjitoare. Cea mai puternică din Univers. Este Arma. Acum are o nouă luptă de purtat. Una pentru care va trebui să ridice o întreagă oaste. 

“În acea clipă, înțelese.

Lesath Wahala nu trebuia să stingă flăcările, ci să le absoarbă.

Ea însăși devenise foc.

Cu brațele întinse de-o parte și de alta, invită flăcările mai aproape. Le cheamă la ea.

Iar acestea, în sfârșit, ascultară.”

Fiecare nou titlu semnat Laura Nureldin este așteptat cu nerăbdare în biblioteca mea. De data aceasta, după Demonia venit rândul Demoni 2 — Foc. 

Autoarea scrie într-un stil specific, plin de umor și ironii, creând povești ușoare și savuroase, care-și prind cititorul în capcană. Cel puțin pe mine, reușește să mă prindă.

Personajele feminine sunt cele pe care le apreciez. Autoarea știe să le contureze de așa manieră că cititorul le vizualizează. Sunt fete curajoase, cu calități și defecte, cu înzestrări speciale. Sunt luptătoare puternice, care știu să apere cu mult curaj lumea întreagă.

De data aceasta, o reîntâlnim pe Lisa și continuăm să-i aflăm povestea…

Demoni 2 — Foc un roman despre curaj!

”Numai că nu pământul se mișca; era ca și cum cineva — sau ceva — tropăia pe podeaua dormitorului lor. Care podea devenea tot mai fierbinte. Prea fierbinte ca să se poată sta pe ea.”

De data aceasta o găsim pe Lisa în San Soledad, unde asistă la un jaf al băncii … jaf care este oprit de ea la timp…

Alături de demonul Yadiel, se grăbesc să ajungă la aeroport pentru a o lua pe Annie…

”Pe lângă asta, Lisa părea mai fericită ca oricând, se pregătea să înceapă cursurile la facultate iar iubitul ei ciudat părea îndrăgostit de ea până peste cap.

Ce putea să iasă rău?”

Lisa și mătușa ei, Annie, au în sfârșit o discuție sinceră despre faptul că fata este vrăjitoare… în prezența lui Yadiel, bineînțeles. După această discuție în care mătușa află multe adevăruri pe care nu le știa până acum, aceasta face un rezumat perfect al situației:

“— …… hai să ne lămurim dacă am priceput: Lisa, ești vrăjitoare. Ba nu, cea mai cea vrăjitoare, poți să faci al naibii de multe lucruri, l-ai salvat pe Jonathan, plus nenumărate vieți de pe insula aia și Dumnezeu mai știe câte după aceea — pentru că nu vrei să-mi spui — l-ai făcut pe nenorocitul ăla de la bancă să se-mpuște în braț, întorcându-i propria armă împotriva lui, puterile îți cresc cu fiecare oră, ca să poți apăra lumea de rău, iar Yadiel îți este un soi de Kevin Costner. Am nimerit-o?”

Îl reîntâlnim și pe Jonathan, prietenul ei, care în continuare nu-l suportă pe Yadiel.

Demoni 2 — Foc este o carte a cărei acțiune te captivează și te ține în priză, condimentul de bază fiind umorul asezonat cu fluiditatea dialogurilor spumoase de care avem parte pe tot parcursul acestei cărți.

“— Avea ceva să-mi zică, atâta tot.

— Ce? Că a uitat să cumpere cărbuni pentru focul veșnic din Iad? Oprește-te tu și ia câțiva când vii acasă, iubito? Asta era?

Lisa râse când văzu, pentru a nu știu câtă oară, antipatia fățișă pe care o simțea pentru Yadiel bunul ei prieten.

— Nu, Jon, normal că nu. Mi-a zis că merge să scoată la plimbare cățelul nostru cu două capete.”

Lucrurile încep să se agite, anumite forțe se pun în mișcare, iar Lisa se vede nevoită să facă anumite cercetări pentru a descoperi cum poate combate acest nou pericol. Apoi, are o întâlnire cu trecutul, sub forma unei vrăjitoare străvechi — Jane Whelan, predecesoarea ei, cea pe care Yadiel nu a reușit să o apere…

“Sub apă, acolo unde nimeni nu putea să o vadă sau să o audă; acolo era locul perfect pentru o conversație cu vrăjitoarele care pășiseră pe acest pământ înaintea ei. Cu femeile de la care își trăgea sevă.

Cu propriul sânge, care acum o chema.”

Demoni 2 — Foc, un roman despre vrăjitorie!

Aflăm că Lisa este Lesath Wahala sau Arma. O putere care înglobează forța și puterile înaintașelor ei, o forță care are de purtat bătălii pe care nimeni altcineva nu le poate duce în locul ei.

Printre diverse întâlniri ale Lisei cu diferite vrăjitoare care au existat de-a lungul timpului în neamul Whelan, fata ajunge să afle multe lucruri despre rudele lui Yadiel și despre răul care le bate la ușă…

“Dintr-o dată, Lisa făcu ochii mari, șocată de revelație:

— Stai, stai, stai. E cumnată-meu, nu-i așa?

Lui Yadiel aproape că-i sări cafeaua din gură. Dar ea avea dreptate; dacă Nuriel îi era frate și Lisa îi era soție, asta însemna că toți îngerii și demonii erau cumnații fetei. Și…

— Doamne, atunci Tatăl tău este socrul meu, iar Sursa e soacră-mea. Sfinte balamuc…

Demonul se cocoșă de râs; legile oamenilor nu li se aplicau, dar era extrem de amuzant să se gândească la energiile masculine și feminine ale Universului drept socrii cuiva.”

Laura, îți mulțumesc pentru fiecare moment în care am râs în hohote!

Fata ajunge să vorbească cu demoni și îngeri, să facă planuri și să se gândească la diferite alianțe ce ar putea schimba soarta omenirii. Are o misiune extrem de importantă și periculoasă, care presupune să-și asume o mulțime de riscuri și chiar să-și pună propria viață în pericol.

Laura Nureldin a creat o continuare absolut captivantă, plină de adrenalină și de acte de vitejie și curaj.

Demoni 2 — Foc este cartea care te duce cu mult mai departe decât ai crezut, și totuși, realizezi că ți-ai dori ceva mai mult.

Mi-a plăcut interacțiunea dintre Lisa și Yadiel, relația lor interesantă și stranie în același timp, dar și sentimentele și încrederea care le întărește cuplul. Nu m-am putut opri din citit, odată ce am pătruns cu adevărat în poveste. Am tremurat de emoție sperând că totul se va termina cu bine, iar Lisa și Yadiel vor trăi să se bucure de această nouă victorie.

“— Lesath, răspunsul chiar este simplu: avem nevoie unul de celălalt pentru siguranță. Pentru echilibru. Dacă nu ar fi fost Arma, dacă nu ai fi fost o vrăjitoare atât de puternică, nu ai fi putut primi harul meu și nu ți-ai fi putut întări puterile. Pe de altă parte, umanitatea ta îți permite să faci lucruri și să mergi în locuri în care eu nu pot, nici măcar în această formă.

— Da, are sens ce zici. Dar Yadiel…

— Yadiel și-a împărțit puterile cu tine. Și o face în continuare. Tot timpul.”

Cum se va sfârși toată această aventură și ce vor învăța din ea toți cei implicați, asta vă rămâne de descoperit.

Nota mea pentru carte este 10.

21 de gânduri despre &8222;Foc de Laura Nureldin&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.