Kit Black de Monica Ramirez

img_0071Titlul original : Kit Black

Aparuta in 2011, la Editura Tritonic, in traducerea autoarei, cu  un număr de 124 de pagini. Cartea a fost republicată la editura Librex Publishing.

Monica Ramirez are 40 de ani ( pe care nu-i arata!) si este mama a patru copii. Bucureșteanca, absolventa de liceu de coregrafie , acrobata, dansatoare, absolventa de Creative Writing, membra a Romanian Crime Writers Club.

Renumita pentru seria „Alina Marinescu”, cu care si-a câștigat numerosi fani atat in tara, cat si peste hotare.

Despre „Kit Black” pot spune ca descrierea a fost cea care m-a facut sa-mi doresc cartea:

” Povestea lor de dragoste e minunata. Dar ea e pirat. Aventuri, erotism, exotism si parfum de epoca. O carte pe care nu o lași din mana pana la ultima pagina.”

Asta m-a intrigat!

„Marea o ademeneste pe Kaitlin Black.

In Ajaccio, Corsica, Kit se deghizeaza in baiat si visează la o viata plina de aventuri pe mare. Crescută intr-un bordel, nu are multe alte opțiuni – devine prostituata ca mama ei, sau pleacă pe mare, pretinzand ca este bărbat.

Dar din pacate, este prea săracă pentru a-si permite perechea de cizme si sabia, ambele obligatorii pentru a se putea inrola. Asa ca atunci cand aude o discuție intre doi ofiteri francezi de marina, se hotaraste sa-si vândă virginitatea pe aur. De indata ce-l cunoaște pe Armand Etienne Dupuis, un bărbat  la un pas de a se căsători cu o alta femeie, Kit nu-si pierde numai virginitatea, ci se si îndrăgosteste împotriva dorinței ei. Nu accepta propunerea lui de a-i deveni amanta, ci se îmbarca pe un vas englezesc. Acum este considerată drept dusmanul bărbatului pe care il iubeste si merge chiar mai departe, devenind căpitan pirat in flota lui Jean Lafitte.

Si totusi viata ii rezerva multe surprize…”

Recunosc ca, aceasta carte mi-a oferit multe surprize!

Kit este o tânăra care stie sa-si pazeasca viata, sa se mențina in siguranta. Se pare ca, viata, nu-i oferă nimic pe gratis. Daca isi doreste ceva, trebuie sa lupte pentru a-l obține. Dar, tânăra Kit, mi-a devenit tare draga tocmai datorită puterii de care da dovada in fata vicisitudinilor vietii.

Armand, se dovedește a fi erou la care ne asteptam si nu prea, un bărbat gentil si care se poarta frumos cu femeile, chiar daca este o virgina cu care se culca pentru prima data– si doar pentru o singura noapte. Sau, poate tocmai de aceea…

Dar, acea noapte pentru Kit inseamna enorm… gaseste bărbatul visurilor ei, de care se îndrăgosteste definitiv si irevocabil!!! Are totusi puterea de a-i refuza acestuia, cererea de a-i deveni amanta.

Avand in vedere sărăcia in care trăia, o apreciez si mai mult pentru demnitatea de care da dovada!

Se pare ca nici Armand nu rămâne imun la farmecele fetei….ii face cadou o pereche de cizme pe mărimea ei si o convinge sa accepte si sabia lui.

Se pare ca, dragostea a lovit in ambele inimi! Dar, cei doi decid ca nu pot fi impreuna, cel putin nu ca amanti.

Kit, o fata întreprinzatoare, reuseste nu numai sa se îmbarce pe o corabie engleză de pirati. Ci, il omoara pe căpitan, desi trebuie sa recunosc ca a fost legitima apărare – si ii ia locul. Porneste in căutarea marelui pirat francez Jean Lafitte, in slujba căruia intra!!!

O carte superba, o poveste interesanta, care m-a cucerit ! Stilul autoarei este captivant, cu o frazare simpla, concisa si atragatoare.

Recunosc, aceasta este prima carte de Monica Ramirez pe care o citesc si mi-a placut mult.

Nota mea pentru carte este 10!

21 de gânduri despre &8222;Kit Black de Monica Ramirez&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.