Verity de Colleen Hoover

Titlul original: Verity

Autoare: Colleen Hoover

Editura: Epica Publishing House

Traducerea: Cristina Buzoianu

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 336

”Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai estecapabilă s-o ducă la bun sfârșit, Lowen nu poate să refuze oferta. Astfel, ajunge la reședința Crawford, cu intenția de a sta câteva zile — atât cât să caute prin haoticul birou al lui Verity orice notițe și posibile schițe de care ar avea nevoie ca să înceapă să scrie următoarele romane. Dar, cu cât petrece mai mult timp împreună cu Jeremy, cu atât mai puțin se grăbește să plece.

În biroul soției, Lowen găsește un manuscris ascuns. O autobiografie conținând mărturii îngrozitoare, inclusiv adevărul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevăr care, dacă i-ar ajunge la cunoștință lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatăl deja îndurerat. Lowen decide să păstreze secretul despre manuscris, îngăduindu-i lui Jeremy să continue să creadă că Verity este nevinovată. Însă, pe măsură ce sentimentele lui Lowen pentru tatăl și soțul devotat se adâncesc, ea începe să se întrebe dacă a nu-i dezvălui și lui ce-a aflat este în interesul ei.”

”Captivantă și neașteptată. Imposibil s-o lași din mână.” — Claire Contreras, autoare bestseller Caleidoscopul inimilor

”Suspans la superlativ cu un autentic puls à la Colleen Hoover.” — Tarryn Fisher

Verity este ultimul roman al autoarei Colleen Hoover apărut la noi. Un roman mai intens, diferit de tot ce am citit scris de ea până acum. Suspans, adrenalină, emoții, toate împletite într-un mod unic.

Povestea începe cu totul neașteptat, când Lowen este martora unui accident produs pe trecerea de pietoni. Atunci, un bărbat o ajută să-și revină din șoc…

Lowen este o tânără destul de timidă, închisă în ea, care nu prea are prieteni. Tânăra își reîncepe viața după ce, timp de un an de zile, a avut grijă de mama ei care a decedat de curând.

Jeremy, bărbatul care a ajutat-o, se dovedește a fi soțul unei celebre scriitoare. Bărbatul a avut parte de propriile tragedii, mai ales când a fost nevoit să scoată din apă trupul neînsuflețit al propriei fiice. Tot în acest accident, soția a suferit diferite leziuni… Tragedia acestei familii este și mai complexă, aflam că au avut două fetițe gemene, iar ambele au decedat în situații stranii.

În orice caz, Lowen este de acord să continue seria cărților începute de Verity Crawford. Astfel că, pornește spre casa acesteia pentru a cerceta notițele autoarei. Ceea ce descoperă în biroul acesteia, transformă cartea într-un adevărat roman de mister, suspansul fiind cel care este la cele mai înalte cote.

“— Accidente sau nu, familia asta evident are ghinion și o mulțime de traume emoționale, deci trebuie să fii atentă.”

Pe drum spre casa lui Verity ascultă varianta audio a primului volum al seriei, ceea ce o face să devină nesigură pe abilitatea ei de a continua seria.

“Mă tem că această experiență va fi mai rea decât mi-am imaginat. Mie nu-mi citește aproape nimeni cărțile, așa că nu trebuie să îndur prea multe recenzii negative.”

Colleen Hoover oferă cititorilor un roman cu totul diferit de ceea ce a scris până acum, complet captivant, trecând cititorul prin diverse stări emoționale.

Verity s-a dovedit a fi mai mult decât m-am așteptat!

Cercetând biroul lui Verity pentru a descoperi eventuale idei și însemnări cu privire la ultimele volume ale seriei, Lowen găsește ceva cu mult mai interesant: autobiografia autoarei! O biografie interesantă, o radiografie ce ne permite să cunoaștem anumite fațete ale acesteia, să întrezărim o anumită oglindire a minții autoarei. Este ușor înspăimântător ceea ce descoperă Lowen, mai ales că încă nu-și dă seama cât este realitate și cât este ficțiune.

“Dar, apoi, noaptea în care ne-am logodit a devenit noaptea în care am rămas însărcinată.

Și de aici încolo totul a devenit realitate. Măruntaiele autobiografiei de față. Acesta este punctul în care alți autori s-ar descrie într-o lumină mai bună, în loc să se supună unei radiografii.

Însă, în locul spre care ne îndreptăm nu există lumină. Acesta este ultimul avertisment.

Urmează numai întuneric.”

Și ce întuneric!

Cu cât citește mai mult din biografia lui Verity, Lowen este din ce în ce mai șocată. Noi la fel.

Doar o minte distorsionată poate fi geloasă pe proprii copii. O minte absolut diabolică poate concepe să încerce să își avorteze proprii copii pentru a se asigura că rămâne cea pe care soțul o iubește cel mai mult…

Uimitor! O carte care ne poartă spre zona mai întunecată a psihicului uman, o poveste care ne menține la granița fină dintre real și imaginar.

“Aș putea să fac o pasiune pentru un bărbat care este atât de devotat soției sale bolnave, încât este prea orb pentru a vedea pe oricine altcineva sau altceva. E prea orb pentru a vedea cine este cu adevărat soția lui.”

Jeremy este cu atât mai mult de apreciat!

În ciuda defectelor soției, este un bărbat care iubește profund și care își adoră copiii, judecând după modul în care se comportă cu băiețelul său, Crew!

Nu am crezut că autoarea va scrie vreodată un thriller psihologic, dar cartea aceasta este pur și simplu senzatională!

Fiecare personaj în parte este atât de bine conturat, pare atât de real încât te aștepți să interacționezi cu unul dintre ei în orice moment.

Lowen este naratorul, din punctul ei fiindu-ne redată povestea. Intensă, plină de suspans, o trecere rapidă de la sentimentele ce-și fac apariția între ea și Jeremy, la groaza pe care o transmite câte un nou capitol citit din biografia lui Verity.

Pur și simplu avem senzația unei balanțe care se mișcă constant fără a reuși să stabilească care taler este mai greu.

O poveste intensă, care ne ține cu sufletul la gură de la început și până la sfârșit.

Nota mea pentru carte este 10.

23 de gânduri despre &8222;Verity de Colleen Hoover&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.