Adevărata victorie e după meci de Lexi B. Newman

Titlul: Adevărata victorie e după meci

Autoare: Lexi B. Newman

Seria: Meciurile dragostei, vol. 1

Editura: Stylished Books

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 544

”Alice WhiteHall — înlocuitoarea decanului — întâmpină dificultăți cu un student încă din prima seară petrecută în campusul Universității Columbia, forțând-o pe aceasta să-și intre în drepturi și să amenințe cu desființarea Frăției Kappa Sigma, din care face parte și Roman Hunter. Doar că atracția dintre cei doi, care se face simțită încă din prima clipă și vine ca o palmă dură peste fețele lor, e mult mai greu de ignorat decât vor ei să accepte, aducându-i pe aceștia în situații tensionate și făcându-i să se comporte copilărește până în momentul în care sunt amândoi capabili să mărturisească ceea ce simt.

Echipa Little Lions, sponsorizată de însăși echipa Lions, este totul pentru Roman Hunter, student în ultimul an, care vine tocmai din Washington pentru a pune mâna pe contractul cu echipa preferată, pus la bătaie pentru finala campionatului universitar de fotbal american. Însă apariția lui Alice în viața lui îl face să înțeleagă că victoria nu ține neapărat de câștigarea campionatului și a contractului. Adevărata victorie de după meci e întotdeauna mai dulce.”

Lexi B. Newman este o tânără autoare cu un potențial enorm, talentată, a cărei imaginație ne uimește cu fiecare nouă carte.

Seria Meciurile dragostei ne introduce în mediul academic, în lumea echipelor universitare și a fotbalului american. Despre acest sport recunosc că nu știu foarte multe…

Roman Hunter, un tip cu mult tupeu, sigur pe el și ușor îngâmfat este personajul principal al acestui prim volum al seriei.

“— Că e o ticăloasă înfumurată și o nesimțită? mai mult întreb, decât o afirm.

(………….)

— E Alice WhiteHall! exclamă, aruncându-și brațele în aer, ca să-și exprime exasperarea. Îl înlocuiește pe bătrânul WhiteHall. E fiica lui și e noul decan!

Oh, rahat! Chiar am pus-o!”

Astfel se aprind primele scântei între Roman și Alice… Și cum sunt încăpățânați, sunt dispuși să facă orice pentru a avea ultimul cuvânt.

Adevărata victorie e după meci este o carte cu mult umor, un young-adult plin de emoții, care relaxează cititorul și-i aduce un zâmbet pe chip.

E greu să fii decan al unei universități când ai doar 25 de ani iar studenții sunt doar puțin mai tineri ca tine… aici sunt de acord cu Alice. Îi va fi foarte greu să se impună în fața lor. După cum o dovedește și interacțiunea cu Roman.

Scânteile dintre cei doi, spiritele aprinse și ironiile sunt exact ceea ce face deliciul acestei cărți!

“Ochii lui căprui sclipesc în lumina neonului aflat deasupra noastră, iar eu înghit în sec, întrebându-mă în sinea mea ce naiba se întâmplă cu mine. Nu-mi place cum mă privește. De fapt, nu-mi place ce simt când mă privește; furnicături într-un loc în care nu ar trebui să le simt. Cel puțin nu în privința lui.”

Farsele pe care și le fac unul altuia nu prea sunt conforme statutului decan – student. Cu toate acestea, nici unul dintre ei nu poate înceta. Iar atracția dintre ei se simte de la distanță.

Adevărata victorie e după meci e o lectură ușoară și lejeră, relaxantă, care-ți îmbunătățește starea de spirit.

Deși sunt conștienți că o relație între ei este momentan imposibilă, nici unul dintre ei nu este capabil să-și țină emoțiile în frâu. De aici și situațiile amuzante în care se trezesc cei doi.

În călătoria cu autocarul spre un meci important, Alice merge alături de bunul ei prieten din facultate — Collin. Iar Roman este gelos pe fiecare atenție și atingere pe care Alice o primește din partea acestuia. Mai ales după sărutul fierbinte pe care l-au schimbat chiar în dimineața aceea…

Când, în sfârșit, cedează tentației, par să se mai liniștească… până când sunt surprinși de Collin, care iscă un adevărat scandal. Apoi, o invitație la cină care se soldează cu apariția lui Roman după vreo 3 ore întârziere…

“Probabil asta are legătură cu faptul că am întârziat și am lăsat-o să creadă că m-am jucat cu mintea ei, pe când eu alergam de îmi ieșeau ochii și mai că am fost luat pe capota unei mașini, toate doar ca să ajung aici.

