Secrete de Rodica Mijaiche

Titlul: Secrete

Autoare: Rodica Mijaiche

Editura: Librex Publishing

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 289

” Marina și Sebastian. Lindsey și Lucas. Alexa și Albert.

Trei cupluri. Șase destine. Fiecare legate între ele prin dorința de a iubi și de a supraviețui vitregiilor timpului, oamenilor și răzbunărilor.

La șapte ani de la despărțirea de Sebastian Raescu, viața Marinei Barbu mergea înainte ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. În vârstă de douăzeci și opt de ani, Marina consideră că viața ei sentimentală este un subiect ce nici nu merită adus în discuție.

Marina află pe propria-i piele că inima ei este încă legată de cea a lui Sebastian.”

Secrete…păzite cu sfințenie, ascunse în cotloane nebănuite, uitate de toți și toate, căutate de puțini, dezlegate de cei interesați… tot secrete sunt!

Ce părere aveți? Vă plac secretele? Ei bine, trebuie să vă mărturisesc că mie îmi plac. De fapt, mă fascinează!

Așa că, acest titlu mi-a stârnit interesul încă de la început. Asta, fără a mai pomeni de coperta care te incită și te pune pe gânduri, mă face să mă gândesc la fațetele ascunse, revelate sau descoperite.

Pe Rodica am avut ocazia să o descopăr prin intermediul Facebook-ului: este și acesta bun la ceva! Apoi am avut ocazia să citesc cartea ei „Anotimpul iubirii” care mi-a atins sufletul.

La lansarea „Secrete” am fost acolo. De ce? Vroiam să descopăr toate secretele! Am reușit, într-o oarecare măsură.

Rodica, atunci când am cumpărat cartea, mi-a spus că, în mod sigur voi fi surprinsă!

Deci… la vânat de secrete!

„Oamenii au tot timpul tendința de a se întreba ce le rezervă viitorul. Destinele lor se pot schimba într-o clipită. Doresc să supraviețuiască și fac tot ce pot pentru a reuși. Dar, foarte puțini dintre aceștia rămân cu capul sus până la final. „

Adevărat! Și eu mă întreb adesea ce îmi mai rezervă viitorul… curiozitatea! Știu ce se spune și despre curiozitate, că a omorât pisica. Dar, cred că acea pisică a murit învățată! Sau, așa îmi place să sper.

Acțiunea romanului începe undeva prin Sud-Vestul României. Unde facem cunoștință cu Marina – o tânără dezamăgită de ceea ce i-a oferit viața până acum, trădată, care nu mai crede în iubire și în bărbatul visurilor… Cu toate acestea, încearcă să își trăiască viața cu demnitate, chiar dacă a devenit mai cinică de când a fost trădată…

„Pentru că trădarea nu era un lucru peste care să treci cu ușurință. Oftă resemnată. Se simțea dintr-o dată atât de obosită.”

Cred că, deși au trecut ani de la acel eveniment, Marina nu a reușit să își revină. Poate și pentru că niciodată nu a avut o discuție finală cu Sebastian, niciodată nu i-a dat dreptul să se apere. Pur și simplu a tras obloanele, refuzând să mai ia legătura cu el.

O cunoaștem și pe cea mai bună prietenă și parteneră de afaceri a Marinei, Alexa. O fată care face multe alegeri greșite din dorința de a fi iubită. Cu aceasta se întâlnește Marina, într-un bar, unde o găsește ușor amețită… ca să nu mai spunem nimic de spelunca unde se află, unde lumea iese la agățat, plus compania…care lasă de dorit, fiind prea mult pentru Marina:

„Se hotărâ că fusese prea mult să o privească pe Alexa cum se demite în fața unui bețivan și a unui libidinos. Se ridică brusc reducându-i la tăcere pe toți trei.”

Iar ieșirea pe care și-o face, atunci când unul dintre ei încearcă să o oprească, este demnă de un premiu Oscar:

„– Mi-e scârbă de tine, de atingerea ta, de privirea ta obsesivă, încât am impresia că de când am venit bălești constant. Își mută privirea de gheață albastru-verzui dinspre bărbat spre Alexa și cu ultimele sforțări de a se controla continuă: nu mă așteptam la așa o…companie, Alexa.”

