Din vina domnișoarei Bridgerton de Julia Quinn

image

Titlul original: Because of Miss Bridgerton

Editura: Miron

Anul apariției: 2016

Traducerea: Andreea Radu

Număr de pagini: 367

Singurul om pe care nu-l poți suferi în preajma ta, este singurul fără de care nu poți să trăiești…

Descrierea cărții:

„Uneori dai peste dragoste acolo unde te astepți mai puțin. Toată lumea se aștepta ca Billie Bridgerton să se mărire cu unul dintre frații Rokesby. Cele două familii sunt vecine de secole, iar pe când era mică, băiețoasa Billie se jucase alături de Edward și Andrew. Oricare dintre ei i-ar fi fost un soț perfect…într-o bună zi. Un singur membru al familiei Rokesby îi este absolut nesuferit lui Billie: arogantul George. El este cel mai în vârstă dintre frați și moștenitor al ducatului, dar este distant, enervant, iar ea este absolut convinsă că tânărul o detestă. Ceea ce îi vine foarte la îndemână, deoarece nici ea nu-l poate suferi.

Uneori soarta are un ciudat simț al umorului. Fiindcă atunci când cei doi adversari de o viață se Sărută în sfârșit, s-ar putea chiar să descopere că singurul om pe care nu-l poți suferi în preajma ta, este singurul fără de care nu poți să trăiești.”

Am așteptat cu mare nerăbdare apariția acestei cărți. Când în sfârșit am reușit să o cumpăr, am trecut-o la priorități deoarece îmi place foarte mult cum scrie Julia Quinn.

Am citit cu multă plăcere poveștile fraților Bridgerton. De când au anunțat apariția acestei cărți, m-am întrebat dacă există vreo legătură între această carte și seria precedentă…

Se spune că trebuie să ajuți pisicile care au rămas blocate în copaci… Asta face și Billie! Doar pentru a descoperi că pisicile ajung să fie nevătămate, iar bunul samaritean care a vrut s-o ajute – adică ea; se trezește blocată pe un acoperiș, cu răni și dureri de care s-ar fi putut lipsi….

Să mai ajuți pe alții aflați în nevoie…

Dar, să revenim…

Cine credeți voi că îi sare în ajutor? Bine, e puțin exagerat…omul se plimba liniștit fără să-și închipuie că era nevoie de ajutorul lui!

Nimeni altul decât cea mai odioasă persoană din lume… pentru Billie, era întruchipată de George Rokesby!!! Asta este, acum nu are ce face!

Și asta nu e tot! Urcă pe acoperiș să vadă cât de rănită este Billie, iar când să coboare….patrupedul recalcitrant pe care Billie îl ajutase, îl încurcă pe George mai să-l dărâme de pe acoperiș…dar reușește să dărâme scara!

Și uite așa, în loc de o persoană pe acoperiș, avem două persoane blocate acolo și nici un ajutor la orizont…

Să mai salvezi feline…

Conversația spumoasă dintre Billie și George este cea care captivează încă de la început. Ironiile fine și nu prea, pe care și le tot aruncă cei doi, efectiv te binedispun.

Ca o concluzie finală…

„– Dacă nu suntem găsiți până mâine dimineață…spuse George mai mult pentru sine.

Billie încheie ea fraza înfiorătoare:

– O să fii obligat să te căsătorești cu mine.”

La care George sare în picioare de parcă l-ar fi mușcat ceva!!

Sunt atât de efervescenți că nu-mi vine să cred. Îi placi încă de la început, fără să te poți abține.

” Era ceva în firea lui, un talent special, unic, ce o făcea să uite de toată experiența și maturitatea și să se poarte ca un copil de șase ani.”

Sunt salvați de Andrew, fratele lui George, care are mâna rănită… Până la urmă tot George este cel care o duce pe Billie în brațe până la el acasă… unde era oricum invitată la cina dată în cinstea întoarcerii lui Andrew acasă…

Și da, am realizat că Billie este sora mai mare a tatălui celor șapte Bridgertoni care ne-au cucerit cu poveștile lor! Pe vremea aceea era plecat la Eton!

