Puls în alb și negru de Laura Hartte

Titlul: Puls în alb și negru

Autoare: Laura Hartte

Seria: Puls în alb și negru, volumul 1

Editura: Smart Publishing

Anul apariției: 2019

Număr de pagini: 364

”Demonii pot fi salvați de îngerii potriviți…”

”Noah Mayhem este un tânăr cu o viață aparent perfectă, dar cu trăiri intense care îi macină sufletul. Crescut și educat între cele două extreme, decizia lui a fost întotdeauna grea. A fost născut de un înger și pentru un timp a iubit lumina, dar a crescut fiind educat de diavol. Și deși este îngrozit de întuneric, atracția pe care o simte pentru demonic este incontestabilă. Tulburarea psihică de care suferă îl izolează de tinerii de vârsta lui, îl maturizează înainte de vreme și îl face să privească lumea ca pe propriul lui iad. Noah este convins că îngerii se nasc în infern și sunt condamnați să trăiască în rai, dar toată viața râvnesc să se întoarcă acasă. Se îndrăgostesc de demoni și cad. 

Collene Myers a căzut…

Viața ei se schimbă atunci când se îndrăgostește de Noah, băiatul care a suferit atât de mult încât a simțit nevoia să-și întipărească durerea pe trup. Este hotărâtă să-i demonstreze că nu există rană pe care iubirea să nu o poată vindeca. 

Dar va fi iubirea lui Collene suficient de puternică pentru a închide răni?”

”Scriu despre durere și întuneric. Scriu despre lacrimi care nu se usucă niciodată. Scriu despre oameni damnați și suflete ce nu cunosc speranța.

Aleg să creez povești despre demonii pe care toată lumea îi disprețuiește, pentru că am realizat că în interiorul nostru există întotdeauna unul. Granița dintre întuneric și lumină nu a fost niciodată mai greu de trecut, dar eu am vrut să arăt partea nespusă a ceea ce oamenii cataloghează prea ușor drept iad, atrăgând atenția asupra unui aspect nedezbătut în cărțile de acest gen — dubla personalitate.” — Laura Hartte

”Alb sau negru.

Nu am crezut în altceva și nu am vrut să cunosc griul. Nu am jonglat cu jumătăți de măsură pentru că mi-am dorit întotdeauna mai mult. Am atins vârful și am aspirat spre cer chiar și atunci când prăpastia se deschidea mândră sub pașii mei. Am plecat, deși inima urla să nu o fac. Am călcat prin foc cu zâmbetul pe buze, iar atunci când am atins apa, am simțit cum mă prăbușesc.

Am iubit intens de când mă știu. Am urât chiar mai profund decât am iubit și am fost capabil de orice pentru oamenii la care țineam. Am trăit pentru alții într-o lume în care fiecare trăiește doar pentru el.”

Puls în alb și negru este cartea contrariilor care se atrag. A emoțiilor care reușesc să te bulverseze dar și să te surprindă.

Autoarea Laura Hartte a reușit să creeze o poveste pe care o urăști și o iubești în egală măsură, atingând un subiect destul de actual și-n același timp, prea puțin abordat. A dovedit că talentul, concentrarea și documentarea pot oferi cititorului o lectură captivantă.

Țin să precizez că am apreciat coperta foarte bine aleasă, potrivită textului; dar și corectarea acestuia. Felicitări!

Am avut parte de o lectură care mi-a oferit trăiri intense, aflate la poli opuși. Chiar puls în alb și negru! Am adorat și-n același timp am urât personajul. Pe Noah l-am adorat, dar l-am urât — deși l-am înțeles și mi-a părut rău pentru el — pe alter-ego-ul său, Hatter. Am înțeles lupta constantă pe care o duceau cele două personalități.

Cu sensibilitate, fără măști care să salveze aparențele, personajele cărții ajung rapid să atragă atenția cititorului și reușesc, pe tot parcursul cărții, să o mențină.

“Trăiesc. Mor. Și mă doare!”

Doar câteva cuvinte și atât de multe emoții! O lume întreagă, o paletă largă de posibilități și de supoziții. Toate transpuse în aceste cuvinte, denotă sinceritate, luptă și durere în același timp.

Noah este personajul care se luptă cu el însuși, cu o altă personalitate dominantă, care încearcă să-l acapareze…

”Aici, în mijlocul unei alei prăfuite, pentru a mia oară, îmi lipesc sufletul cu lacrimi. 

Pentru a mia oară o inimă se vindecă.”

Pe de altă parte, o avem pe Collene…

“— Collene, e rândul tău! îmi atrage atenția Tyler.

Simt cum inima începe să-mi bată puternic, iar picioarele să-mi tremure în timp ce pășesc pe scenă.

Vioara este deja în mâinile mele, dar nu mă pot gândi decât la ochii ăia negri. Mi-aș dori să-l ajut, gândesc în timp ce arcușul atinge pentru prima dată coardele. Mirosul lemnului lăcuit îmi inundă nările, iar sufletul mi se încarcă odată cu notele înalte care se răspândesc în toată sala.

