Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas

Titlul original: Devil in spring

Autoare: Lisa Kleypas

Seria: The Ravenels, volumul 3

Editura: Miron

Anul apariției: 2018

Traducerea: Gabriela Anca Marin

Număr de pagini: 366

O fată excentrică rămasă nemăritată…

Majoritatea debutantelor din înalta societate visează să-și găsească un soț. Frumoasa lady Pandora Ravenel are cu totul alte planuri. Tânăra ambițioasă ar prefera să rămână acasă și să se ocupe de mica ei afacere, în loc să ia parte la sezonul londonez. Dar într-o seară, la un bal din înalta societate, se vede atrasă într-un scandal, alături de un străin frumos precum păcatul. 

Un cuceritor cinic… 

După ani întregi în care a reușit să scape de căsătorie, Gabriel, lord St. Vincent, a căzut într-un final în mrejele unei fete rebele care i se pare complet nepotrivită lui. De fapt, ea nici nu vrea să aibă de-a face cu el, dar Gabriel o găsește irezistibilă. Și ar face orice, ar fi în stare să o ia de soție pe Pandora, chiar dacă această căsătorie ar fi un pact cu diavolul. 

Un complot periculos…

Lăsându-se convinsă de farmecele lui Gabriel și de insistențele lui, Pandora este de acord să-i devină mireasă. Dar va descoperi curând că abilitățile ei de femeie de afaceri o vor implica, din întâmplare, într-o conspirație periculoasă — și doar soțul ei o mai poate apăra. Gabriel se pune pavăză în fața adversarilor ei necunoscuți și curând își vor da seama că ceea ce a părut la început o căsătorie de conveniență, se dovedește a fi căsătoria perfectă…”

Cartea de față urmează poveștile de dragoste ale familiei Ravenel după Frumos și cu inima de gheață — povestea lui Devon Ravenel și Vreau să fiu soția ta — povestea surorii mai mari a Pandorei.

Cea mai rebelă dintre surorile Ravenel — Pandora și fiul lui Sebastian St. Vincent, celebrul crai a cărui poveste am descoperit-o în Diavolul în iarnă — Gabriel, sunt senzația sezonului! Acești doi tineri plini de viață, rebeli și ieșiți din tiparul societății, sunt personajele principale ale acestei povești de iubire fermecătoare.

Autoarea Lisa Kleypas a reușit și de această dată să ne ofere o clipă de visare cu ochii deschiși la o poveste din vremuri trecute. O poveste plină de emoție, sentimente ce se simt din fiecare pagină, multă adrenalină și suspans.

O carte pe care o citești ușor și cu plăcere, care-ți oferă clipe de relaxare, iar la final ai un zâmbet imens pe chip.

De asemenea, mi-a făcut mare plăcere să-i reîntâlnesc pe Evie și Sebastian! Cu trecerea anilor, am constatat că aceștia nu s-au schimbat deloc… Iar Gabriel este un demn urmaș al rebelului său tată!

Londra, anul 1876, este cadrul spațio- temporal al cărții. În prim plan, lady Pandora…

”Se plictisea de atâta plictiseală.

Iar Sezonul londonez abia începuse. Trebuia să îndure patru luni de baluri, serate, concerte și dineuri până ce se va închide sesiunea parlamentului iar familiile din lumea bună se vor întoarce la domeniile lor de la țară. Asta însemna cel puțin șaizeci de dineuri, cincizeci de baluri și numai Dumnezeu mai știa câte serate.

Nu avea cum să le supraviețuiască.”

V-am spus eu că Pandora este atipică, nu? Cine nu ar dori să participe la asemenea distracție? Pe vremea când acestea erau la modă și fiecare domnișoară de familie bună abia aștepta aceste sezoane pentru a-și putea găsi un soț demn.

Datorită unui concurs de împrejurări și al unui destin care se amuză pe seama ei, Pandora este compromisă de nimeni altul decât lordul St. Vincent.

“— Pentru Dumnezeu, abia aștept să văd reacția lady-ei Berwick când îi vor da vestea.

— Mă va ucide pe loc, a reușit Pandora să spună, aproape înecându-se din cauza tristeții și a disperării.

— De ce? a întrebat bătrânul.

— Pentru că m-am compromis.

Chaworth a râs în hohote.

— Fată dragă, aș fi tare surprins dacă n-ar dansa de bucurie! Datorită mie, tocmai ai făcut partida anului!”

Am râs în hohote văzând cât de fericit era bătrânul!

Și de aici, situațiile amuzante se țin lanț. Iar discuțiile spumoase dintre cei doi continuă de câte ori au ocazia să se întâlnească. Pe lângă toate acestea, atracția pe care o simte Gabriel pentru Pandora este instantanee și-și face simțită prezența de fiecare dată!

Pentru a le permite celor doi tineri să se cunoască mai bine, mai ales Pandorei, Devon Ravenel este de acord să meargă în Sussex pentru o săptămână, la familia ducelui de St. Vincent.

Se anunță o vizită interesantă!

În șase zile, cei doi tineri ar trebui să se cunoască suficient cât să poată lua o decizie care implică o viață trăită împreună. Discută deschis unul cu altul, își promit sinceritate și păstrarea secretelor aflate.

Mi-a plăcut mult felul cum Gabriel o tratează pe Pandora, cum o ascultă și îi răspunde cu aplomb, iar atunci când aceasta este agitată, încearcă să o calmeze. Chiar se potrivesc acești doi tineri!

“O privea fermecat pe această sirenă care spunea povești și care părea să-i aparțină deja și totuși nu voia să aibă de-a face cu el. Inima îi bătea ciudat, ca și cum s-ar fi luptat să se adapteze unui metronom nou.”

Să urmărești felul în care cei doi gravitează unul în jurul celuilalt, ironiile pe care și le aruncă, felul cum fiecare încearcă să-l descopere pe celălalt este de-a dreptul fascinant. Un dans al cunoașterii, pe o muzică doar de ei auzită!

Diavolul în primăvară este o poveste de dragoste uimitoare, emoțiile și umorul făcând din ea o carte de neuitat.

Aflăm poveștile de viață care le-au marcat trecutul, care i-au făcut să devină oamenii care sunt în prezent.

După ce se căsătoresc, aventurile lor continuă iar pericolele le bat la ușă… Au de înfruntat multe și doar încrederea reciprocă și iubirea îi poate salva.

Vor reuși? Citiți cartea și descoperiți!

Nota mea pentru carte este 10.

12 gânduri despre &8222;Diavolul în primăvară de Lisa Kleypas&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.