Înger de pază de Alina Cosma

Titlul: Înger de pază

Autoare: Alina Cosma

Editura: Primus

Anul apariției: 2018

Număr de pagini: 224

”Se spune că dragostea face minuni. Oare în cazul ei va funcționa?”

“O tânără trăiește o dramă tulburătoare: tatăl o părăsește la cinci ani, mama moare răpusă de cancer, iar ea ajunge într-un scaun cu rotile în urma unui accident. Dar mila și compasiunea sunt ultimele sentimente pe care și le dorește.

Remus, unul dintre moștenitorii fabricii Ortan, își dorește o viață fără complicații, o logodnă fără compromisuri. Totul se schimbă atunci când află că vărul său duce fabrica la faliment. Singura care se dovedește de încredere este ea…

Anii trec … Ea revine dornică de răzbunare. Pentru a-și atinge țelul va trebui să-l rănească pe cel căruia îi datora totul.

Răpire, traumă, durere, neputință sunt cuvinte care caracterizează existența ei. Ce ar putea să-i vindece rănile sufletești? Poate… dragostea lui?”

”Își pierduse libertatea, siguranța, încrederea în sine! Își pierduse controlul asupra propriului trup. Căci controlul asupra vieții sale și-l pierduse în clipa când el, crezând că o va ajuta, o încredințase în mâinile tatălui său! Va trebui să învețe să le câștige peamândouă!” — fragment din carte

”Cu o intrigă țesută în jurul unor interese materiale și a unor răzbunări, cartea “Înger de pază” îl ține pe cititor cu sufletul la gură. Un thriller incitant, care arată adevărata față a celor implicați în jocurile pentru putere și bani, dar și suferințele la care sunt supuse victimele colaterale. O poveste despre iubirea născută din suferință și despre puterea de a face față încercărilor vieții.” — Eva Ancuța Hamza

Alina Cosma este o autoare care știe să transmită emoții! O autoare care evoluează de la roman la roman, care te surprinde cu povești uimitoare, ce te trec prin toate suferințele posibile pentru ca, la final, să-ți ofere clipa magică la care ai sperat întreaga carte!

Intensă, plină de suspans, cartea ne ține în priză chiar de la primele fraze. O acțiune complexă, bine structurată, cu multe răsturnări de situație. Personaje bune și rele, credibile și care-ți stârnesc diferite emoții.

Ce înseamnă răzbunarea? Te-ai fi gândit vreodată că aceasta poate aduce în viața ta iubirea?

Motto-ul cărții este un citat din “Înger de pază” de Mihai Eminescu, un citat care incită și stârnește, ce te lasă să te întrebi de ce oare l-a ales autoarea… Prologul, vine și el să acutizeze senzația de suspans, curiozitatea crescând gradual, așa că cititorul nu mai are nici măcar o șansă să reziste.

“Copila de cinci ani plângea cu suspine în dormitorul ei. Se înnoptase, iar lumina felinarelor se reflecta într-un joc de umbre pe tavan. Strânse în brațe ursulețul de pluș pe care îl primise de la tatăl său când se despărțiseră. Nu trecuse nici măcar o zi de la plecarea lui, dar îi era dor de el.”

După aceea asistăm la o înmormântare și apoi…

“Dintr-o dată auzi un automobil care luase curba, mergea cu viteză. Își ridică privirea, era încă pe mijlocul drumului, încercă să grăbească pasul, dar mașina nu încetini…”

În aceste împrejurări dramatice o cunoaștem pe eroina noastră, Selena, căreia îi spun medicii că va rămâne imobilizată într-un scaun cu rotile…

Anii trec, iar Selena își caută acum un loc de muncă. Doar că, faptul că este imobilizată într-un scaun cu rotile este un impediment de cele mai multe ori. Are însă noroc că tânărul care o ajută să treacă pragul firmei o și trimite la personal, cerând să fie angajată! Nici nu știa ea că acela era directorul: Remus Ortan.

Selena cunoaște ușor, ușor, pe toată lumea și află și mersul lucrurilor. Intrigi și invidii, ca în orice companie! Începând cu Remus și Dorian, care sunt veri și terminând cu Sabina și Nicoleta – iubita lui Remus. Mi-a plăcut Adela — verișoara lui Remus, o tânără studentă la medicină, care este ușor timidă.

Sabina și Selena ajung să împartă același birou la firmă, până când Sabina este numită secretara lui Dorian… Dar, Dorian nu este ceea ce pare a fi… o violează pe Sabina, iar aceasta, ajunge seara acasă la Selena, într-o stare deplorabilă. Se pare ca fiecare familie, fiecare ia are secretele lui… mai mari sau mai mici.

