Regăsirea discurilor solare de Nicoleta Tudor

Titlul: Regăsirea discurilor solare

Autoare: Nicoleta Tudor

Seria: Triunghiul de foc, volumul 2

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 274

”Cel de-al doilea volum din trilogia Triunghiul de foc, “Regăsirea discurilor solare” vine cu o încărcătură puternică de suspans, magia se amplifică, răul prinde puteri, demonii se materializează, lupta familiei Brădulescu purtându-se la un alt nivel. Cine va învinge în această luptă, unde izbânda este când de partea răului, când de partea frumoasei familii pe care am întâlnit-o în “Triunghiul de foc”, veți afla răsfoind acest minunat volum, care vă va purta pe tărâmuri nebănuite.

Nicoleta Tudor ne-a obișnuit cu un stil, unde căldura și blândețea autoarei se simte în fiecare frază.

Volumul “Regăsirea discurilor solare” vă va surprinde la fel de plăcut ca și primul volum din serie, “Triunghiul de foc”. Ca și în primul volum, stilul autoarei care ne face să avem speranța că binele învinge întotdeauna, predomină. Nu lipsesc vrăjitoriile și ritualurile, iar dialogurile dintre surori sunt absolut delicioase și amuzante. O carte în care întâlnim iubire, fantezie, intrigă, suferință, bucurie și suspans la cote maxime. O carte pe care o recomandăm din suflet!” — Delicatese Literare

Nicoleta Tudor este o autoare pe care am îndrăgit-o încă de la prima carte citită. O autoare care îți bucură sufletul, te face să simți o gamă variată de emoții și te poartă în aventuri deosebite, învăluite în speranță. 

După un prim volum al seriei care m-a încântat, am fost curioasă să descopăr această continuare, despre care am auzit doar vorbe de bine. 

Deși am primit cartea cadou de la prietena mea, până acum nu am reușit să o citesc. Dar, acum este momentul ei! 

Încă din primul capitol călătorim în trecut, pe vremea când vrăjitoarele erau torturate și decapitate, când era nevoie de o simplă mărturisire pentru a acuza pe cineva… Aici o întâlnim pe Ilinca și mama acesteia, care sunt cât pe ce să fie acuzate de vrăjitorie. 

“— Femei nesăbuite, pe ce lume trăiți? Nu vedeți că sunt omorâte femei pentru mai puțin decât ce ați făcut voi? Cum să veniți aici cu buzunarele pline de astfel de ierburi? Vi s-a urât cu viața?!

Ilinca nici nu putea vorbi. Îl privea doar cu ochii mari, speriați, conștientizând tragedia de care tocmai scăpase. Dumnezeu îl scosese în calea lor pe tânărul preot să le ia apărarea și să le scoată de acolo.”

Povestea din trecut, a Ilincăi și a lui Luca, am fost curioasă să o descopăr încă de la început. O poveste plină de suspans, emoție și pericol, care nu a avut un final fericit. O poveste impresionantă! 

Ilinca și Luca sunt doi tineri cărora timpul le-a luat-o înainte, care s-au cunoscut prea târziu pentru ca povestea lor de dragoste să nu fie condamnată… Dar, atunci când aceste suflete s-au întâlnit, destinul nu le-a mai permis să se despartă.

Astfel, pașii ne sunt purtați de autoarea Nicoleta Tudor prin această poveste plină de durere și tristețe, de o iubire interzisă. 

“În acel moment, au fost amândoi scuturați de un frison puternic, de o senzație puternică de deja-vu. De parcă pielea lor era îngemănată și acea atingere era ceva ce se mai întâmplase de mii de ori.”

Asistăm la lupta fiecăruia dintre ei cu propriile sentimente, observăm că dragostea crește în inimile lor indiferent de piedicile care îi despart. O dragoste interzisă, o pasiune arzătoare căreia îi cad pradă Ilinca și Luca, o sarcină… și planuri de nuntă. O nuntă pe care nu și-o dorește, dar este nevoită să o accepte. O viață de chin și durere de dragul fiicei ei… O poveste pe care vă las să o descoperiți. 

“Să ardă focul,

Să le fie lumină,

Până când sufletele lor

Înapoi or să vină

Să se stingă lumina, când vor veni

Când sufletele lor, se vor liniști,

Așa este, și așa va fi.”

Regăsirea discurilor solare este un volum împărțit în două părți: prima ne prezintă trecutul învolburat al celor doi tineri, a doua parte este prezentul familiei Brădulescu. 

Natalia se pregătește de nuntă cu Sebastian. În noaptea dinaintea nunții are parte de o mulțime de vise stranii, atât ea cât și surorile sale. 

“Din umbra pădurii, un moșneag cu pletele albe precum hainele de pe el, îi privea zâmbind.

— În sfârșit, s-au adunat, spuse zâmbind și dispăru în neantul pădurii.”

Angela și Marius discută despre faptul că își doresc să locuiască împreună, dar tânăra vrea ca bărbatul să se mute cu familia ei. Spre surprinderea tuturor, Marius este de acord. 

Acum, să nu credeți că toate merg ușor. Cineva își dorește discurile de aur și pumnalul de lumină. O persoană foarte influentă în ierarhia statului. Iar acesta îl angajează pe Iustin să i le găsească, oferindu-i un buget nelimitat… De aici încep să apară tensiuni și pericole, răul încearcă din nou să subjuge binele. 

“— Mamă, știi despre ce este vorba? Știi de ce își dorește așa mult aceste Discuri?

— În nici un caz pentru a face bine, fiule. Acestea sunt distrugătoare, căzând în mâinile cui nu trebuie. Nu vreau să mori și tu pentru ele.

— Mama, dar ce să fac, eu am doar un Disc, de unde să le iau? Cum să le găsesc? Ce să fac cu ele?

— Ajută familia pe care ai cunoscut-o. Ea va deveni și familia ta. Ai încredere în mine.”

Un vis premoniție, sosit de dincolo de timp prin intermediul mamei sale. Iustin este avertizat că ar fi cazul să schimbe tabăra dacă își dorește să rămână în viață. O va face sau nu? Greu de zis în acest moment. 

Cercul Vrăjitorilor se mărește, așa cum și pericolul care vine, creste. Avem parte de secrete ce sunt dezvăluite, de puteri ce au fost tăinuite, de adevăruri scoase la iveală. 

Cu un stil lejer autoarea Nicoleta Tudor aduce în prim-plan o gamă variată de personaje deosebit de puternice și curajoase, dispuse să lupte în numele binelui și al iubirii. 

Regăsirea discurilor solare reușește să ducă suspansul mai departe, să ne ofere o poveste de dragoste incipientă între Iustin și Eliza, în același timp permițându-ne să vedem cum evoluează celelalte cupluri deja formate. 

O lectură captivantă și alertă, ce-ți taie respirația. Emoții de la prima până la ultima pagină, învăluite în magie și vrăji străvechi. 

7 gânduri despre &8222;Regăsirea discurilor solare de Nicoleta Tudor&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.