Regele malefic de Holly Black

Titlul original: The wicked king

Autoare: Holly Black

Seria: Făpturile văzduhului, volumul 2

Editura: Storia Books

Anul apariției: 2019

Traducerea: Bogdan Voiculescu

Număr de pagini: 354

Continuarea fermecătoare și sângeroasă a romanului Prințul nemilos, bestseller New York Times.

”După ce și-a trădat familia și l-a păcălit pe Cardan să devină regele ei marionetă peste regatul Elfhame, Jude descoperă că este mult mai ușor să câștigi puterea decât să o păstrezi. Politica de la curtea zânelor, cu alianțele lor mereu schimbătoare, este foarte complicată, iar Cardan se dovedește a fi mult mai greu de controlat decât și-a imaginat Jude. Mai ales că face tot ce îi stă în putere ca să o umilească și să-i submineze planurile, chiar dacă fascinația lui pentru ea rămâne neștirbită. Când devine limpede că un apropiat are de gând să o trădeze, punând în pericol viața ei și a celor pe care îi iubește, Jude trebuie să găsească trădătorul și să-și înfrunte propriile sentimente complicate pentru Cardan, pentru a-și menține puterea, ca muritoare într-o lume a zânelor.” 

“Un amestec amețitor de trădări, mitologie fantastică și atracție toxică clocotește în continuarea romanului “Prințul nemilos”. Lumea creată de Holly Black este incredibil de bine construită, astfel încât întorsăturile de situație par inevitabile.” — Kirkus 

“O aventură periculoasă, plină de mister, trădări, intrigi și iubire… Acțiunea extravagantă din acest regat plin cu personaje egocentrice, ticăloase și manipulatoare tratează, din loc în loc, și probleme tipice lumii reale.” — Voya

“Regele malefic” prezintă întorsături de situație fascinante, pasiuni mistuitoare, violență brutală, spioni și ospețe de toate felurile — nimeni nu insuflă viață politicii complicate de la curțile Tărâmului Zânelor la fel de bine și cu atâta inteligență precum Holly Black.” — Shelf Awareness

“”Un al doilea volum deosebit, care îl întrece pe primul, lăsând loc, din fericire, altor viitoare intrigi și pasiuni.” — Booklist

“O continuare captivantă și impresionantă.” — SLJ

“Intriga însăși se răsucește, se contorsionează și se îmbină perfect cu dezvoltarea iscusită a personajelor; astfel, Holly Black demonstrează priceperea unei povestitoare desăvârșite, în tradiția lui Megan Whalen Turner.” — Horn

După Prințul nemilos, de la autoarea Holly Black mă așteptam la absolut orice și tot am fost surprinsă de acest volum excepțional.

Seria “Făpturile văzduhului” m-a uimit, incitat și captivat!

Regele malefic m-a dus și mai departe, oferindu-mi surprize peste surprize — și destul de dure, sângeroase și răutăcioase. Relația dintre Jude și Cardan este una de dragoste și ură în doze bine concentrate.

Pe parcursul volumului acesta am patinat cu grație printre șiretlicuri mortale, șantaje și conspirații monstruoase, care-ți taie respirația. O carte pe care o citești cu sufletul la gură, dorind să ajungi la final pentru a putea răsufla ușurat și-n același timp sperând să nu termini de citit prea repede deoarece îți vine greu să te desparți de personaje.

Autoarea Holly Black scrie cu talent și este strălucită!

Un labirint de pericole împletit cu suspansul dat de destinația finală.

“Obișnuiește-te cu greutatea ei, îi spusese Madoc. Trebuie să fii suficient de puternică încât să lovești iar și iar și iar fără să obosești. Prima lecție este să devii tu atât de puternică.

Va fi dureros. Durerea te va întări.” 

Acțiunea din volumul de față se desfășoară la cinci luni după evenimentele din primul volum, ce au culminat cu înscăunarea lui Cardan… Jude este regele din umbră din acest regat aparte: Elfhame.

Avem parte de o lecție despre deghizare, arta de a juca teatru, înșelătoria dusă la rang de artă. Pur și simplu o lectură impresionantă.