Acum sunt doar eu, vioara mea și … 

Doi tineri care se luptă să supraviețuiască în viața aceasta. Luptă să accepte soarta pe care le-a trasat-o crudul destin. Cei doi sunt impresionanți! Autoarea a reușit să creioneze două personaje care se luptă cu ei înșiși și cu cei din jur, sperând că vor ajunge să se liniștească… Fiecare dintre ei își ascunde emoțiile, luptele interioare sunt știute doar de ei. Pentru a-i cunoaște nu putem face altceva decât să citim Puls în alb și negru. 

O carte bine scrisă, o acțiune care te prinde în mreje de la început, care-ți atrage atenția, îți stârnește curiozitatea și te captivează. Autoarea Laura Hartte a dat dovadă că are un talent șlefuit, ieșit pe piața de carte într-o formă maximă, care merită întreaga atenție a cititorilor.

Hatter este alter-ego-ul lui Noah, un dur, rece și fără emoții, un traficant de stupefiante lipsit de scrupule.

Întreaga acțiune a volumului are loc în Denver, unde autoarea reușește să-și poarte cititorii, îi face să simtă atmosfera locală, să aprecieze mai bine întreaga acțiune.

Complexitatea este ceea ce definește Puls în alb și negru. Complexitatea emoțiilor, a minților și a realităților fiecărui personaj în parte.

Am fost fascinată de Noah și Hatter. Două personaje perfect împletite, foarte credibile.

Dubla personalitate este o boală pe care nu o recunoaște multă lume. Iar cei care suferă de ea, în general nu sunt conștienți de acel alter-ego care încearcă să preia controlul. Cu atât mai puțin, pot să lupte cu acesta!

Latura psihologică a acestei cărți este atât de bine exploatată încât cititorul se trezește prins în învălmășeala emoțiilor fără a avea scăpare. Urăști și iubești, înțelegi lupta, dar nu ai puterea de a face nimic… doar privești neputincios desfășurarea acțiunii.

“Opresc în parcare și trag aer în piept. Dulăii lui îmi ies în întâmpinare. Hatter își câștigă dreptul la luptă, așa că le zâmbesc cu aroganță și, înainte să intru, îmi promit în gând: 

O să mă întorc. Chiar dacă e ultimul lucru pe care îl fac.”

Puls în alb și negru este cartea care ne pune în fața alegerilor dificile: rău… mai rău…

Tu ce ai alege între două rele?

Lupta dintre bine și rău nu este întotdeauna clară. Nu totul este alb sau negru. Deși, nuanțele de gri pot fi mai albe sau mai negre, de multe ori. Totuși, ele fac adesea diferența! Răsturnări de situație, pericole care pândesc din umbră — știute și neștiute, par să aibă câștig de cauză. Alegerile reprezintă intențiile bune care întotdeauna vor afecta dramatic pe cineva…

Collene și Noah sunt capetele opuse ale magnetului, poli ce se atrag și se resping cu intensitate și pasiune.

“Simt. După atâția ani, simt ceva. Și pentru prima dată de când mă știu … mi-e frică.”

Am fost impresionată de măiestria cu care Laura Hartte ne-a redat lupta continuă pentru control dintre Noah și Hatter. Introspecțiile celor doi, emoțiile și durerile lor, sunt fix ceea ce am sperat că îmi va oferi această carte.

Pe lângă această luptă de înlănțuire și dezlănțuire, autoarea ne oferă o lume ascunsă și plină de secrete, de tensiuni care riscă să arunce lumea în aer, de ură și nepăsare. Apoi inserează dulceața unei povești de dragoste ce pare a nu avea sorți de izbândă. Dar, descoperim că totul este posibil!

Puls în alb și negru ne vorbește despre inocență și lipsa acesteia, despre răutate și bunătate. Toate îmbrăcând diferite forme.

O lectură care-ți smulge emoții fără nicio părere de rău! O lectură care-ți modifică felul de a privi lumea, care te introduce în latura obscură și te lasă să te zbați prin hățișurile care amenință să te țină captiv.

“Se spune că atunci când mori, îți vezi întreaga viață… Eu, înainte să închid ochii, am văzut-o pe Ea.”

Un înger care are puterea de a te conduce în Rai sau în Iad…

O lectură care ne oferă certitudinea că autoarea Laura Hartte mai are multe de spus în literatura română contemporană.

Multumesc autoarei Laura Hartte pentru exemplarul oferit pentru recenzie.

18 gânduri despre &8222;Puls în alb și negru de Laura Hartte&8221;

  1. Coperta, dar si titlul, mi-au atras si mie atentia, faptul ca e scrisa corect e un mare plus, pe langa subiectul interesant si stilul propriu al autoarei. Felicitari pentru recenzia frumoasa, care trezeste interesul asupra acestei carti deosebite – un debut „la inaltime”!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Recenzia ta m-a pus pe jar. Nici nu mai stiu de cate ori am spus ca renunt la ea, ca nu mai vreau sa o cumpar. Apoi … ma razgandesc. Devine obsesie. Probabil ca pana la urma am sa cedez .
    Felicitari pentru ispititoarea recenzie, Geo!
    P.S. Cartea are o oarecare finalitate sau are finalul in coada de peste? Vreau sa stiu daca o sa clocotesc pana la aparitia urmatorului volum 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.