Puntea suspinelor. Bumerangul trecutului de Nieves F. Joy

Titlul: Bumerangul trecutului

Autoare: Nieves F. Joy

Seria: Puntea suspinelor, volumul 1

Editura: Berg

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 372

”O carte despre puterea iubirii, despre forța fiecăruia de a-și crea propriul destin clădind pe ruine.

O dragoste mistuitoare pusă în contextul unui război al familiilor, care pare că nu va lua sfârșit niciodată.” — Vera Maxfield

”Nieves F. Joy scrie cu fervoare și abnegație. Nu sunt la prima lectură a ei și pot spune că-i ador stilul alert și variat. Combinația de dragoste, ură și teroare face ca lectura să devină una palpitantă.

“Puntea suspinelor” este o poveste vie, care arde, mistuie, apoi scormonește în cenușă. Dar oare, deși a ars, cenușa trecutului poate fi spulberată de vânt, sau încă mocnește, riscând să izbucnească într-un incendiu de proporții?

O veți descoperi pe Teresa Hamilton și veți trăi alături de ea durerea, disperarea, dragostea, pasiunea și extazul — toate urcând la superlativ. Pe de altă parte, Chad Cadieux — personajul masculin, este cel care își reneagă dragostea pentru ea, inoculat fiind de intrigile vechi țesute între familiile lor, de secretele bine ascunse, de setea de putere și răzbunare.

Incitant, nu-i așa?

Sunteți curioși dacă cei doi vor trece puntea suspinelor împreună?

Nu vă spun mai multe. Vă las pe voi să descoperiți dacă izbăvirea mai poate fi posibilă într-o lume marcată de un trecut tenebros.” — Georgiana Vâju

Nieves F. Joy este autoarea care mi-a captat interesul cu scrierile sale pe Wattpad, apoi m-a convins că este un autor cu mult potențial atunci când a publicat Suflet rebel, Suflet dezrobit.

Puntea suspinelor. Bumerangul trecutului este o lectură solicitantă din punct de vedere emoțional, alertă și plină de suspans, cu puternice accente de romance dar și thriller. Cu personaje puternice, bine conturate și credibile, autoarea ne introduce în mrejele unei dușmănii vechi care riscă să distrugă două destine. 

Seria “Puntea suspinelor” este povestea surorii gemene a Raisei— pe care o cunoaștem din seria “Paradoxul iubirii”. Teresa este eroina principală. 

O poveste plină de hopuri, de piedici ce apar în calea cuplului Teresa – Chad, piedici ce sunt urmate de durere și suferință. De unele se fac ei înșiși vinovați. Altele, au fost peste puterea lor de control. 

“Vocea îi e un vortex care mă scufundă în cea mai adâncă beznă, cu fiecare breșă pe care-o fac cuvintele ei în scutul pe care mi l-am ridicat în fața tuturor obstacolelor ce-au stat între mine și prima mea iubire adevărată. O beznă din care nu voi mai ieși niciodată mă cuprinde, dizolvându-mă ca ființă, împietrindu-mă. O beznă unde sunt condamnată. Una în care păcatul meu e capital. În care voi fi mereu singură și ostracizată, deoarece la ființa care se zbate să trăiască în pântecul meu eu nu renunț, chiar de-aș arde în focul iadului.”

O poveste despre secrete tăinuite cu grijă ce fac prăpăd în viețile celor din jur. O luptă cu viața însăși. 

Teresa este eroina care face greșeli, care se ridică din propria cenușă și încearcă să-și reconstruiască viața. 

Însărcinată, cu contracții din ce în ce mai puternice, Teresa îl caută pe Chad doar pentru a descoperi că acesta și-a văzut mai departe de propria viață. Debusolată, lipsită de speranță, încearcă să se sinucidă aruncându-se de pe pod, doar pentru a fi salvată de Dylan Hattaway. Dar, deși salvată fizic, psihic decade. Ajunge o înrăită consumatoare de droguri capabilă de aproape orice pentru o nouă doză. Bântuită de amintiri care-i produc bucurie și tristețe în același timp, tânăra încearcă să-și încheie socotelile cu viața…

Două familii care se urăsc, prietena ei moartă în accidentul de mașină din care ea a fost salvată de Chad, dureri, coșmaruri care nu-i dau pace, suferința după despărțirea de Chad, relația distrusă cu părinții și cea aproape inexistentă cu sora ei geamănă; toate ne sunt prezentate într-un mod direct, dur și sincer de autoarea Nieves F. Joy. 

“Aș fi fost capabilă să-mi abandonez familia. Să mă rup de ei și să-mi cresc copilul împreună cu Chad, chiar și după dispariția tragică. Am fi fost poate fericiți.”

Dar propria ei mamă i-a distrus orice șansă prin relevarea faptului că ea și Chad sunt frați vitregi… și de atunci trăiește acest calvar din care nu poate scăpa. 

“Coșul pieptului se dezmembrează, nu mai pot să-mi repornesc respirația și întunericul mă prinde în ghearele lui, anihilându-mi orice stimul.

Fiul meu a fost cu mine în mașină… N-a fost o iluzie… Hristoase, ce-am făcut?”

Reîntâlnirea dintre Teresa și Chad este un șoc enorm pentru acesta, care era convins că tânăra i-a avortat copilul. Nu reușesc să discute prea mult, fata cerându-i o amânare de două zile pentru a-i putea furniza toate detaliile. 

Autoarea ne relatează povestea din punctul de vedere al Teresei, având totuși și o privire de ansamblu asupra întregii situații din punctul de vedere al lui Chad. 

Când ceva merge spre bine în viața Teresei, apar probleme în viața surorii ei gemene… Astfel, avem parte de suspans și tensiune de la început și până la sfârșit. Fără pauză. 

Puntea suspinelor. Bumerangul trecutului are o acțiune complexă ce se desfășoară pe mai multe planuri, suficient de încâlcită încât să ne mențină mereu în alertă pentru a nu pierde nimic important, având în centru două personaje care au propriile traume din trecut și care sunt nevoite să se lupte cu diferiți monștrii pentru a putea avea parte de o viață liniștită. 

Se pare că dușmănia dintre familiile lor ascundea secrete și minciuni teribile, ce aproape le-au curmat orice șansă la fericire. 

“— Atunci când ai încredere în femeia ta și femeia ta are încredere în tine. Atunci când tu o iubești și ea te iubește pe tine. Atunci când începi să te îndepărtezi și ea se îndepărtează de tine. Îți place sau nu, amice, atitudinea ei față de tine reflectă comportamentul tău față de ea. A plătit cu aceeași monedă cu care tu ai încercat s-o răscumperi!”

Momentul aflării adevărului o eliberează pe Teresa de o povară imensă de pe umerii ei. Acum trebuie să-i împărtășească adevărul și lui Chad. 

Suspans, secrete și minciuni… Emoții din belșug. O lectură dură, crudă, de impact. O poveste care ne prinde în mreje de la început și până la sfârșit. 

Mulțumesc autoarei Nieves F. Joy pentru exemplarul oferit spre recenzie. 

17 gânduri despre &8222;Puntea suspinelor. Bumerangul trecutului de Nieves F. Joy&8221;

  1. Îți mulțumesc, deși niciodată nu voi avea suficiente cuvinte care să redea toată recunoștința mea pentru fiecare brânci pe care mi l-ai dat când simțeam că nu mai pot, pentru fiecare sfat înțelept, pentru toată încrederea pe care m-o acorzi necondiționat.
    Te cuprind stâns!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.