În firmă, Selena descoperă că lipsesc sume destul de mari de bani, iar de la Sabina află că Dorian este cel care delapidează. De aici, mai este doar un pas până când îi spune lui Remus. Ce se întâmplă mai departe? Vom afla.

În plan secund avem povestea dintre Adela și Romeo — prietenul lui Remus.

Pe lângă toate acestea, logodnica lui Remus îl înșeală pe acesta cu vărul lui… Vă dați seama că cei doi rup logodna!

“Se îndreptă spre ascensor. La un moment dat cineva îi prinse scaunul și începu să o împingă. Încercă să privească în spate, dar nu reuși să vadă chipul. Văzu ușa spre care se îndreptau cu viteză: Scări. 

Remus se întorcea de la bancă. Traian îl anunțase că se apropiau de finalul anchetei. Se îndreptă spre ascensor, dar se răzgândi. Era bine dispus și dorea să țopăie. În sfârșit se simțea cu adevărat liber! Porni spre casa scării. Dar când trase ușa, înlemni. După câteva clipe se năpusti spre baza scărilor.”

Din acest moment totul se transformă. Cartea evoluează spre o nouă dimensiune. Elementul thriller își face simțită prezența, iar suspansul ia amploare. Autoarea reușește să-și perfecționeze stilul de scriere, iar acum ne demonstrează la capacitate maximă plăcerea de a scrie, bucuria de a împărtăși cu cititorii săi o poveste captivantă pe care o savurezi din plin.

O acțiune complexă, pe mai multe planuri, cu multe răsturnări de situație și suspansul mereu prezent, “Înger de pază” este cartea care îmbină perfect thrillerul cu romantismul. Cu personaje puternice și credibile, autoarea dovedește încă o dată, că are ceva de spus.

Dar, să revenim la ceea ce a descoperit Remus…

Urmează operații peste operații, mult stat prin spitale și clipe de agonie pentru Selena. Mai ales că nu are nici o prietenă apropiată…

”— Adela, toată fabrica a văzut ambulanța care a adus-o la spital! se enervă el. Faptul că nimănui nu i-a păsat, este altă treabă!

— Ce s-a întâmplat?  

— Natalia a împins-o pe scări.”

Prima parte a cărții se încheie când Selena se reîntâlnește cu tatăl ei! A doua parte este răzbunarea!

Selena revine la firmă ca acționar majoritar, sub numele de Sonia Țărmure, iar cu ea revine și Sabina!

Totul se transformă într-un uragan, din clipa în care cele două încep să taie salarii, să reducă personalul și să rezilieze contractele cu furnizorii… Mă nedumerește un lucru: răutatea Sabinei, felul complet diferit în care se poartă acum, față de cum era înainte. Dar, se știe că răzbunarea este o armă cu două tăișuri.

Dorian apare iar în peisaj… luându-i ostatici pe Remus și Selena. Urmează momente de groază, cu adevărat terifiante. Citești cu inima-n gât și cu respirația tăiată despre toate chinurile la care sunt supuși cei doi, dar mai ales Selena!

Autoarea reușește din câteva întorsături de condei, să ne țină cu tensiunea crescută, temători că protagoniștii ar putea păți ceva cu mult mai rău. Deși, ce poate fi mai rău decât să treci prin toate câte a fost nevoită Selena să treacă la viața ei?

Alina Cosma a reușit să mă surprindă cu adevărat, de data aceasta! “Înger de pază” este cu siguranță cea mai bună carte a ei! A oferit cititorilor ei povești cutremurătoare și pline de sensibilitate. Personajele sunt vibrante și puternice, adevărate modele!

Selena este impresionantă prin puterea de a-și reveni după atâtea și atâtea tragedii ce i-au marcat viața! Faptul că a reușit să-și revină și a fost capabilă să iubească, spune multe despre forța ei interioară. Pur și simplu nu ai cum să nu o îndrăgești!

“Era un om fericit, chiar dacă drumul până la fericire fusese presărat cu spini.”

Mulțumesc, Alina Cosma, pentru exemplarul oferit spre recenzie.

Nota mea pentru carte este 10.

Publicitate

26 de gânduri despre &8222;Înger de pază de Alina Cosma&8221;

  1. Felicitari pentru recenzia minunata! Ma bucur tare mult ca ti-a placut. Desi preferata mea ramane „O singura minune”, clar „Inger de paza” este mai bine scrisa si mai complexa. (Si, trebuie sa recunosc, a ajuns cam pe acelasi loc cu „O singura minune” in sufletul meu)

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ce frumos ai prezentat cartea! Se vede ca te-a surprins placut. Felicitari, Geo!
    Sper sa mai citim si pe viitor alte carti romantic-suspans , scrise de Alina Cosma. I se potriveste manusa acest gen.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.