Izbavirea lui Gabriel de Sylvain Reynard

IMG_5312

 

” Am zis: – Speranța-i așteptarea plină a gloriei ce va fi, și ne-o produce un merit dat și grația divină”.
Dante Alighieri – Paradisul

După ce am vizitat Infernul în „Infernul lui Gabriel” și Purgatoriul în „Extazul lui Gabriel” , sper acum să ajungem să vizităm Paradisul!
O adaptare modernă a Divinei Comedii a lui Dante, așa am perceput eu această serie!
Acest personaj impresionant, la Gabriel mă refer, sper să-și găsească în  sfârșit liniștea sufletească și fericirea, o merită!

Dar și mai mult îmi doresc să se ierte pe el însuși de greșelile trecutului .
După ce se dovedește capabil de o asemenea iubire și devotament față de Julianne, și asta, trecând peste toate apucăturile sale , arată că este un bărbat deosebit , dar care a fost rănit și ale cărui cicatrici încă nu s-au vindecat. Se pare că a ajuns să se căiască pentru greșelile lui , și își dorește o șansă la fericire și mântuire .
Începutul acestui volum mă surprinde … Gabriel care-și dorește un copil cu Julia, la așa ceva nu mă așteptam.
Să nu vă gândiți că nu apar conflicte în  căsnicia lor. Apar, dar din motive ciudate, cum ar fi când Julia îi contrazice convingerile în lucrarea ei , iar domnul profesor nu stă să cerceteze motivele, spiritele se aprind și cam scapă de sub control….
Noroc cu Richard, tatăl adoptiv al lui Gabriel, care-i dă un sfat neprețuit…. Să știi să te cerți cu soția, dar să o lași să vadă că o iubești și o susții ; cred că acest sfat este foarte potrivit și pentru cuplurile din ziua de azi.
În urma acestui sfat , Gabriel reflectează, și spre mirarea mea își recunoaște greșeala, cere iertare și îi spune Juliei că a avut dreptate.

” Rănile noastre se pot vindeca, dar urmele nu dispar niciodata. Nu poți șterge cu desăvârșire trecutul, dar poți să nu te lași controlat de el.”
Sfatul primit de la Julianne , când îl alină după o altercație cu … Christa .
Vă amintiți de ea, nu-i așa??? Doctoranda geloasă ce le-a creat atâtea probleme celor doi, în încercarea disperată de a-i despărți pe cei doi… Nici acum nu se potolește , de data aceasta încercând să o saboteze pe Julia. Dar i se cam năruie planurile….
Julianne își împărtășește temerile și nazuințele cu soțul ei, care încearcă să o protejeze și să o încurajeze de câte ori are nevoie.

Cartea este plină de iubirea lor, debordează din fiecare rând și pagină a cărții! Nu ai cum să nu o simți și tu, ca cititor!
Iar faptul că această carte, ca de altfel toată seria, este scrisă de un bărbat, face și mai apreciată cartea și modul în care sunt transmise emoțiile către cititori. Încă o dată, mi se demonstrează ca bărbații sunt mai profunzi în arta scrisului , în surprinderea sentimentelor și redarea lor pe pagină.

Pe măsură ce citeam cartea, realizam că iubirea celor doi este din ce în ce mai puternică, se transformă și crește. Julia parcă capătă mai multă încredere în ea, Gabriel se deschide din ce în ce mai mult.

Ce pot spune este că, această carte este sfârșitul EPIC al unei serii de neuitat.

Julia e entuziasmată când tatăl ei o anunță că se însoară și că ea va avea un frățior, iar Gabriel o sprijină când plânge disperată că acel copilaș are o malformație la inimă….

Se pare că nici de data aceasta necazurile nu-i ocolesc… Gabriel se luptă cu dorința de a bea și a se droga, dar Julia este alături de el și-l ajută. Cea mai mare surpriză pentru mine, a fost dorința lui Gabriel de a face o reversie a vasectomiei pentru a putea avea copii cu Julia. Ce schimbare față de Gabriel de la început!!!

Însă șocurile nu încetează, liniștea cuplului este amenințată din nou, când Juliannei i se descoperă două fibroame… Sau când, în încercarea de a afla istoricul medical al tatălui său biologic, Gabriel primește o scrisoare de la una dintre Surorile după tată, care își dorește să-l cunoască și îi spune că ea este psihiatru pediatru….

Dar, printre toate, vedem dragostea, încrederea și sprijinul pe care cei doi și-l acordă unul altuia!

” … nu e dragostea cea mai presus dintre virtuți, ci nădejdea.”
” Dragostea e o virtute de mare preț , ca și credința . Dar nădejdea e cea mai prețioasă pentru mine.”
” A aparut și fericirea mea!”

Daca doriți sa citiți o carte frumoasă, care vă rămâne în minte de-a lungul anilor, v-o recomand!

15 gânduri despre &8222;Izbavirea lui Gabriel de Sylvain Reynard&8221;

  1. Da , da , da – citesc seria cu Gabriel , desi nu aveam de gand…. dar daca recomanzi cartea aceasta asa frumos, trebuie neaparat sa vad de ce ti a placut atat de mult.
    …. Am citit ieri infernul , astazi sper sa termin extazul si apoi si izbavirea maine…Dupa ce termin, revin cu impresiile mele .Pana acum am observat ca este construita pe acelasi principiu ca si cartile cu Grey: barbatul un diavol, fata un inger si nu am putut sa nu observ ca si Julianne are zei- cum are si Anastasia zeita ei …

    PS: imi place foarte mult aspectul blogului. Felicitari!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mie nu prea mi-a placut De fapt, dupa primul volum , m-am oprit pentru ca mi se parea patetic personajul masculin 😀
    Dar asta nu ma impiedica sa nu apreciez modul in care scrii tu si cum sustii parerea ta.
    Pentru asta, iti spun, sincer, ca apreciez articolul tau

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.