Băiatul din vecini de Vi Keeland

Titlul original: All grown up

Autoare: Vi Keeland

Editura: Midnight Books 18+
Traducerea: Diana Botescu

Anul apariției: 2022

Număr de pagini: 368

„Când prietena ta cea mai bună îți creează un profil pe un site de întâlniri fără voia ta, ce ar putea merge prost?
Pe lângă rușine, stângăcie și atacuri de panică provocate de faptul că ultima dată când ai ieșit la o întâlnirea fost în urmă cu 20 de ani, între timp fiind căsătorită cu iubitul din liceu și de vreo doi ani divorțată, cel mai rău lucru pe care îl poți păți este să te îndrăgostești.
Să ți se înmoaie picioarele și să-ți fluture inima-n piept ca o pasăre sălbatică prinsă-n colivie. De ce? Pentru că Ford Donovan, tipul insistent și consecvent de pe Match.com, care m-a făcut să zâmbesc la mesaje ca o adolescentă și să mă imaginez din nou cu un bărbat alături, nu este doar o partidă bună. Nu este doar un bărbat inteligent, frumos, șarmant și de succes. Și nu este doar cu mulți ani mai mic decât mine.
Nu. Nu e doar atât. Inițial, nu am înțeles de unde venea senzația aceea de familiaritate. Nu-l mai văzusem de prea mult timp ca să-mi dau seama că Ford este, de fapt, băiatul din vecini, care a fost babysitter pentru copilul meu.”

Am mai citit cărți scrise de autoare, mi-au plăcut, dar descrierea acesteia mi-a trezit interesul. Sunt chiar curioasă cum decurge această poveste de dragoste și cum acceptă societatea și cunoscuții celor doi diferența de vârstă dintre ei.
Un început incitant, plin de momente amuzante și de clipe de cumpănă atunci când Valentina descoperă că tipul de pe siteul de întâlniri online este nimeni altul decât Ford Donovan, cel care, cu ani în urmă, a fost babysitterul fiului ei care acum este la facultate.
Deși Valentinei îi place foarte mult să vorbească cu acesta și simte fiori de câte ori flirtează cu Ford, nu este împăcată cu diferența de vârstă dintre ea și el, care nu este deloc mică…

La casa de vacanță cei doi sunt vecini, iar Natalie decide să își petreacă vara acolo, după ce dă examenul pentru a deveni profesoară de limba italiană. Astfel, se ivește ocazia lui Ford de a petrece timp împreună cu valentina, sub pretextul venirii acestuia în fiecare weekend pentru a-și supraveghea sora de 19 ani care și-a luat o slujbă pe perioada verii.
Valentina și Ford ajung să petreacă mult timp împreună, discutând și începând să se cunoască din ce în ce mai bine, flirtând unul cu celălalt.
Deși Valentina este în continuare reticentă în ce privește o relație cu Ford, nu se poate abține să nu viseze cu ochii deschiși la acesta.

„Conexiunea noastră chiar era puternică. O simțisem și eu chiar înainte de a ști că personalitatea lui venea la pachet cu un chip superb și un trup ridicol de atrăgător. Ford mă făcea să râd și să mă simt bine în pielea mea.”
Romanul acesta l-am citit pe nerăsuflate. O lectură interesantă despre stima de sine, acceptarea dragostei și a faptului că vârsta este doar un număr.
Mi-a plăcut mult Ford. Un tip matur, care este hotărât să o facă pe Valentina să-l accepte în viața ei fără a se simți stânjenită de propriile dorințe și sentimente sau de părerea celorlalți despre ea.
Valentina, pe de altă parte, a fost in labirint interesant de descoperit. Recunosc că am înțeles reticența ei, dar și incertitudinile pe care le avea în privința unei relații. Am apreciat cu atât mai mult curajul de care a dat dovadă atunci când a spus deschis ce gândește:

„- Te vreau, Ford!”

Băiatul din vecini oferă cititorului mai mult decât o poveste de dragoste. Oferă o introspecție a puterii de acceptare a cititorului, de deschidere către anumite situații ce par ieșite din comun.
Autoarea Vi Keeland pune și de această dată la încercare cititorul, oferind adevărate lecții de viață.
Un roman cu o gamă variată de emoții, cu situații mai rare aduse în prim plan. Lupta continuă cu sinele, cu regulile nescrise ale societății și cu ceea ce iese din tipare. Frământări, pași înainte și pași înapoi.
„Oamenii intră în relațiile noi cu tot istoricul lor – cu experiențele lor trecute, bune și rele. Tu aduci cu tine încrederea spulberată, înșelăciunea și dezamăgirea. Așa că esiți să te atașezi prea repede. Cea mai mare influență în relații pe care am avut-o în viața mea nici măcar nu a fost a mea. Am crescut privindu-mi părinții – care erau foarte îndrăgostiți unul de celălalt și cărora povestea li s-a terminat mult prea repede. Așa că sunt nerăbdător să trec mai departe, căci mi-e teamă să nu las ceva frumos să-mi scape printre degete, pentru că nu știm niciodată cât timp mai avem la dispoziție.”

Cuvintele lui Ford arată că, deși are doar 25 de ani, este un tânăr care dă dovadă de o gândire matură dobândită în urma experiențelor trecute, care te fac să îl vezi altfel. Să îl apreciezi și să îl înțelegi.

O poveste de dragoste cu piedici, cu suișuri și coborâșuri ce le sudează relația.

Publicitate

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.