“E mult mai ușor să obții puterea decât s-o păstrezi.” 

Curtea intrigilor este condusă de Jude, maestrul păpușar care-și urmărește propriile scopuri. Cardan este supusul fără voie, care se răzvrătește de fiecare dată când i se ivește ocazia.

O informație prețioasă dată de unul dintre temnicerii lui Balekin — fratele regelui Cardan, o pune pe gânduri pe Jude…

“— Regina Mării de Jos, spune Vulciber, deodată nerăbdător să vorbească… Creaturile ei urcă stâncile noaptea și-i șoptesc lui Balekin. Nu știu cum, dar se furișează în turn și-i lasă scoici și colți de rechin. Schimbă mesaje între ei, dar nu reușim să le descifrăm. Se șoptește că Orlagh are de gând să încalce tratatul încheiat cu uscatul și să se folosească de informațiile pe care i le strecoară Balekin ca să-l distrugă pe Cardan.” 

Dansul acesta ciudat și captivant dintre Jude și Cardan rănește și dă speranță în același timp, provocând durere și aducând fericire. Cei doi sunt sclipirea cărții, cei care fac această carte de neuitat.

“— Dacă tu ești boala, bănuiesc că nu poți fi și leacul.”  

Pericolul este mereu prezent, trădarea nu este ceva nou la curtea zânelor, iar Jude este prinsă în tot acest păienjeniș de intrigi. Trebuie să-l țină pe tron pe Cardan până când fratele ei, Oak, crește suficient cât să conducă regatul Elfhame.

Momentul în care Marea de Jos amenință regatul lui Cardan, aceasta este clipa în care lucrurile se complică… Spionaj, secrete, șmecherii și prefăcătorii… Jude trebuie să fie un politician abil pentru a face față tuturor acestor provocări.

Regele malefic continuă din ce în ce mai alert, oferind o lume din ce în ce mai perfidă, ce amenință să distrugă totul în calea ei.

Rebelul rege Cardan și maestrul păpușar care-i controlează abil mutările, Jude, sunt continuu aflați într-o întrecere din care nu iese nimeni câștigător.

“Cândva mă chinuia pentru că era tânăr și plictisit și furios și crud. Dar acum i-am dat motive mai bune să mă tortureze după ce vor fi trecut un an și o zi. Va fi foarte dificil să-l am mereu la mâna mea.” 

Holly Black ne poartă pe undrum fantastic spre lumea magică, secretoasă, plină de uneltiri și lupte acerbe pentru putere, spre o destinație necunoscută încă. Să fie spre Turnul Uitării, silindu-ne să fim martorii acestor întâmplări și să nu o putem spune mai departe?

O lectură alunecoasă, plină de subterfugii așa cum este și acest tărâm al zânelor. Volumul de față a devenit mai impresionant decât precedentul. Iar finalul său este de-a dreptul neașteptat și bulversant, o adevărată lovitură de maestru.

Dacă vreți să aflați deznodământul, pregătiți ceva sare, luați-vă doctoratul în minciuni cu acte-n regulă deoarece zânele nu pot minți și aveți ceva șanse reale să le faceți față!

Aaaa! Să nu uit. Nu faceți înțelegeri cu zânele! Acestea nu ies niciodată în pierdere.

 “— Cardan, fiu al lui Eldred și Înalt Rege al regatului Elfhame, renunț la orice drept de stăpânire asupra ta. Te eliberez de jurământul tău de supunere, acum și veșnic.”

Mulțumesc editurii Storia Books pentru exemplarul oferit spre recenzie.

11 gânduri despre &8222;Regele malefic de Holly Black&8221;

  1. Daca cealalta trilogie a autoarei m-a cam lasat rece, cea de fata m-a rascolit si surpins placut. Finalul acestul volum m-a facut sa urlu de frustrare. E drept ca, sub imperiul emotiilor, l-am cam boscorodit pe Cardan, dar am inteles ce a vrut sa faca. Acum astept cu mare nerabdare continuarea.
    Ma bucur ca ti-a placut si tie cartea, Geo! Felicitari pentru ispititoarea recenzie!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.