Iubirea doare de Jamie McGuire

Titlul original: Something beautiful

Autoare: Jamie McGuire

Editura: Trei

Anul apariției: 2018

Traducerea: Emanuela Ignățoiu – Sora

Număr de pagini: 168

“Deși doare uneori, iubirea învinge întotdeauna…

America Mason, o studentă îndrăzneață la Eastern State University, și unul dintre membrii familiei Maddox, Shepley Maddox, se îndrăgostesc la prima vedere. Relația lor înaintează pas cu pas, deși Shepley ar vrea să grăbească lucrurile și să se căsătorească mai repede cu America. O cere de două ori de soție, dar ea îl refuză și-l roagă să aibă răbdare.

Shepley acceptă situația, însă trei ani mai târziu, când America pare să fie pregătită pentru căsătorie, un accident le schimbă viața și îi face să prețuiască mult mai mult ceea ce au.”

Jamie McGuire a urmat Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma și Autry Technology Center, pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiologie. Este autoarea trilogiei Providence și a seriilor de mare succes Beautiful și Frații Maddox. 

Dulcea uitare, prima carte din seria fraților Maddox, a debutat direct pe locul 1 pe lista de bestselleruri New York Times. De aceeași autoare, la editura Trei, au apărut: Șoapte de iubire; Fericirea mea ești tu; Dulcea uitare și Fericirea începe azi.

“ Jamie McGuire este Regina Haosului în iubire… Retrage-te câteva ore și bucură-te de această mică bijuterie fermecătoare.” — Love N. Books

”Geamurile udate de ploaie începeau să se aburească, îmblânzindu-i trăsăturile. Era cea mai frumoasă și mai tristă ființă pe care o văzusem vreodată. Era puternică și încrezătoare, în timp ce eu o consideram doar fata de lângă mine, cu ochii mari de îngrijorare. 

Shepley și America au fost cuplul care m-a intrigat încă de când am citit “Fericirea mea ești tu” și “Fericirea începe azi”. Acum am ocazia să descopăr cu adevărat, povestea celor doi.

O carte despre iubirea pusă la încercare, despre încredere și prietenie. Se citește ușor, te încântă și te uimește.

Iubirea doare este povestea unei iubiri care era cât pe ce să se sfârșească înainte de a începe. Shepley și America sunt personaje puternice, luptătoare, bine conturate, care te încântă.

Autoarea a reușit să ne ofere o poveste credibilă și intensă, în ciuda numărului destul de mic de pagini.

“După ce că de-abia așteptam ca turul ăla de orientare atât de plictisitor să se termine odată, mai eram stresat și de gândul că o să fac cunoștință cu tipa asta. O auzeam din când în când râzând. Îmi promisesem să nu mă mai uit la ea, dar nu mă puteam abține. Era superbă, avea ochii verzi, mari, și părul lung, ondulat, ca și cum tocmai ieșise din ocean și își lăsase părul să se usuce la soare.”

Shepley se simte atras de America încă de când o vede prima dată.

“— Fă-mi favoarea asta, te rog, mi-a spus printre săruturi. Când o să mergi mai departe, te rog s-o faci cu blândețe.”

Cei doi își încep relația fără a-și acorda timp pentru a se cunoaște mai bine. Că au procedat bine sau nu, rămâne să descoperim.

După șapte luni de relație și o despărțire, cei doi decid să se mute împreună. Poate că este o decizie prea importantă și luată mult prea repede, dar această decizie este luată după incendiul în care Travis și Abby aproape că și-au pierdut viața… dacă vă amintiți această tragedie cu pierderi imense, pe care autoarea ne-a relatat-o în Fericirea mea ești tu și în Fericirea începe azi.

Am apreciat mult faptul că i-am reîntâlnit pe Travis și Abby și pe Trent și Cami, care au apărut ocazional. Asta ne-a arătat că gașca Maddox este încă unită.

O carte deosebit de emoționantă despre iubirea la prima vedere, care, în ciuda greutăților și a piedicilor care-o pune la încercare, rezistă! Rezistă și devine din ce în ce mai puternică.

Dar, planul lor de a se muta împreună este dejucat de părinții fetei. Aceștia scot în evidență faptul că nu-și permit financiar să locuiască împreună fără să lucreze amândoi și astfel, notele ei ar scădea, ceea ce nu ar fi deloc benefic viitorului ei. Și au dreptate!

Mi-ar fi plăcut ca povestea lor să fie mult mai dezvoltată, să primim mult mai multe detalii despre cei doi. Da, este o carte plină de emoții și intensă, dar am simțit că totul s-a petrecut mult prea repede. Pentru o nuvelă e perfect, dar mi-aș fi dorit și mai mult, deoarece povestea lor este o adevărată lecție de viață.

“Se dovedise un lucru extraordinar că trăisem multă vreme alături de verii mei, pentru că acum știam cum să mă port cu cineva atât de tenace cum era America, dar faptul că mă îndrăgostisem de o femeie care avea atâta încredere de sine și care era atât de puternică însemna că trebuia să mă lupt cu propriile slăbiciuni și nesiguranțe.”

Shepley este un dur, dar în același timp este un tip sensibil, care nu-și dorește decât să o aibă pe America în viața lui pentru totdeauna. Iar faptul că fata i-a refuzat până acum două cereri în căsătorie, îl cam sperie.

