Cealaltă EU de Irina Doltu

Titlul: Cealaltă EU

Autoare: Irina Doltu

Editura: UP

Anul apariției: 2020

Număr de pagini: 236

“Sunt doar o femeie obișnuită care încearcă să jongleze cu rutina de zi cu zi: căsnicie, copii și carieră. Asta până când, cealaltă eu îmi ia locul și îmi dă viața peste cap. Este tot ceea ce eu nu sunt: curajoasă, dezinhibată și de neoprit.

Abia acum realizez că am fost atât de preocupată de evenimentele de astăzi, încât am uitat cu desăvârșire de cealaltă eu. Mă uit atent la reflexia mea din oglindă, căutând-o, dar tot ce văd este o femeie de patruzeci de ani, cu ochii strălucitori, o femeie frumoasă care emană încredere! Mă văd pe mine. Brusc, îmi dau seama cât de mult s-a schimbat viața mea în ultimele zile.

Romanul este un rollercoaster, când aluneci liniștit, când cazi pe o pantă amețitoare și abia aștepți să vezi ce idei îi mai vin celeilalte eu pentru a rezolva, cu farmec și aerul inconfundabil de femeie fatală, situațiile pe care viața i le-a pregătit.”

Un roman atrăgător, plin de savoare, ușor de citit și interesant.

De câte ori nu am simțit că există în interiorul nostru o personalitate ascunsă, care doar câteodată își face simțită prezența, o personalitate diferită de felul nostru de a fi.

Îi cunoaștem pe Alex și Eli și pe fiicele acestora: Karina și Natalia. Este ziua lui Eli, împlinește 40 de ani.

Acțiunea romanului se desfășoară la San Francisco. Alex este un bucătar în ascensiune, angajat la un restaurant de lux.

Ziua începe plină de râsete și veselie, dar este distrusă atunci când Tom, șeful lui Alex, îi cere acestuia să își schimbe planurile…

“— Eli, începe el.

— Nu, nici nu vreau să aud, răbufnește eu. Ai promis, Alex, ai promis! Știi de cât timp nu am mai ieșit împreună? La naiba, abia dacă apucăm să ne mai vedem în ultimul timp!”

Irina Doltu mi-a oferit o surpriză plăcută cu acest roman. O poveste de viață cu suișuri și coborâșuri, cu momente vesele și triste. Eli este un personaj aparte, cu o personalitate aparte.

După o zi în care totul pare a-i merge rău, când toate planurile i-au fost date peste cap, cina singură acasă este de-a dreptul deprimantă.

“CEALALTĂ EU

Mă uit la ea cum oftează obosită și părăsește baia fără să-mi mai arunce vreo privire. I-am ascultat tirada de mai devreme și i-am simțit frustrarea. Este clar că are nevoie de mine și fraiera nici măcar nu realizează. Dar de mâine lucrurile se vor schimba, de mâine o să mă aibă pe mine. Zâmbesc și-mi frec mâinile, anticipând deja distracția. Mda, abia aștept ziua de mâine.”

De aici, acțiunea ia o turnură neașteptată. Alături de CEALALTĂ EU avem parte de distracție, de răzbunări la adresa colegilor care fură idei, de petreceri savurate din plin. O reinventare, o nouă Eli ce nu se mai lasă călcată în picioare.

Pe măsură ce savurăm fiecare nouă întâmplare, paginile au zburat fără să-mi dau seama.

Cealaltă EU — un roman care te relaxează, o pastilă antistres.

Irina Doltu a avut o idee genială cu această carte.

Eli a reușit să mă facă să râd în hohote datorită situațiilor tragi- comice prin care trece datorită personalității ei varianta mai hotărâtă și rea. Avem parte de discuții între cele două, de momente în care preiau, pe rând, controlul.

O lectură intensă, ușoară, cu o tentă de umor.

Romanul creează dependență! Și în același timp reușește să dea și o notă de învățătură: câteodată este bine să ieșim din tiparul nostru obișnuit.

Un roman numai bun de savurat în aceste zile toride. Un amalgam de haos și normalitate, de calm și furtună, care ne invită să pășim în situații de neuitat.

Aventurile celor două personalități ale lui Eli vor aduce o schimbare majoră în viața acesteia. Categoric devine cu mult mai palpitantă decât în mod normal.

Dacă V-am stârnit curiozitatea, vă invit să o cunoașteți pe Eli și să îi savurați povestea.

Mulțumesc editurii UP pentru exemplarul oferit spre recenzie.

5 gânduri despre &8222;Cealaltă EU de Irina Doltu&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.