Anul în care am căzut de Sarina Bowen

Titlul original: The year we fell down

Autoare: Sarina Bowen

Editura: Litera

Traducerea: Andreea Șeler

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 320

„Sportul pe care îl iubește îi este interzis. Băiatul pe care îl iubește are pe altcineva. Soluția pare imposibilă… sau nu?”

„Corey Callahan se așteptase să urmeze cursurile prestigiosului Colegiu Harkness ca membră a echipei de hochei, însă un accident grav o face să înceapă cursurile într-un scaun cu rotile, cazată în căminul special pentru studenți cu probleme locomotorii.

În camera de vizavi însă, este cazat mult-prea-ispititorul Adam Hartley, și el tot jucător de hochei, care are piciorul fracturat în două locuri. Pe lângă faptul că e râvnit de toate fetele din campus, mai are și o prietenă superbă.

Cu toate acestea, între cei doi se formează o alianță a „schilozilor”, iar ei învață împreună să se adapteze la noua lor situație, inclusiv să-și aline pasiunea comună pentru hochei jucând jocuri video. Mergând clandestin în lifturi de marfă, sorbind margarita cu miere și ajutându-se să care tăvile cu mâncare la cantină, cei doi învață să îndure frustrările pe care cei din jur nu au cum să le înțelragă.
Sunt doar prieteni, bineînțeles, până în Cea Mai Ciudată Seară, când totul se schimbă și se complică. Iar pasiunea lui Corey își arată și părțile delicioase, dar și urmările chinuitoare.

Dar o să renunțe Hartley la iubita lui superbă pentru a-și lega viața de această versiune plină de complexe a lui Corey? Oricum, aceasta va trebui să-și găsească curajul de a-și construi propria poveste la Harkness, cu pasiuni și prieteni noi, care să nu graviteze în jurul hocheiului sau al băiatului cu ochi căprui atât de luminoși și calzi, care poate că nu are să o iubească niciodată.”

O carte fascinantă, ce abordează diverse teme de actualitate, care abundă în emoții care iau sufletul cu asalt.

Cu personaje foarte bine conturate, ce dau dovadă de o tărie de caracter și un curaj incredibil de a se ridica de jos, atunci când viața i-a aruncat cu putere la pământ, de a merge mai departe, de a o porni pe un drum cu totul diferit decât cel pentru care și-au făcut planuri.

Corey este o tânără nevoită să stea într-un scaun cu rotile în urma unui grav accident de hochei. O tânără plină de viață, care încearcă să se adapteze pe cât de bine posibil realității noii ei vieți.

La colegiul Harkness, unde a fost student și fratele ei, tânăra evadează de acasă, unde era sătulă de cocoloșirile părinților ei. Tot aici îl cunoaște pe Adam Hartley, un hocheist cu piciorul în ghips, bine făcut, frumos de pică, deschis, de care fata se îndrăgostește fără să-și dea seama. Unica problemă o reprezintă Stacia, iubita lui Adam.

„Bineînțeles, niciodată nu mă plângeam de lucrurile astea cu voce tare. N-aș fi făcut altceva decât să par răutăcioasă. Dar ultimele noiă luni mă făcuseră să devin mai umilă. Corey cea de odinioară se scandaliza când tipii se holbau la sânii ei. Acum nu puteam decât să-mi doresc ca persoanele din jur să se uite la sânii mei. Acum, când se uitau la mine, nu vedeau decât scaunul cu rotile.”

Autoarea Sarina Bowen a scris mai mult decât o poveste de deagoste sau o poveste despre viața de studenție.

„Anul în care am căzut” este o poveste despre curajul și puterea persoanelor cu dizabilități, despre modul în care înfruntă viața și aleg să zâmbească și să se agațe de partea bună din tot ceea ce are viața de oferit.

O lectură savuroasă, plină de lecții de viață, de râsete și bucurie, dar și de durerea de a fi îndrăgostit de cineva care te consideră prietena lui și atât.

Corey este uimitoare! Realistă și totuși visătoare, o tânără care este deja matură, pe care accidentul de hochei a maturizat-o rapid și dur.
Dar inima ei are din nou de suferit, după ziua de naștere a lui Hartley, când prietenia celor doi a făcut un pas într-o direcție în care nu ar fi fost cazul. De aici, suferința după un băiat căruia nici nu îi trece prin cap că amica lui este îndrăgostită de el.

Dar, pe măsură ce timpul trece, Corey se remontează și merge mai departe, hotărâtă fiind să îl uite pe Adam Hartley. Astfel că, începe să facă lucruri noi, cum ar fi polo pe apă cu colaci. Un sport care presupune efort și forță.
Prieteni noi, locuri și activități noi … par a o ajuta pe Corey să meargă mai departe, deși Adam nu dispare din viața ei.

Pe de altă parte, faptul că tânăra s-a îndepărtat și pare să fi mers mai departe, este ca un duș cu apă rece pentru tânăr. Realizează că relația lor a mers de-a-ndoaselea chiar de la început. Și nu doar atât, dar acum Corey este mereu prezentă în mintea lui…

Oare se vor schimba lucrurile între ei? Și cum o vor face?

„Anul în care am căzut” a fost o carte interesantă, o îmbinare de realitate crudă și fiori ai primei iubiri, de bucurie și disperare. O poveste care îți taie respirația și pe care o recomand cu drag iubitorilor romanelor young-adult.

5 gânduri despre &8222;Anul în care am căzut de Sarina Bowen&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.