Bookfest 2022

Impresii

O zi plină de bucurie, agitație și energie! Așteptată cu fervoare de câțiva ani de zile, această întâlnire nu a fost doar despre cărți și edituri.

Socializare a fost cuvântul de bază. Bucuria de a recedea prieteni vechi, de a ne bea cafeaua împreună înainte de a intra efectiv la târg, a fost cel mai bun mod de a începe dimineața!

Ne-am strâns din toate colțurile țării, bucuroase că avem ocazia să ne revedem.

Despre Bookfest 2022 ce aș putea să vă spun?

Lansări de carte, care mai de care, fiecare editură venind cu ceva nou. Nu am participat la multe lansări, nu acesta a fost scopul meu, ci doar m-am bucurat de prietenele mele!

Nu aș putea spune că am avut parte de cine știe ce reduceri, maxim 35% pe la unele standuri, unele edituri nu au venit cu absolut nimic nou – mă refer la nimic nou din ceea ce mă tentează pe mine.

Marea dezamăgire a reprezentat-o editura Trei: la fiecare târg de carte veneau cu un eroscop, o poveste de dragoste, dar de data aceasta nu au mai adus nici măcar cărțile vechi apărute în colecție… În ideea că acestea se vor comanda doar de pe site…

Multă lume, o mulțime de copii bucuroși, titluri interesante și povești numai bune de descoperit!

Am avut plăcerea să particip pa lansarea de carte a Laurei Nureldin, ultimul volum al unei serii pe care o îndrăgesc: Demoni. Un eveniment frumos și plin de emoții.

Un loc important în inima mea l-a ocupat reîntâlnirea cu autoarea Raluca Butnariu, o prezență tonică, cu un zâmbrt care-ți atinge sufletul, care și-a lansat și în România ultima sa carte: Nestemata pierdută. Am avut parte de muzică bună, noutăți împărtășite cu cititorii, de eleganță și un loc deosebit, Hotelul Pullman fiind, ca de obicei, gazda. Editura Librex ne-a rezervat aceeași ambianță, un zâmbet și o prietenie pe care au reușit să o ofere de-a lungul timpului cititorilor săi!

Să vă spun că s-a participat și la o mică tragere la sorți?

O mică zână, pe numele ei Irina, mi-a făcut surpriza de a mă alege drept unul dintre câștigători!

Apoi am mers la un eveniment mult așteptat la Biblioteca Metropolitană, unde gazde ne-au fost Editura Național și autoarea Nina Marcu!

Lansarea romanului Precum în cer… a fost un moment de emoție, de încântare și un vis devenit realitate!

Îmi aduc aminte că stilul de scriere al autoarei m-a încântat de când i-am citit câteva dintre postările domniei sale. Acum am avut onoarea de a participa la un eveniment aparte. Cartea aceasta, „romanul albastru” după cum este supranumit, a ajuns în sfârșit la cititori!

Am avut ocazia de a o cunoaște personal pe doamna Nina Marcu, de a mă bucura de emoțiile fiecăreia dintre doamnele care au vorbit la lansare: fie că a fost vorba de coordonatoarea colecției de literatură contemporană feminină a editurii Național, de însăși autoarea Nina Marcu, de autoarea și poeta Nicoleta Tudor, de doamna profesoară Dana Petraru sau de Carolina de la blogul Citesc Românește.

A trecut timpul mult prea repede, atât pot spune. Seara s-a lăsat, târgul s-a terminat, prietenii au plecat…

A rămas speranța revederii la Gaudeamus!

2 gânduri despre &8222;Bookfest 2022&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.