Dragă Ava de Ilsa Madden – Mills

Titlul original: Dear Ava

Autoare: Ilsa Madden-Mills

Editura: Trei

Traducerea: Daniela Purgaru

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 384

„Îi uram pe toți pentru ce-mi făcuseră. Întrebarea e care dintre Rechini este admiratorul meu secret.

Rechinii bogați și populari fac legea la prestigioasa școală Camden Prep, găzduită într-o clădire acoperită de iederă. cândva, am vrut și eu să fac parte din lumea lor – până când unul dintre ei m-a distrus. Ultimul lucru la care mă așteptam era o scrisoare de dragoste anonimă de la un Rechin. Serios?

Îi uram pe toți pentru ce-mi făcuseră. Întrebarea e care dintre Rechini este admiratorul meu secret. Să fie Knox, liderul lor plin de cicatrici? Sau Dane, fratele lui geamăn? Ori Chance, fostul meu care mi-a dat papucii…”

După ce am citit „Un altfel de Romeo” de Ilsa Madden-Mills, vă dați seama că abia așteptam să citesc altă carte a autoarei. Dragă Ava a fost surpriza căreia nu i-am rezistat.
Un young adult care te ține captiv între paginile sale, ce are la bază abuzul sexual și modul cum se raportează ceilalți la acesta, dar și efectele pe care le are asupra victimelor și nu numai.

„Îl cunosc? Mă uit chiorâș și îi observ vag linia maxilarului cizelat și sprâncenele încruntate. Întoarce capul și mă fixează cu privirea de oțel. Am senzația că observ furie la el și chiar în clipa în care mi se pare că mi-e cunoscut, chiar când îmi stă pe vârful limbii… totul dispare și devine întuneric, iar eu alunec departe și mă cufund în uitare.”

După trauma și dramatismul acelei seri, o regăsim pe Ava zece luni mai târziu, elevă în ultimul an la Camden Prep.
Primește o scrisoare din partea unui Rechin, nesemnată, care-i spune că o admiră… Oare despre cine să fie vorba?

Descoperim o tânără a cărei viață nu a fost niciodată ușoară, căreia soarta i-a dat numeroase lovituri. Traiul alături de o mamă alcoolică și dependentă de droguri nu a fost ușor, tânăra trebuind să-și poarte singură de grijă.

Rămasă orfană, mutată în cadrul unei familii, apoi în diverse orfelinate, tânăra descoperă că singura ei șansă de a face ceva în viață este să învețe. Și nu doar atât: trebuie să aibă grijă de fratele ei mai mic, Tyler.
„Valul de emoție mă cuprinde din nou și mi se pune un nod în gât. Mă uit în jur la operele de artă, la mobilierul luxos pe care-l zăresc în clase, la chipurile entuziasmate ale profesorilor care întâmpină fiecare elev în parte. Poate că n-am cum să fiu mama lui adevărată, dar mă descurc. Pot să-i ofer un început bun în viață.”

Treptat, descoperim cercurile în care se învârte, dușmănia cu care este privită de când a avut tupeul să meargă la poliție, cuvintele jignitoare care i se adresează. Dar, cu această ocazie aflăm că fiecare are secrete întunecate, probleme despre care ceilalți nu știu, un trecut cu efecte pe termen lung.

Autoarea Ilsa Madden-Mills reușește să ne țină conectați cu această poveste, curioși să descoperim până unde este dispusă Ava să meargă pentru a-i oferi o șansă fratelui său, pentru a observa cum se desfășoară viața ei alături de acești copii bogați deveniți dușmani după noaptea fatidică.
Knox este un tip bogat, conducătorul Rechinilor, un tip cu o cicatrice pe chip și o mulțime de secrete și răni ascunse. Un lider, un tip dur, care nu își dorește să își arate vulnerabilitățile în fața nimănui.
„– Dar tu… tu conduci școala, îi spun. Fetele te adoră. Băieții te invidiază. Toată lumea vrea să fie lângă tine, vrea să se scalde în gloria ta. Tu nu ești niciodată singur. Slavă Domnului.”

Obligați să lucreze împreună la un proiect pentru unul dintre cursuri, cei doi ne oferă ocazia de a-i vedea interacționând împreună. Sunt încăpățânați, orgolioși, iar Knox surprinde prin faptul că pare a ști totul despre Ava și viața ei.

Ne dăm seama că tânărului îi place fata, deși încearcă să ascundă asta. Iar după un sărut intens schimbat între cei doi, relația lor pare a se răci brusc, Knox și Ava revenind la comportamentul binecunoscut.

Ilsa Madden-Mills creionează o poveste care te sfâșie, apoi îți oferă puterea de a-ți reveni.

Dragă Ava este o carte ce oferă cititorului multiple răsturnări de situație, momente intense și tensionate, dar și adevărate revelații.
De asemenea, observăm legătura dintre gemeni, felul în care unul este puternic atunci când celălalt nu e.

Situația devine din ce în ce mai complicată atunci când Knox și Dane descoperă cine a violat-o pe Ava, și mai ales când realizează că fata nu a fost singura lui victimă…

„–În cele din urmă, probabil se va ajunge la cuvântul lui împotriva cuvântului tău referitor la ce s-a întâmplat în pădure și ce-ai văzut. Erai praf, dar lenjeria aia e incriminatoare.

Mă gândesc și decid că nu știu destule.

– O să spună că tu ai fost. Deja a insinuat asta când a spus că ai drogat-o.”

O lectură care ți se lipește de suflet! Ce te lasă să observi puterea vindecătoare a iubirii, curajul de a merge mai departe!

8 gânduri despre &8222;Dragă Ava de Ilsa Madden – Mills&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.