Alături de tine de Sherryl Woods

Titlul original: Beach Lane

Autoare: Sherryl Woods

Seria: Chesapeake Shores, volumul 7

Editura: Litera

Traducerea: Iulia Bodnari

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 336

”În comunitatea strâns unită din Chesapeake Shores, toată lumea este nedumerită de adevărata semnificație a întâlnirilor — pe care cei doi nu le consideră, de fapt, întâlniri — dintre Susie O’Brien și Mack Franklin… mai ales că aceștia petrec fiecare minut liber împreună. Când prietenia lor se transformă în sfârșit în ceea ce-și dorea, Susie este în al nouălea cer. Dar chiar când sunt pe cale să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți, Mack își pierde slujba pe care o iubește, iar Susie se confruntă cu un diagnostic devastator.

Însă membrii familiei O’Brien stau întotdeauna unul lângă celălalt în situații de criză. Chiar și Jess, verișoara lui Susie și rivala ei dintotdeauna, devine un susținător înverșunat al acesteia — mai ales atunci când fosta iubită a lui Mack apare în oraș. Mizele sunt mai mari ca niciodată, dar Susie este pregătită să accepte provocarea … atâta vreme cât Mack este acolo, alături de ea.”

”Când vă aflați în căutarea unei povești de dragoste minunate, dar cu provocări cât se poate de reale, Sherryl Woods este întotdeauna la înălțime.” — Kirkus Reviews

Sherryl Woods este autoarea a peste 100 de romane de dragoste și mystery, foarte apreciate de cititori și critici.

Alături de tine ni-i aduce în prim-plan pe Mack și Susie, pe lângă restul clanului O’Brien. O pereche aparte cei doi.

”Bărbații erau blestemul vieții lui Susie O’Brien. Era înconjurată de ei, și toți extrem de încăpățânați, începând cu însuși tatăl ei, Jeff. Pe listă se adăugau unchii ei, Mick și Thomas, frații ei și Mack Franklin, cel mai rău dintre toți, așa că era o minune dacă trecea o zi fără să țipe.”

Sună cunoscut?!

În timp ce Susie este disperată că Mack tărăgănează lucrurile în non-relația lor, acesta se hotărăște în sfârșit să o ceară în căsătorie. Dar apar piedici: datorită restructurărilor, este concediat de la locul de muncă… Nici nu se mai pune problema unei cereri în căsătorie, când el nu are serviciu.

”Însă acum, când perspectivele lui financiare erau atât de nesigure, nu se mai punea problema unei cereri în căsătorie. Nu putea nici să se gândească la căsătorie până nu hotăra ce va face cu restul vieții lui.”

Dar faptul că evită să-i spună lui Susie, că se izolează de restul lumii, asta nu am înțeles. Iar atunci când tânăra află de la părinții ei adevărul… Se simte rănită de faptul că Mack nu a avut suficientă încredere în ea ca să-i spună. Dar este nesigură, deoarece relația lor este cam ciudată: nu sunt iubiți deși ea își dorește, dar nici prieteni se pare că nu sunt.

Deși suferă, până la urmă cei doi stau de vorbă și lucrurile reintră pe vechiul făgaș.

”— Vrei să știi de ce mă obosesc eu cu tine?

Întrebarea păru să o alarmeze.

— Nu sunt chiar sigură că vreau.

— Trebuie să auzi asta, spuse el, dintr-odată solemn. Pentru că îmi oferi stabilitate, mă fascinezi și mă faci să mă simt ca o persoană întreagă, demnă de a fi iubită.”

Dar, cum necazul nu vine niciodată singur, Susie se trezește brusc că are niște dureri abdominale puternice. Ce-i povestește mama ei despre histerectomia făcută după ce l-a avut pe fratele ei Luke, deoarece avea hiperplazie — niște celule anormale în uter, aceasta devine cu adevărat îngrijorată… Merge la un control de specialitate mai mult din dorința de a-și liniști mama, dar devine cu adevărat speriată atunci când acesta îi cere să mai facă alte seturi de teste specifice înainte de a pronunța un diagnostic.

Suspansul volumului de față crește, tensiunea se acumulează și ne ține cu sufletul la gură. Sherryl Woods a reușit să rupă puțin tiparul, de data aceasta vorbindu-ne despre impactul unei boli grave asupra femeii, despre lipsa comunicării între parteneri, despre rănirea celor din jur tocmai prin menținerea tăcerii.