America este o fată hotărâtă și sigură pe ea, vulcanică, care luptă din toate puterile pentru cei care-i sunt apropiați. Dar, în ciuda hotărârii și a siguranței de sine, iubirea față de Shepley o face vulnerabilă și chiar puțin temătoare.

“Dintr-odată am devenit foarte atent la sertarul noptierei. În el era un singur lucru: o cutiuță de un roșu- închis. În ea era inelul pe care îmi imaginam că i-l pun pe deget, inel pe care urma să-l poarte în ziua nunții noastre, și care ar fi mers perfect cu verigheta. Îl cumpărasem cu doi ani în urmă și i-l oferisem deja de două ori.”

Oare i-l va oferi și pentru a treia oară? Sau nu o va mai cere deoarece se teme că va fi refuzat și de data aceasta?

Plănuiesc o excursie la părinții ei acasă, în ciuda vijeliilor care se anunță la meteo. Iar America speră că va fi din nou cerută de soție… de data aceasta fiind hotărâtă să accepte! Grijile o macină…

”Ține-ți gura închisă, Mare. N-o să te ierte niciodată dacă îi propui tu să vă căsătoriți, chiar dacă și el se gândește la asta.

Poate că nu vrea asta… nu mai vrea.”

Așa să fie oare?

Problemele apărute din cauza nesiguranțelor lor și a lipsei de comunicare ies, în sfârșit, la suprafață. Încep să discute în drum spre părinții ei, cu furtuna urmându-i îndeaproape. Amândoi sunt conștienți că ceva îi reține să comunice deschis unul cu altul. Refuzul de a se căsători cu el — de două ori!— l-a făcut să se întrebe dacă va accepta vreodată; iar pe America — să îi fie teamă că Shepley s-a săturat de ea…

Dar, destinul hotărăște să-i pună la încercare. Pe drum, vine tornada, iar cei doi sunt obligați să-și abandoneze mașina și să se adăpostească sub un pod. O nișă goală, însă, poate adăposti doar o persoană, așa că Shepley o acoperă pe Mare, el rămânând expus…

”Cu ultimele picături de putere, s-a străduit să mă împingă și mai mult în nișă.

Am simțit cum corpul îi este tras de lângă mine. M-a prins și mai strâns în brațe, dar când am început să alunec, mi-a dat drumul de tot și s-a prins cu degetele de beton, rămânând în bătaia vântului.

S-a chinuit un moment să-mi dea rucsacul. Mi l-am pus pe un braț și apoi m-am întins spre el.

— Ia-mă de mână!

Picioarele au început să-i alunece și s-a uitat la mine, cu teroare în ochi:

— Închide ochii, iubito!

Și, cum a spus cuvintele, cum a dispărut, smuls ca și cum nu ar fi cântărit nici un gram. I-am strigat numele, dar vocea mi s-a pierdut în vântul năprasnic.”

Un moment absolut terifiant, în care mi-a stat inima-n loc! Pur și simplu imaginea descrisă este atât de reală și îngrozitoare, de neconceput, rămânând întipărită pe retină. O clipă de cumpănă, care te face să înțelegi cât de fragilă este ființa omenească în fața calamităților naturale…

Căutări disperate, inutilitatea pe care o simți atunci când nu știi dacă persoana iubită este teafără sau rănită grav, dacă mai este…

”— Dacă va spune “nu” din nou, sunt convins că asta înseamnă la revedere.

— Uneori “la revedere” înseamnă o a doua șansă. Asta limpezește lucrurile. Oricum… dacă îți e dor de cineva, asta te ajută să-ți amintești de ce o iubești pe acea persoană.”

Iubirea doare este cartea care te învață despre dragostea și fericirea la care poți ajunge după ce ai făcut o vizită în purgatoriu! La propriu. Dar, te face să realizezi că ești mai puternic decât credeai și că iubirea este cea mai importantă. Că trebuie să profiți de fiecare șansă pe care destinul ți-o oferă. Să nu amâni niciodată nimic, deoarece s-ar putea să nu mai primești ocazia de a întreprinde acel lucru.

Cei doi tineri au învățat din experiența proprie, despre ceea ce trebuie apreciat cu adevărat.

“Eram doar niște oameni care ne luptaserăm pentru fiecare pas înainte, care nu aveam niciun regret și care nu am fi schimbat nimic. Indiferent ce hotărâri luaserăm, prezentul ne arăta că fiecare alegere făcută era corectă. Plânseserăm și fuseserăm răniți și sângeraserăm pe drumul spre fericirea pe care nu ne-o putuseră lua nici focul, nici vântul.”

Nota mea pentru carte este 10.

Publicitate

17 gânduri despre &8222;Iubirea doare de Jamie McGuire&8221;

  1. Ăsta e momentul când spun că „te urăsc, Geo, nu mai dau pe la tine pe blog” 😦 De ce mi-ai amintit de Jamie McGuire???? De ce??? Nu-l pot citit acu, că am altele pe cap. Dar tot o să-l citesc acum, în detrimentul altor lucruri ce le am de făcut :)) De această autoare nu am citit decât Fericirea mea eşti tu, cu ceva timp în urmă. Dar mi-a rămas sentimentul de lectură plăcută, uşoară şi relaxantă. Acum, din vina ta, o să reînnod prietenia cu scrierile acestei autoare. Felicitări pentru recenzie :*

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.