O cină în familie, înseamnă Bridgertoni și Rokesby la un loc, chiar dacă nu sunt rude de sânge.

Aceasta este seara marilor realizări!!! Este seara în care George își dă seama că pe Billie o privește altfel.

Fiind cea mai mare dintre copiii familiei Bridgerton, Billie se ocupă de moșie, fiind ascultată de toți. Realizează totuși, că fratele ei va deveni un adult capabil să se ocupe de moșie și atunci:

” Billie avea să devină inutilă. Avea să fie înlocuită.”

Încep pregătirile pentru petrecerea mamei ei, iar Billie se gândește cu groază la calvarul acelor zile. În convalescență fiind, George și Andrew vin zi de zi să o distreze și; ușor ușor, relațiile și sentimentele dintre ea și George se schimbă. Deși, ei nu-și dau încă seama…sau Billie încă nu conștientizează…

” Fusese gata-gata să o sărute. Se uitase la gura ei și îi auzise răsuflarea pe buze și se aplecase spre ea, dorindu-și… Arzând.

Se rugă ca ea să nu-și fi dat seama. Cu siguranță că nu mai fusese sărutată până atunci. N-avea de unde să știe ce se întâmpla.

Dar o dorise. Doamne, și cu câtă ardoare! Pasiunea îl luase pe sus și îl traversase atât de repede încât abia dacă izbutise să gândească limpede.”

Descoperim că, în ciuda felului în care acționează, Billie se simte nesigură în ceea ce privește capacitatea ei de a flirta și de a se descurca în societate.

” Cum să consolezi o furtună? Cum să ajuți să se simtă mai sigură pe sine o fată care făcea totul bine din prima, apoi făcea lucrurile și invers, doar ca să se distreze?”

La petrecere descoperim că atât George, cât și Billie, sunt geloși pe partenerul celuilalt… Să înțeleg că deja atracția se face simțită din ce în ce mai tare?

Până când izbucnește! Dar nu oricum…

Edward Rokesby este dat dispărut în colonii și toată familia este devastată. La una dintre vizitele pe care Billie le face familiei, George o Sărută!

Acest sărut îi schimbă pe amândoi mai mult decât s-ar fi așteptat… Acum realizează Billie că este cu adevărat atrasă de el, deși nu este de acord ca George să o ia de soție doar pentru un sărut..

În mijlocul tragediei mai este și o oază de pace… Această atracție pe care nici unul nu își dorește să o numească dragoste, dar pe care fiecare o simte!

O carte alertă, cu multe răsturnări de situație ce te țin legat de carte de la prima până la ultima pagină.

Personaje puternice, bine conturate, spumoase, pe care îți este foarte ușor să le îndrăgești.

Să vezi cum ura devine prietenie, cum prietenia se transformă în iubire, cum Cupidon nu lasă pe nimeni să scape de săgeata lui, este absolut încântător.

” Ceva cald și minunat îi înflori în piept lui George. Sărutul lor nu avea cum să nu însemne nimic, iar ea știa prea bine.”

Mama lui George, împreună cu Billie, îl însoțesc pe acesta la Londra. Lady Rokesby este ferm hotărâtă să-i găsească fetii un soț!!!!

De aici, lucrurile iau viteză pe mai multe planuri, devin puțin mai încurcate… Dar un lucru este sigur: această carte merită citită!

Nota mea pentru carte este 9,8!

16 gânduri despre &8222;Din vina domnișoarei Bridgerton de Julia Quinn&8221;

  1. Am citit seria despre familia Bridgerton si mi-a placut. De fapt, prietena mea care e pasionata de astfel de carti m-a convins sa citesc 😀
    Despre aceasta carte m-a tot batut la cap ca abia asteapta sa o citeasca si uite ca acum are ocazia.
    O sa o caut ca sa i-o fac si eu cadou 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.