Se pare că, o zi care nu începe bine, cu siguranță se sfârșește la fel!

Greșelile Alexei, provenind din faptul că tatăl a abandonat-o când era mică, constau în nevoia ei de iubire, provin din nesiguranța în ea însăși.

Marina, pe de altă parte, se simte încă bântuită de fostul ei prieten – Sebi, pe care l-a părăsit după o relație de doi ani, deoarece a văzut ieșind o fată din camera lui de cămin… De atunci, a dispărut încrederea ei în bărbați, nici acestuia nu i-a oferit ocazia unei ultime discuții. Ba chiar, cinismul s-a infiltrat în viața ei.

Ce va urma de acum înainte? Vom vedea!

Afacerea pe care Marina o deține împreună cu Alexa este o firmă de restaurare a obiectelor de artă. O meserie pe care Marina o adoră, fiind unica ei rază de fericire și bucurie. Albert este expertul lor în istorie, fără de care nu și-ar putea desfășura activitatea.

Și au de restaurat o pictură mai mult decât deteriorată, trimisă de unul dintre clienții lor din afară: Lucas Martin.

Albert după părerea Alexei:

” Părea tot timpul tipul care știe ce vrea și își lua, iar femeile roiau în jurul lui, doar le vedea toată ziua pe la birou apărând cu diferite scuze. Însă pe ea nu o luase în seamă ca pe o potențială iubită.”

Abia acum conștientizează că nu este doar ea cea care simte o atracție pentru el…ci și reciproca este valabilă. Cuplul în devenire, Alexa și Albert, sper să treacă proba timpului. Alexa chiar merită să aibă lângă ea un bărbat care să o iubească cu adevărat!

„– Stai liniștită, nu o să doară atât de tare să lași garda jos și să permiți celor care țin la tine să te iubească așa cum ar trebui să fii iubită.”

Sunt vorbele pe care Alexa i le spune Marinei atunci când aceasta o felicită că, în sfârșit, este cu Albert.

O carte complexă, a cărei acțiune se desfășoară pe mai multe planuri: dragoste– și aici avem povestea mai multor cupluri; suspans, elemente de thriller psihologic și multe emoții care ne fac să trăim intens povestea.

Secrete, asta ne oferă autoarea! Secrete uitate pe care ne tentează să le descoperim citind această carte. Secrete îngropate, care așteaptă să fie scoase la lumină!

Personajul negativ al romanului este Mihnea. Un bărbat cu o viață pe care nu a știut să și-o gestioneze, îi plac câștigurile mari și ușoare, de aceea s-a profilat pe furtul obiectelor de artă. Asta după ce, pentru o perioadă, a fost gigolo. Și asta nu e tot! Dar acesta este ferm hotărât să se răzbune pe cele două pentru afrontul pe care i l-au adus la bar, când nu i-au acordat atenția pe care o merita.. Mai ales Marina, care a devenit o adevărată obsesie pentru el.

Povestea de dragoste dintre Alexa și Albert ia amploare, evoluează cu o viteză amețitoare din momentul în care a conștientizat fata că este atrasă de el.

Cartea ilustrează povești din viața reală, care pot fi valabile pentru oricare dintre noi. Scrisă într-un limbaj nepretențios, ce nu solicită foarte mult cititorul; această carte cucerește prin emoțiile pe care le simt personajele și pe care autoarea reușește să ni le transmită și nouă.

În prima parte a cărții, trăim cu intensitate povestea de dragoste dintre Alexa și Albert. O poveste care izbucnește asemenea unei flăcări care arde totul în calea ei. Cu durere, frică, speranță și dorințe…tot ce presupune această relație.

„Își dădu seama, de când îl cunoscuse pe Albert, că există și bărbați ce respectau femeile, ce puteau să le ofere totul, doar pentru că le iubeau. Existau bărbați care nu considerau violența ca parte într-o relație.”

