Jocul cu focul de L. J. Shen

Titlul original: Playing with fire

Autoare: L. J. Shen

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Sorin Petrescu

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 416

Un băiat cu inima frântă, pe cale să se autodistrugă. O fată plină de cicatrice, a cărei viață plutește în derivă. O poveste de iubire plină de secrete și durere, pecetluită cu îndoieli.

Grace și West sunt total opuși.

Ea este fata ciudată care lucrează într-o rulotă de tacos.

El e băiatul misterios care apare în orășelul ei texan. De când a fost admis la facultate, West participă la lupte ilegale și creează senzație printre locuitorii din aSheridan.
Ea e invizibilă pentru ceilalți.
El este băiatul rău și ademenitor.

Ea e neînțeleasă și retrasă.

El este vulnerabil, dar de neînvins în ring.

Când West pătrunde în viața liniștită a lui Grace, fata se străduiește să-și dea seama dacă el este cel destinat să o facă fericită sau dacă relația lor va avea un sfârșit urât.

Cu cât ea încearcă să-l îndepărteze, cu atât el reușește să o scoată din carapacea ei.

Grace are două certitudini: prima este că e pe cale să se îndrăgostească de cel mai sexy tip din Universitatea Sheridan, iar a doua – dacă te joci cu focul, mai mult ca sigur o să te arzi.”

Îmi place felul în care scrie L. J. Shen. Fiecare poveste a ei aduce ceva nou, te încântă și te face să crezi în iubirea adevărată.

Nici Jocul cu focul nu este mai prejos! Un roman despre iubire, cu două personaje ce au de purtat lupte cu proprii demoni, cu cicatrici văzute sau nevăzute, care se lipesc de sufletul cititorilor.
„Îi însoțea West St. Claire, un specimen cu totul diferit de Braun și de Reign. El era un mit al Universității Sheridan. Nu practica niciun sport, dar era, de departe, cel mai celebru dintre cei trei. Cunoscut drept bătăuș înrăit, care domina cluburile clandestine de box din oraș. Grosolan și total indiferent față de cei care nu făceau parte din cercul lui restrâns.”

Ce mai, un rebel în toată regula!
Grace este de departe cea mai interesantă. O tânără de o frumusețe ieșită din comun, care rămâne cu o cicatrice pe chip după ce scapă dintr-un incendiu, orfană de mamă încă de la vârsta de trei ani, când aceasta moare din cauza unei supradoze. Brusc, din statutul de vedetă a școlii, devine o paria, prietenul o părăsește, iar tânăra își schimbă complet viața.

O regăsim patru ani mai târziu ca vânzătoare de tacos într-o rulotă, pe timpul liber. Cea care a avut întotdeauna grija ei a fost bunica maternă, o prezență neconvențională în viața ei, dar constantă. Grace este studentă la teatru, o actriță cu un mare talent, ce a fost vedeta fiecărei piese puse în scenă în liceu, dar a cărei carieră s-a sfârșit o dată cu incendiul.

„- Asigură-te că ai pe cineva care să te sprijine atunci când lucrurile se vor înrăutăți! Pe altcineva decât bunica ta! O persoană pe care ai ales-o tu, nu un membru al familiei. Cineva care ar trece prin foc pentru tine.

Am zâmbit cu amărăciune. Cunoșteam o singură persoană care ar fi făcut așa ceva.

Eu.”

Jocul cu focul este un roman ce reușește să se joace cu emoțiile tale, pe care îl trăiești efectiv.
Observăm ce se ascunde în spatele fațadei retrase a lui Grace, dar și frânturi din personalitatea lui West. Total diferit de masca dură pe care o afișează în fața celorlalți.
Pe măsură ce lucrează împreună, cei doi tineri dezvoltă o prietenie ciudată, tolerându-se reciproc, vorbesc unul cu celălalt pe măsură ce secretele lui Grace ies la iveală, iar West este cel care o face să se simtă mai bine.

„Pasiune.

Romantism.

Dorință.

Și cea mai periculoasă dintre toate: speranță.

Oare ceea ce el trezise în mine era bun și plin de speranță sau dezastruos și distrugător? În orice caz, era stupid și riscant să mă încred într-un tip care categoric nu dorea o relație serioasă și nici nu părea interesat să trăiască.”

Mult prea răniți și închiși în ei, atât Grace cât și West se rănesc unul pe altul, refuzând să își arate vulnerabilitățile. Astfel, fiecare dintre ei își pune la încercare fiecare emoție, suferă și încearcă să meargă mai departe.
Prietenul cel mai bun al lui West este cel care reușește să îl facă pe acesta să își recunoască sentimentele față de fată.

Autoarea L. J. Shen reușește și de data aceasta să ofere o poveste de dragoste și ceva în plus. O lecție de viață, o poveste despre renaștere, despre puterea și curajul de a te ridica de jos și de a merge mai departe atunci când soarte a fost crudă.

O poveste care ne arată că două suflete atât de asemănătoare se găsesc și reușesc să construiască un pod peste cicatricile și durerile fiecăruia.

„- Sunt recunoscător că s-a întâmplat așa în marțea aceea. Cea mai rea zi din viața ta mi te-a dăruit pe tine, în cea mai frumoasă versiune a ta.”

Pe măsură ce secretele lor ies la iveală, realizăm până unde te poate împinge durerea și suferința, cât poate îndura un om doar pentru a-i proteja pe cei dragi.

Grace suportă acuzațiile tacite ale unui oraș întreg doar pentru a-și proteja bunica care a crescut-o de mică. West își întreține părinții cu banii câștigați din lupte ilegale deși nu are o relație bună cu ei și nu i-a mai văzut de când a plecat la facultate.

Treptat, observăm cum pasiunea și atracția ce pluteau între cei doi se transformă, cu pași ușori cei doi pășind într-o relație care nu se știe dacă are sau nu șanse să reziste. Pericolul pândește din colțuri întunecate, amenințând să distrugă totul, mai ales încrederea pe care Grace i-a oferit-o lui West.

Vor avea cei doi tineri o șansă reală la o relație? Sau viitorul va aduce și mai multă suferință?

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Jocul cu focul de L. J. Shen&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.