Alături de tine ne ține cu sufletul la gură cu fiecare rând citit. Să vedem aceste emoții interioare, modul în care atât Mack cât și Susie aleg să reacționeze crezând că fac ceea ce cred ei că e mai bine pentru persoana iubită, ne oferă o perspectivă nouă. Din experiența lor avem multe de învățat.

”Susie se simțea deja de parcă ar fi așteptat o viață, dar în seara asta, stând în bucătăria primitoare a bunicii ei, cu Mack dormind în camera de alături, se simți pentru prima dată plină de speranță. Chiar dacă viitorul ei era atât de nesigur, se simțea plină de speranță.”

În continuare am admirat-o pe Nell O’Brien, bunica puternică și care are întotdeauna o vorbă bună pentru fiecare membru al familiei. Este o irlandeză hotărâtă, cu încredere în Dumnezeu. Și o femeie care știe cum să pună lucrurile în mișcare. Iar ceea ce a plănuit pentru cei doi tineri demonstrează o încredere imensă că viitorul lor este împreună.

De asemenea, mi-a plăcut Shanna — soția lui Kevin, care se dovedește a fi o prietenă formidabilă pentru Susie, capabilă să-i spună și când greșește, nu doar când totul merge bine.

Se căsătoresc înainte de aflarea rezultatelor biopsiei, care sunt necruțătoare: cancer. Recomandat: scoaterea ovarelor. O lovitură șocantă, dureroasă, care le produce durere atât lui Susie cât și lui Mack. Dar sunt deciși să lupte din toate puterile:

”Mack o prinse de după umeri și o trase mai aproape.

— O să avem o viață lungă împreună, Susie o’Brien Franklin. Contez pe asta.”

Este impresionant modul în care clanul O’Brien interacționează, viteza cu care izbucnesc certurile dar și modul în care se sprijină reciproc. Sunt mândri și uniți.

Mack se hotărăște să pună bazele unui ziar în Chesapeake Shores, ceea ce ar fi un lucru benefic pentru comunitate. Dar, pentru asta are nevoie de girul băncii, ceea ce presupune un plan bun de afaceri. Numai că, Layla, care este președinta băncii, îi cere un plan de afaceri ceva mai concret.

Se pare că sosirea lui Kristen în oraș pentru a lucra cu Mack la ziar produce ceva valuri. Pare dornică să îl recâștige pe Mack, dar acesta îi spune clar care sunt limitele.

Cu siguranță vor exista ceva valuri din direcția aceasta. Cât de înalte? Ce dezastre vor stârni? Aflați citind cartea.

Mi-a plăcut că autoarea Sherryl Woods a introdus și o poveste în plan secundar, ce-l are în centrul ei pe fratele lui Susie: Matthew…. dar această poveste vă las pe voi să o descoperiți.

Alături de tine este o întreagă încrengătură de emoții și sentimente diverse, piedici menite să testeze iubirea, momente tensionate și clipe de suspans ce se joacă cu tensiunea noastră. Iar toate acestea îi au în centru pe cei doi eroi ai noștri, dar întregul clan O’Brien și familia extinsă iau parte la fiecare moment important din viața fiecăruia.

”— Ei bine, din fericire, eu am destulă credință pentru amândoi. Susie e o femeie puternică și te iubește prea mult ca să te lase acum, când viața voastră împreună de abia a început.

Mack auzi cuvintele și absorbi încrederea cu care erau rostite, ca un însetat care soarbe ploaia. Se luptă să creadă la fel de mult ca Nell. Credea în Susie. Credea în ei. Spera că asta era de ajuns.”

Cancerul de ovare și chimioterapia lui Susie aduc schimbări dramatice pentru aceasta, nesiguranțe în ce privește aspectul său, iar Mack se dovedește fix bărbatul de care are nevoie. Sentimentele lor creează o legătură puternică între ei, întărită și mai mult de problemele acestea cărora trebuie să le facă față.

Cred că, dintre toate volumele seriei, Alături de tine a adus în atenția cititorului problema spinoasă a bolilor necruțătoare, a confruntării cu moartea. În mod efectiv, am înțeles efectul pe care aceste boli îl au asupra psihicului, dar am apreciat și susținerea celor din jur, care dau forță celui bolnav. Cred că a fost cartea cu cel mai mare impact emoțional de până acum.

Să îi văd luptând împreună pe Susie și Mack, susținându-se unul pe altul atunci când sunt în pragul colapsului, mi-a dat speranță și încredere în forța iubirii adevărate.

O lectură deosebită!

7 gânduri despre &8222;Alături de tine de Sherryl Woods&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.