Și are dreptate Alexa. Nu toți bărbații sunt niște lași care pentru a se simți puternici, au nevoie să împartă palme și pumni. Iar soarta, până atunci, îi rezervase Alexei destule palme și pumni…

„– Nu vreau să fac nimic care să te doară sau să te jignească, începu ea cu glas scăzut. Îi puse un deget pe buze când văzu că ar fi contrazis-o: eu am trăit într-o altă lume până acum, am avut parte numai de fața urâtă. Dar cu tine, zise și înghiți cu greutate, îndrăznesc să cred că magia există.”

Singurul personaj al acestei cărți, care mă intrigă cu adevărat, este Sebastian – fostul prieten al Marinei. Chiar sunt curioasă să îl descopăr, să aflu dacă supărarea Marinei a fost reală. Și mai ales, să aflu de ce a procedat în acest fel?

Un thriller psihologic, bine scris, alert, te ține cu sufletul la gura. Mihnea se dovedește a fi exact psihopatul din poveste, care nu-și dorește decât să le facă să sufere pe cele două fete.

Suspans îmbinat cu dragoste, nesiguranță și o pleiadă de secrete ce complică și mai mult acțiunea pe măsură ce sunt dezvăluite, captivând și mai tare cititorul.

Și se întâmplă! Rina este acostată de doi indivizi care o imobilizează și încearcă să o agreseze. Probabil că cei doi ar fi reușit să-și ducă planul la bun sfârșit dacă Rina nu ar fi strigat după ajutor. Și, cine credeți voi că apare ca un cavaler pe cal alb, în ajutorul ei? Bine, ca să spunem adevărul, apare pe un motor… Sebastian!!!

„Dar cel mai mare atu erau ochii lui albaștri, atât de albaștri încât pupila părea o insulă pe marea cristalină. (…)

Tot acest ansamblu de mușchi și forță interioară îl făceau să fie cel mai frumos bărbat din câți văzuse Marina.”

Clar! Nu l-a uitat nici până în ziua de azi! Deși au trecut 7 ani de când l-a văzut ultima dată.

De data aceasta, Sebastian este cel care urmărește hoții de obiecte de artă, cum e cazul lui Mihnea.

„– …. Nu ai de ce să-ți faci griji. Am aranjat deja totul. Vei fi gata înainte chiar să-ți dai seama că ai fost acolo. Promit.

Și îl crezu. Era genul de om care trebuia doar să-ți promită că se ocupă el de o problemă și puteai să ai încredere că va duce acel lucru la bun sfârșit.”

Acțiunea acestei cărți devine din ce în ce mai complexă. Totul se ramifică chiar în momentul în care crezi că ști cum decurge povestea de acum înainte. Și realizezi că ia o altă întorsătură.

Oameni din lumea interlopă, oameni grei – de care mulți se tem, sunt dispuși să le apere pe fete. Cum este cazul lui Chris, alias Snake…a cărui poveste mi-ar fi plăcut să o aflu mai detaliat…

„– Niciodată, absolut niciodată, nu violezi o femeie. Femeia este ceva sfânt. Nu o atingi decât cu o floare, iar asta dacă-ți permite ea.”

Un punct de vedere cu care sunt în totalitate de acord, dar care mi se pare uimitor să facă parte din concepțiile de viață ale unui om certat cu legea!

Exact cum am spus la început! Secrete, din ce în ce mai multe secrete. Așteaptă să fie elucidate, făcute publice. Secrete care, într-un fel sau altul, afectează pe toată lumea. Evenimentele se precipită și cititorul stă cu respirația tăiată și citește de zor, dorind să afle care va fi finalul acestei cărți, a cuplurilor din prezent și al celui din trecut, a cărui poveste vă las pe voi să o descoperiți.

Felicitări, Rodica! Un roman excepțional. Care efectiv m-a cucerit.

„Da, Alexa avusese dreptate, trebuise doar să-și deschidă inima în fața iubirii.”

Nota mea pentru carte este 9,9!

 

17 gânduri despre &8222;Secrete de Rodica Mijaiche&8221;

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.