Seria “Scandaluri și ticăloși” de Sarah MacLean

Titlul original: Scandal & Scoundrel

Autoare: Sarah MacLean

Editura: Litera

Colecția: Iubiri de poveste

@ Cucerirea unui libertin / The Rogue Not Taken

O lectură amuzantă și-n același timp emoționantă. Tipică autoarei Sarah MacLean.

Sophie Talbot este una dintre cele cinci fiice ale unui miner proaspăt devenit conte, care nu sunt acceptați în societate de aristocrații cu sange albastru. 

După un scandal în ochii acestor nobili care o repudiază, Sophie este hotărâtă să meargă acasă… doar că situația este dată peste cap de marchizul Eversley, cu a cărui trăsură hotărăște să călătorească fraudulos… 

Astfel, dintr-o eroare, începe aventura vieții ei! O aventură care promite să-i aducă eliberarea și libertatea după care tânjea de când a fost sechestrată în Londra. 

Sunt absolut savuroase dialogurile celor doi, care se înțeleg precum șoarecele cu pisica. Sunt hotărâți să-și demonstreze unul altuia că nu se suportă unul pe celălalt, că se detestă reciproc. Atât de mult încât se îndrăgostesc unul de celălalt! 

Doar că, până să-și recunoască sentimentele, avem parte de o mulțime de aventuri palpitante, de o atracție fulgerătoare și de multă pasiune arzătoare. 

Apoi urmează un trecut ce trebuie depășit, un adevăr ce pare minciună în ochii unui suflet deja rănit, înainte de a putea fi vorba despre o șansă cât de mică la fericire. 

 

@ Un scoțian la Londra / A Scot in the Dark

Pe Alec, ducele de Warnick, îl cunosc încă din primul volum al seriei. Și încă de atunci mi-a stârnit curiozitatea. 

Un munte scoțian, parcă dăltuit în piatră, veșnic glumeț și pus pe șotii. Asta, până când primește o notificare precum că ducatul are o pupilă despre a cărei existență nu a fost informat, iar aceasta are acum nevoie de protecția lui. 

Astfel, sosește la Londra, unde are parte de surprize una peste alta, surprize ce-i dau complet viața peste cap. 

O cunoaște pe Lily, o tânără deosebit de frumoasă, care a reușit să îl subjuge dintr-o privire, chiar dacă, la prima vedere, cei doi par a nu se înțelege absolut deloc. 

Odată ce descoperă care este scandalul în care tânăra este implicată, ducele nostru este hotărât să o căsătorească înainte ca întreaga Londră să afle că această tânără a pozat nud unui artist. 

Avem parte de o gamă variată de emoții și aventuri ce ne permit să îi cunoaștem pe cei doi, să le aflăm cele mai bine păzite secrete și să fim martorii luptei lor contra atracției care-și face simțită prezența. 

Ca orice scoțian destoinic, Alec luptă din toate puterile, dar la final cedează pe altarul iubirii pe care i-o oferă Lily. 

O lectură plină de savoare, umor, emoții profunde și răni ale trecutului pe care împreună reușesc să și le vindece. 

@ Ziua ducesei 

Deși fiecare volum al seriei mi-a plăcut mult, recunosc că povestea dintre Sera și Mal m-a impresionat.

Un memorial al durerii. Două persoane care se îndrăgostesc și care, din cauza unei greșeli, nu reușesc decât să își provoace reciproc suferință. Asta până când destinul le dă o ultimă lovitură… lovitură care o face pe Sera să plece în lumea largă, în încercarea de a-și obloji inima distrusă și de a-și găsi libertatea. După trei ani de absență revine la Londra, în plină sesiune parlamentară, pentru a cere divorțul! Într-o perioadă în care femeile nu aveau entitate juridică, nu erau luate în considerare… 

De aici avem parte de o adevărată aventură. Un duce hotărât să își păstreze ducesa, care nu realizează decât spre final că nu i-a spus niciodată că o iubește… iar atunci când o face, Sera pur și simplu nu îl crede. Și nu este de mirare dacă te gândești cât de mult i-a greșit acesta propriei soții. 

Emoții intense, dureri și lacrimi, suferințe de ambele părți; pe toate acestea ni le oferă autoarea Sarah MacLean în această poveste fascinantă, o lecție de viață despre suferințele din dragoste, despre lipsa iertării și a comunicării. 

Prin această poveste am descoperit o eroină puternică, mândră, care este capabilă de multă suferință și iubire, dar știe cât poate accepta să sufere și unde anume trebuie să pună piciorul în prag. Aceasta este Sera! Mal, ducele de Haven, îndrăgostit până peste cap de soția sa, care, atunci când descoperă că aceasta a plănuit să îl prindă în capcană, efectiv o ia de soție dar preferă să trăiască vieți complet separate… Nici o clipă nu se gândește că, poate tânăra îl iubește cu adevărat. 

Astfel că, în volumul de față avem parte de multe revelații și conștientizări din partea acestuia, realizând cât de mult i-a greșit ducesei sale, în ciuda iubirii imense pe care i-o purta. 

O serie pe care v-o recomand cu drag. 

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Seria “Scandaluri și ticăloși” de Sarah MacLean&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.