Și a fost cât pe ce să o pierd. Nu cred că m-ar fi iertat.”

Ceea ce este cu adevărat uimitor este revelația lui Roman:

“Poate că înainte de asta, nu-mi păsa ce credeau fetele despre mine, însă cumva, părerea lui Alice a devenit importantă. Mult prea importantă.”

Oare să fie Roman cu adevărat pregătit pentru o relație serioasă?

Întoarcerea în campus îl pune pe tânărul Roman în situația de a-și ascunde sentimentele de colegii din Frăție pentru a proteja reputația lui Alice. Tânărul este îndrăgostit de fată și are de luptat pentru a o convinge și pe aceasta.

Volumul Adevărata victorie e după meci a fost o lectură care m-a energizat, m-a binedispus și m-a făcut să mă emoționez.

Drumul spre maturizare și spre realizarea lucrurilor care contează cu adevărat în viață, nu este niciodată ușor. Dar odată străbătut, la final, poți să te consideri un om împlinit!

Bineînțeles că nu decurge totul atât de ușor și lin!

O studentă obsedată de Roman îi fotografiază pe aceștia dormind împreună și îl șantajează… Băiatul, pentru a nu o expune bârfelor că decanul are de-a face cu un student, se desparte de ea. Chiar dacă știe că o rănește. Iar imaginea durerii ei îl bântuie și-i produce și lui suferință.

Deși viața lor este un haos și relația este abia la început, cei doi sunt suficient de curajoși sau … nebuni — încă nu-mi dau seama care dintre variante — încât să se arunce cu capul înainte:

“— Vom trăi și vom vedea! În clipa asta nu-mi pasă. Nu-mi pasă nici dacă îmi spui că ești sărac lipit, că mașina ta e închiriată, că ai datorii cu carul și că vom trăi toată viața într-o cutie de carton! Te iubesc și vreau să ne căsătorim!”

Știam că autoarea Lexi B. Newman are talent și este amuzantă, dar volumul de față este pur și simplu o împletitură măiastră de haos și situații ce stârnesc hohote de râs, condimentat din plin cu emoții intense.

Atunci când te lovește dragostea, te lovește din plin. Pe Roman și Alice i-a lovit clar: se vor căsători și vor avea și un copil… De parcă destinul a vrut să se asigure că cei doi vor rămâne împreună!

Mi-a plăcut mult coperta, inspirată și atractivă. Am apreciat faptul că volumul de față are puține greșeli, chiar dacă puteau fi evitate cu o mai atentă corectare.

Cu un stil fluid, multe situații în continuă mișcare, adrenalina este cea care menține cititorul atent. Singurul aspect care nu mi s-a părut absolut deloc veridic este faptul că eroina, la 25 de ani, are funcția de decan suplinindu-și tatăl… nu este deloc credibil. Pentru a ajunge decanul unei universități trebuie să ai vechime, experiență, sprijinul unei comisii…

Două firi explozive, foarte ușor iritabili și mereu puși pe harță, tinerii noștri par a avea genul de relație căreia nimeni nu i-ar da nici o șansă.

Fiecare își dorește ca celălalt să își sacrifice visul de-o viață în numele iubirii, deci, ce șanse poate avea un asemenea cuplu?

Pentru a descoperi finalul acestei povesti frumoase, nu trebuie decât să citiți cartea.

Multumesc autoarei pentru exemplarul oferit spre recenzie.

16 gânduri despre &8222;Adevărata victorie e după meci de Lexi B. Newman&8221;

  1. Multumesc pentru recomandare! Bineinteles ca nu e deloc credibil sa fii decan la 25 de ani 😀 Presupun ca romanul isi propune sa fie o comedie romantica, deci de aici rezulta situatii care mai de care mai iesite din comun. Cam ca in comediile lui Adam Sandler. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eram convinsa ca Lexi va da lovitura si de aceasta data. Imi place tare mult scriitura ei. Umorul este cireasa de pe tort. Ma bucur ca am seria.
    Felicitari pentru recenzie, Geo!
    Felicitari autoarei!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.